• Güncelleme: 18:36:41 - 30 Mayıs 2022
  • Yayınlama: 18:23:10 - 30 Mayıs 2022

Son yazdığı kitaplarından birinde, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı hedefine koyan ve ‘Evanjelizm’e hizmet etmekle suçlayarak “Müslüman Türk’ün paralarını ileride Türkiye’nin başına bela olacak bir yeri ihya etmek için harcamaktan çekinmiyor” diye tepki gösteren İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Kurtoğlu, Yotube Kanalındaki son programında da Başkan Zolan’a yüklendi, yüklenmekle kalmadı açık açık Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şikayet etti.

NE OLMUŞTU?

YENI EVANJELIZM
ŞİFRE HABER’İN KONUYLA İLGİLİ İLK HABERİNİ OKUMAK İSTEYENLER, YUKARIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRLER…

Dr. Ramazan Kurtoğlu tarafından yazılan ‘Evanjelizm/Tanrı’yı Kıyamete Zorlamak’ isimli kitabın 101 sayfasında, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Laodikya’nın ayağa kaldırılması için verdiği destek nedeniyle “Müslüman Türk’ün paralarını ileride Türkiye’nin başına bela olacak bir yeri ihya etmek için harcamaktan çekinmiyor” denilerek, neredeyse vatan haini ilan edilecek sözlerle yerden yere vurulmuş, bu  konu Şifre Haber tarafından gündeme getirilmişti.

GEÇEN HAFTA ANTİK TİYATRONUN AÇILIŞI YAPILMIŞTI…

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle restorasyonu tamamlanan Laodikya Antik Kenti’ndeki 2200 yıllık Batı Tiyatrosu 1690 yıl sonra,  geçtiğimiz hafta İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın verdiği açılış konseriyle halkla buluşmuştu.

DR.KURTOĞLU YİNE TEPKİ GÖSTERDİ…

Kendi adını taşıyan Youtube kanalında, son çektiği programda ‘Denizli Büyükşehir Belediyesi Evanjelizmin Hizmetinde mi?’ başlığıyla sorusunu yönelten İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Kurtoğlu, 100 binden fazla satan kitabında Denizli Belediyesi’nin Laodikya’yı ayağa kaldırmak amacıyla harcadığı paralara tepki gösterdiğini, antik tiyatronunun açılışıyla birlikte de aynı sürecin devam ettirildiğini belirterek şöyle konuştu:

WhatsApp Image 2021 05 31 at 12.44.35 594x1024 1

“7 kilisenin tamamı cumhuriyet Türkiye’si içerisinde ve Ege Bölgesinde… Bunlardan en önemlilerinden biri de Pamukkale sınırları içerisinde bulunan Laodikya da… Bu 7 kilisenin ne anlama geldiğini bilmezsek Türkiye’nin milli bekası açısından son derece tehlikeli olduğunu da anlayamayız…

Bu gaflet, Osmanlı Türkiye’sinde, bir koca imparatorluğu yemişti…

Bu gaflet, bugün Cumhuriyet Türkiye’sinde, dünya siyasetinin, dünya tasarımının en önemli unsurlarından biri olan Pamukkale’deki bu antik kentin ve buradaki kilisenin hayata geçirilmesi, üzerinde düşünülmesi ve sorulması gereken sorularla dolu…

YETMEDİ CUMHURBAŞKANI’NA ZOLAN’I ŞİKAYET ETTİ…

15 dakikalık program boyunca, ‘Denizli Büyükşehir Belediyesi Evanjelizmin Hizmetinde mi?’ sorusunu sorup, cevaplamaya çalışan Dr. Kurtoğlu, programın sonunda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek şöyle dedi:

“…İnşallah bu programı Sayın Cumhurbaşkanı seyreder veya Sayın Cumhurbaşkanı’na iletirler, Denizli Belediye Başkanı’na sorar…

Sayın Başkan;

Bunu Neden Yaptınız?

Kaça Yaptınız?

Ve Kimin Parasıyla Yaptınız?…”

DR. KURTOĞLU’NUN HABERE KONU OLAN VİDEO PROGRAMINI İZLEMEK İÇİN, AŞAĞIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

YENI EVANJELIZM 1
Dr. Kurtoğlu: Denizli Büyükşehir Belediyesi Evanjelizmin Hizmetinde mi? 5

EVANJELİZM NEDİR?

Bir nevi Hristiyanlık ve Yahudiliğin karışımından meydana gelen ve Protestanlığın bir alt mezhebi olan Evanjelistlere “Siyonist Hristiyanlar” da denilmektedir.

WhatsApp Image 2021 05 31 at 13.16.30

Evanjelizm adını ilk kullanan kişi, Reform hareketinin lideri Martin Luther’dir. Evanjelizm, genel anlamıyla İncil’ler hakkında vaaz vermektir. İsa üzerinde yoğunlaşan bu vaazların amacı Hristiyan olmayanları bu dine davet etmektir. Evanjelizm, Amerika’daki Hristiyan toplumunun en tutucu ve radikal dinci kanadıdır.

Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu evanjelistlerin 7 aşamalı inancındaki Türkiye kısmını şöyle anlatıyor: -“Yeni dünya düzeninde son fethedilecek ülkenin adı Edom’dur. Hepimizin kanını donduracak şey şudur. Edom bin yıldır yaşadığımız topraklar, vatanımız yani Anadolu’dur. “Neden Türkiye? Çünkü Tanrının yürüdüğü topraklar olarak nitelendirdikleri yer Anadolu’dur”.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

2

    • Hüseyin Mercan

      Dr. Ramazan Kurtoğlu paraonoyak değilse saffsatalarla gündem olmayı hedefleyen birine benziyor. Adam bir de doktora yapmış. Tarihi mirasın ortaya çıkarılmasının evanjelizmle ne ilgisi var. Sanki bu tarihi eserleri gören Hıristiyanların ağzı sulanacak ve Anadolu’yu işgale gelecekler. Buyursunlar gelsinler. Gelecekleri varsa görecekleri de olur. Kaç kez Haçlı Seferi düzenlediler hepsinde ağızlarının payını aldılar. Dr. Ramazan Kurtoğlu Saçmalamış desek yeridir.

      Yanıtla
    • Hülya Kahveci

      Antik tiyatro 2200 yıllık. Yani Hz İsa’dan hristiyanlıktan ve evanjelizmden önce.
      Hangi dönemde olursa olsun, kültür varlıkları korunması gereken ortak değerlerimizdir. Onlar bize bilgi veren ve toplum için sosyal, kültürel ve insani açıdan olumlu faaliyetlerin yapılabildiği yerler.
      Ayrıca, son dönemde yurt içinde ve yurtdışında çok sayıda Türk ve İslam eseri restore edildi, ediliyor.

      Yanıtla
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir