• Güncelleme: 13:51:36 - 23 Eylül 2023
  • Yayınlama: 11:54:05 - 23 Eylül 2023

Denizli’nin Çivril ilçesinde iki araca çarptıktan sonra kavşaktaki aydınlatma direğine vuran okul servisindeki 7 öğrenci ile 1 yolcu yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Bu kazayla birlikte Denizli‘de 1 hafta içinde ikinci öğrenci kazası yaşanırken öğrenci velileri okul servislerinin araç ve şoför denetiminin yetersiz yapıldığından yana şikayetçi oldular.

Edinilen bilgilere göre; Çivril – Uşak karayolu üzerinde A.Ç. idaresindeki 20 L 7909 plakalı öğrenci servisi, H.Ö. yönetimindeki RI 467 ER yabancı plakalı hafif ticari araca çarptı.

Çarpışmanın etkisiyle kontrolden çıkan okul servisi, S.Y. idaresindeki 20 AIR 265 plakalı bir başka otomobile daha çarptıktan sonra kavşaktaki aydınlatma direğine vurarak durabildi. Kazada 7’si öğrenci 8 kişi yaralandı. Yaralılar, kentteki çevre hastanelere kaldırılırken kazayla ilgili ekiplerce soruşturma başlatıldı.

Denizli'de Bir Hafta İçinde İkinci Öğrenci Servisi Kazası: 7 Öğrenci Yaralandı...
Denizli’nin Çivril ilçesinde iki araca çarptıktan sonra kavşaktaki aydınlatma direğine vuran okul servisindeki 7 öğrenci ile 1 yolcu yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

NE ŞOFÖRLER NE DE ARAÇLAR SAĞLIKLI DENETLENİYOR…

Denizli Merkezefendi Mahallesi’nde 15 Eylül’de yaşanan ve 12 öğrencinin yaralanmasıyla sonuçlanan son kazayı anımsatan öğrenci velileri, maliyeti düşürmek için hem şoför kalitesinden hem de bakım ve servis hizmetinden kaçınıldığına dikkat çekerek “Çocuklarımız Allah’a emanet. Sigorta maliyetlerinden kaçınmak için kaçak çalıştırılan servis şoförlerinin bile olduğunu duyuyoruz. Ayrıca bakım maliyetleri ve başka giderlerden kaçınıldığını da biliyoruz. Bu durumda da kazaların olması kaçınılmazdır. Yetkililerin, okul öğrenci servislerinin denetimini artırmasını istiyoruz” diye konuştular.

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir