• Güncelleme: 23:43:16 - 24 Temmuz 2023
  • Yayınlama: 15:08:22 - 22 Temmuz 2023

Şifre Haber tarafından geçtiğimiz hafta gündeme getirilen ve “Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Adrese Değil, Elden Teslim İhale” manşetiyle yayınlanan haberde beklendiği gibi, restoranın bulunduğu değerli bölge belediyenin şirketi olan BELTAŞ’a verilirken buranın 2027 yılına kadar sözleşmeli kiracısı şirketi, Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni kamu gücüyle işletmelerinin ellerinden alınıp, yaptıkları tüm yatırımları hiçe sayarak kendilerini zarara uğrattığı gerekçesiyle dava etti…

ŞİFRE HABER YAZDI…

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 Temmuz Perşembe Günü yapılacağı ilan edilen park-kafeterya-restoran ihalesi ilanındaki şartların, Denizli’deki tek bir şirketi işaret etmesiyle ilgili Şifre Haber tarafından gündeme getirilmişti.

Aynı haberde ihale şartlarından birinin ‘şirketin yıllık cirosunun en az 75.000.000,00 TL olması’ bir diğerinin ve daha da önemlisinin ise başvuracak şirketin ‘il sınırlarında en az 10 adet kafeterya-restoran işletmesinin olduğuna dair işyeri açma ruhsatının bulunması’ olarak belirtilmiş, bu şartları tek taşıyan şirket olan, çoğu yıllar zarar eden belediyenin şirketi BELTAŞ adres gösterilmiş, beklendiği gibi de ihale ona kalmıştı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Adrese Değil, Elden Teslim İhale…
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Adrese Değil, Elden Teslim İhale…/Haberini okumak için yukarıdaki görsele tıklamanız yeterli…

İhale haberinin Şifre Haber’de yayınlanmasıyla birlikte, haber merkezimize yazılı ihbarda bulunan ve daha sonra ofisimize kadar gelerek, belediye eliyle şirketine yaşatılan mobbing sürecini anlatan Bera Restaurant Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin ortağı ve yetkilisi Bayram Keşçi “Tam anlamıyla Kamu gücüyle bir işletmeye nasıl çöküldüğünü ve işletmeye ait taşınır taşınmaz malların nasıl gasp edildiğini, zarara uğratıldığını herkesin bilmesini istiyorum” diyerek yaşananları tek tek anlattı.

İşte Şirket Sahibi Keşçi’nin anlattıkları:

“HERKES BİLSİN, DUYSUN!

Şifre Haber’in, birkaç gün önce yayınladığı ‘Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Adrese Değil, Elden Teslim İhale… ‘ başlıklı haberini okudum.

Bu haberde yazılanların hepsi doğru olduğu gibi, şimdiye kadar kamuoyuna yansımayan başka önemli bir detayı da sizinle paylaşmak ve kamuoyunun sağlıklı bir şekilde bilgilendirmek ve bu şehrin nasıl bir kamu kuruluşu yöneticileriyle karşı karşıya kaldığını ilan etmek istiyorum.

2027 YILINA KADAR HAKKIMIZ VARDI…

DORTLU
Denizli Büyükşehir'in İhalesinin Altından Büyük Mağduriyet Çıktı… 6

Arsa mülkiyeti/sorumluluğu Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Kınıklı Mahallesi Hüseyin Yılmaz Caddesi No:52/A Pamukkale/DENİZLİ adresinde Bera Restaurant Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bünyesinde “Sabanoğlu Grill” ve “CASA DEL BERA “ adı altında işletilen Restaurant’ı 19/11/2018 tarihinde şirketi ile beraber devir aldık.

İlgili arsa üzerinde bulunan yapı, bina, gölgelikler bahçe duvarları dahil tüm sonradan yapılma olan yapılar şirketimize ait idi. Devir aldığımız gün itibari ile 2027 yılına kadar her yıl kiranın resmi oranlarda artışı yapılmak koşulu ile ilgili arsa üzerinde restoran faaliyeti sürdürme hakkımız var idi.

TÜM YÜKÜMLÜLÜKLERİMİZİ YERİNE GETİRMEMİZE RAĞMEN…

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Adrese Teslim İhalesinin Altından Büyük Mağduriyet Çıktı…
BAYRAM KEŞÇİ/ ŞİRKET SAHİBİ

2020 Pandemi sürecine kadar faaliyetlerimizi 22 adet personelimiz ile beraber normal olarak sürdürdük. 2020 Pandemi süreci başladığında restoranımızı geçici olarak kapattık. Fakat kiralarımızı ödemeye devam ettik. Cumhurbaşkanlığının yayımlanan kararnamesi ile bizim gibi olan işletmelerin kira ödemelerinin belirli bir kısmından vazgeçilmesine rağmen biz kiralarımızı eksiksiz olarak Büyükşehir Belediyesine ödedik.

Pandemi süreci bittikten sonra restoranımızı tekrar faaliyete almaya hazırlık yaptığımız dönemde, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından tarafımıza kiralarımızı ödediğimiz halde yerimizin tekrar ihaleye çıkarılacağı bildirisi geldi. Bu bildiri ile şok olduk.

ART ARDA İHALELER VE İPTALLER…

Akabinde ihale süreci başladı, 2027 ye kadar faaliyette olacağımızı planladığımız için sabit kalıcı bir sürü yatırım yapmıştık. Tekrar yapılan ihaleler iptal edildi. Bu süreçte taşınabilir bazı malzemelerimizi masa sandalye mutfak malzemeleri vs. aldık, fakat sabit taşınamayan bir sürü yatırımımız orda kaldı. (bu günkü değeri 12.000.000,00 TL civarındadır)

2022 yılına geldiğimizde Denizli Büyükşehir Belediyesi aynı yere yan yoldan adres belirleyerek yani adres değişmiş gibi göstererek bir ihale daha yaptı. Şartları ise adeta adrese teslim gibiydi ama ihaleye katılma yeterliliğini sağlayanlar oldu; bizim şirketimiz dahil. Akabinde o ihalede ihale günü yapılmadan iptal edildi. Daha sonra biz haklarımızı alabilmek için Mahkeme yoluna başvurduk. Şu an dava sürecimiz devam etmektedir.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Adrese Değil, Elden Teslim İhale…

NİHAYET EMELLERİNE ULAŞTILAR…

03 Temmuz 2023 tarihine geldiğimizde Büyükşehir Belediyesi tekrar bir ihale ilamı yayımladı. Bu seferki ihale şartnamesi daha da garipti; çünkü şartları sağlayabilecek tek bir firma vardı. O da belediyeye ait malum firma.

İhale 13 Temmuz 2023 tarihinde sonuçlandı ve ihaleye katılan tek firma olan ve sizin de haberinizde yer verdiğiniz gibi Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan firma ihaleyi aldı…

GERÇEK AMAÇLARINI HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ…

Belediye’nin, yöneticilerinin kamuoyunda nasıl hızla bir servet yükselişine geçtiğine yönelik iddiaları, verilen hizmetin kalitesizliği ve yüksek fiyatlandırmalar nedeniyle vatandaşlar tarafından yoğun tepki almasına ve sürekli olarak zarar ederek Belediye bütçesinden açıkları kapatılan bu şirkette neden ısrar ettiğini hep birlikte göreceğiz…

Ve tabi ki bu şirketin, 2027 yılına kadar sözleşmemiz olmasına rağmen, bizim elimizden çeşitli bahaneler üretilerek alınan lokasyon değeri çok yüksek bu yeri nasıl işleteceğini, başka birilerine yeniden kiraya verip vermeyeceklerini yakından takip edeceğimizin de bilinmesini, saygılarımla arz ediyorum…”

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir