• Güncelleme: 14:38:45 - 18 Mart 2021
  • Yayınlama: 14:38:45 - 18 Mart 2021

Şifre Haber’in gündeme getirdiği, mahkemeler tarafından görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle verilen ‘yetkilerinin yasaklanması’ kararlarına uyulmamasına tepki gösteren İyi Parti İl Başkanı Raziye Akışık ile Başkan Yardımcısı Av. Bayram Can Çapar, kendileriyle ilgili olarak Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan’ın, sosyal medyadan yaptığı yorumlarına tepki gösterdiler.

 SİYASİ ADAPTAN YOKSUN BİR YORUM, ÖZÜR DİLE…

İyi Parti’den yapılan basın açıklamasında, Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan’ın, İl Başkanı Raziye Akışık’la ilgili olarak “Başkanlık mankenlik değildir” “mank.n bşk” gibi ifadelerde kullanarak, kadından il başkanı değil, manken olabileceği imasında bulunarak, siyasi adaptan yoksun bir tavır sergilediği belirtilerek şöyle denildi:

raziye akisik makam
RAZİYE AKIŞIK/İYİ PARTİ İL BAŞKANI

“Sayın il başkanımız Raziye Akışık’ın Facebook isimli sosyal paylaşım sitesinde paylaşmış olduğu bir haberin yorumlarına, Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan’ın yazmış olduğu yorumlar bizi derinden üzmüştür.

Söz konusu yorumlarda, Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, İl Başkanımız Raziye Akışık’a hitaben “Başkanlık mankenlik değildir” “mank.n bşk” gibi ifadelerde bulunmuştur.

WhatsApp Image 2021 03 17 at 23.03.39

Siyasi adaptan oldukça yoksun olan bu yorumlarda Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan’ın zihniyetini, kadınlara bakış açısını gözler önüne sermiştir. Bir kadının başkanlık yapamayacağını düşünen, başkanlık makamına gelse bile ancak vitrin mankeni olabileceğini sanan tüm bu köhne zihniyetler düzelene kadar, İYİ Parti Kadın Politikaları olarak mücadele edeceğiz.  Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan’ın başta İl başkanımız sayın Raziye Akışık olmak üzere, tüm kadınlardan özür dilemesini bekliyoruz.”

ÇAPAR: HODRİ MEYDAN…

Öte yandan İyi Parti İl Başkan Yardımcısı Bayram Can Çapar’da, Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan’ın, yorumlarında kendisini TV’de açık oturuma davet etmesi üzerine, sosyal medya adresinden ‘Hodri meydan Sayın Başkan, A Haber ve AKİT TV dahil, istediğin kanalda sizinle tartışmaya hazırım” dedi ve şu açıklamayı yaptı:

pp 1
AV. BAYRAM CAN ÇAPAR/İL BAŞKAN YARDIMCISI

“Denizli Kamuoyuna,

AK Partili Güney Belediye Başkanı Halil AYHAN’ın mahkeme kararlarına uymaması neticesinde iki kere işlediği  kamu görevini kasten kötüye kullanma sucu nedeniyle aldığı hapis-para cezaları neticesinde  5237 sayılı kanunun 53./1-a Maddesi uyarınca “seçilerek gelinen kamu hizmeti” yapmaktan kasten islediği suç nedeniyle yoksun bırakıldığı ancak halen mahkeme kararlarına rağmen  Yüce Türk Milleti adına karar veren mahkemelerini tanımayarak “Güney Beyliği’ni” ilan ettiği ve görevine devam ettiği bu durum kamuoyunun malumudur.

WhatsApp Image 2021 03 17 at 18.31.20

Bu bağlamda sayın belediye başkanı şahsıma bence çok nazik bir teklifte bulundu. Bu teklif o kadar çok demokratik bir teklif ki Denizli’de hiç örneği görülmemiş bir teklifti. Ak Partiye örnek olacak bir davranıştı. Bugüne kadar Denizli’de hiçbir Ak Partilinin başka bir siyasi parti mensubuna sunamadığı bir açık oturum teklifiydi. Bende sayın başkanın bugün yazdığı açık oturum teklifini “davete icabet imandandır” anlayışıyla kabul ediyorum.

AK partili Güney Belediye Başkanı Halil AYHAN’ın seçeceği TV kanalında (A Haber ve AKİT TV  dahil) istediği gün ve saatte kendisiyle açık oturuma hazırım. Hem Belediye başkanlığı görevini niçin kasten kötüye iki kez kullandığını öğrenir hem de kendisinden biraz hukuk dersi alırım.”

(Konuyla ilgili Haberi okumak için aşağıdaki görsele tıklayabilirsiniz…)

KULDAN
İYİ PARTİ’DEN, BAŞKAN AYHAN’A ‘ÖZÜR DİLE’ VE ‘HODRİ MEYDAN’ ÇIKIŞI… 7

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...