• Güncelleme: 11:56:42 - 4 Haziran 2023
  • Yayınlama: 11:30:17 - 4 Haziran 2023

Denizli’de 4 gün aradan sonra yeniden yaşanan sel afeti, karayollarının yanı sıra demiryolu hattında da çökmeye neden oldu. Arazilerini kontrol için gittiklerinde çökmeyi fark eden vatandaşlar, yaklaşmakta olan treni son anda durdurarak bir facianın önüne geçti. Merkezefendi Mahallesinde, yolun büyük bir bölümünü sel suları yuttu. O an da trafik olmaması facia büyük şans olarak yorumlandı.

Denizli’de geçtiğimiz Çarşamba günü yaşanan sel baskınları, dün akşam saatlerinde yeniden yüzünü gösterdi. Kent merkezinde birçok evin sular altında kaldığı sel baskınları, şehir içi ve şehirlerarası ulaşım ardından demiryolunu da vurdu.

Şiddetli yağışın ardından kanaldan taşan sular, tarım arazileriyle birlikte bölgeden geçen İzmir-Aydın-Denizli demiryoluna ağır hasar verdi. Demiryolunun Pamukkale ilçesine bağlı Goncalı ve Korucuk mahalleleri arasında oluşan su birikintisi nedeniyle çökme meydana geldi.

Arazilerini kontrol etmek için bölgeye gittiklerinde demiryolundaki çökmeyi fark eden vatandaşlar, durumu ilgili birimlere haber verdi. O esnada bir trenin yaklaşmakta olduğunu gören vatandaşlar, o yöne doğru koşarak trenin durmasını sağladı. Ciddi boyutta oluşan çökme nedeniyle geçişine izin verilmeyen tren, en yakın istasyona yönlendirildi. Trenden indirilen yolcular, başka araçlarla gidecekleri yerlere ulaştırıldı.

raylar 1
Rayların altı tamamen boşalmış durumdayken, tren son an da durduruldu..

“Treni durduramasaydık, kötü şeyler olabilirdi”
Yaşananları cep telefonu ile kaydeden ve koşarak tirenin durmasını sağlayan vatandaş yaşayanları, “Evimiz yakın olduğu için bölgeye bakmaya geldik. Tren yolunun göçmüş olduğunu görünce yetkililere haber verdik. Aramamızın üzerinden daha 5 dakika bile geçmeden bir trenin geldiğini görünce o tarafa doğru koşup, uyarı yaparak durmasını sağladık. Şükür tren de durabildi, duramasaydı kötü bir sonuç yaşanabilirdi. Rabbim bir şekilde bizi buraya gönderdi” sözleriyle anlattı.

O ANDA TRAFİK OLMAMASI, BÜYÜK ŞANS…

Öte yandan Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde 4 gün önce şiddetli yağış nedeniyle çöküp bir kamyonu yutan yol, günler sonra oluşan sele dayanamadı. Yaklaşık 10 metrelik bölümü tamamen yıkılan yolun, sel anında boş olması ve vatandaşların gelen sürücüleri uyarması bir facianın önüne geçti.

Denizli'de Vatandaşların Uyanıklığı, Büyük Bir Faciayı Önledi...
Denizli’de Vatandaşların Uyanıklığı, Büyük Bir Faciayı Önledi…

Denizli merkez ve ilçelerinde 3 haftadır etkili olan kuvvetli sağanak yağışlar, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Dün akşam saatlerinde yaklaşık 1 saate yakın devam eden şiddetli yağış, kısa sürede yolları göle çevirirken, sürücü ve yayalar zor anlar yaşadı.

Merkezefendi ilçesine bağlı Eskihisar Mahallesi’nde girişinde bulunan yolda, aşırı yağış nedeniyle 4 gün sonra yeniden çökme meydana geldi. Yaklaşık 10 metrelik bölümü tamamen sulara kapılıp yok olan yol, bağlantının kopması nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Oluşan hasara anında müdahale eden belediye ekipleri, yolun yeniden ulaşıma açılması için seferber oldu.

Denizli'de Vatandaşların Uyanıklığı, Büyük Bir Faciayı Önledi...

4 gün önce büyük bir çukur oluşmuştu…
Eskihisar Mahallesi’nde bulunan yol, 4 gün önce çökmüş, durumu fark etmeyen Ferhat Şahin (51) idaresindeki 20 ZU 144 plakalı parke taşı yüklü kamyonla dev çukura düşmüştü. Belediye ekiplerinin anında müdahale ettiği yol, çukurun dolmasının ardından yeniden ulaşıma açılmıştı.

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir