• Güncelleme: 15:43:26 - 2 Nisan 2023
  • Yayınlama: 19:07:56 - 21 Mart 2023

14. Ege Kadın Buluşması Denizli’de toplandı. 2019’dan sonra ilk kez yüz yüze yapılan Kadın Buluşmasının 14.cüsü 18-19 Mart tarihleri arasında Colossae Hotel’de gerçekleşti.

Ege Kadın Buluşması Platformu ve Denizlisporlu Kadınlar Derneği iş birliğinde düzenlenen Kadın Buluşması, Ege Bölgesi’nden Merkezefendi, Bozkurt, Balçova, Konak, Çiğli Serinhisar ve Turgutlu Belediyeleriyle ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun destekleriyle organize edildi.

14. Kadın Buluşması’nın ilk gününde Anayasa ve İstanbul Sözleşmesi, çocuk istismarı, yerel eşitlik eylem planı, kadın yoksulluğu, kadın muhtarlar ve kadınların siyasete katılımları, kadına yönelik şiddet, kadın kooperatifleri, yaklaşan genel seçimler ve yerel siyasette kadın temsili, belediyelerde kadın çalışmaları, üniversitelerde eşitlik mücadelesine kadar hayati öneme sahip konular üzerinde katılımcılar deneyimlerini paylaştı.

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik ve Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan birer konuşma yaptılar.

BULUŞMANIN İKİNCİ GÜNÜ ATÖLYE ÇALIŞMALARI İLE DEVAM ETTİ…

İki gün boyunca süren toplantının ana konularının başında yaklaşan genel seçimlerde kadın milletvekili sayısının artması ve Platform içerisinde yıllarca mücadele eden kadın siyasetçilerin desteklenmesi oldu. 

Program; atölye raporlarının sunumu, teşekkür belgelerinin takdimi, Platform il Sekretaryalarının belirlenmesi ve koordinatör seçimi ile tamamlandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir