• Güncelleme: 16:03:21 - 10 Ağustos 2022
  • Yayınlama: 17:35:22 - 5 Ağustos 2022

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) jet hızıyla gerçekleşen bir görevden alma ile çalkalandı. KPSS sınavıyla ilgili, yeni atanan ÖSYM Başkanı Ali Ersoy’u sosyal medya adresinden sert bir şekilde eleştiren PAÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Solmaz’ın, 24 saat dolmadan görevinden alındığı ileri sürüldü.

WhatsApp Image 2022 08 05 at 14.05.22 1
KPSS Sınavıyla İlgili Yorum Yaptı, Koltuğundan Oldu… 6

DÜN AKŞAM SAATLERİNDE PAYLAŞTI…

PAÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Solmaz, dün akşam 19.30 sıralarında, sosyal medya adresinden ‘KPSS İptal’ başlığıyla şu yorumu yaptı:

“KPSS Skandalının altında yediiklim çıkıyor. Makamları parselleyen EBS kiminle çalışıyor, Yediiklim ile. Peki yeni atanan ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy kim? EBS İstanbul Eski Şube Başkanı. Bu karanlık ilişki ağı incelenmelidir. Geriye dönük sınavlar mercek altına alınmalıdır.”

EĞİTİM-BİR-SEN AYAĞA KALKTI…

WhatsApp Image 2022 08 05 at 14.05.22

Dekan Solmaz’ın bu paylaşımından hemen sonra ortalık karıştı. Tepkisini ilk olarak Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Akif Baysal gösterdi ve “Süleyman Solmaz Hocam yavaş gel; hem bir fakültenin dekanlık koltuğunda oturacaksın hem de alenen bir sendikanın çığırtkanlığını yapacaksın.. Derhal oturduğun dekanlık koltuğunu bırak…” diye paylaşımda bulundu.

DURUM ANKARA’YA BİLDİRİLDİ…

Bir taraftan tepkiler yoğunlaşırken, bir taraftan de Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkalığı tarafından konunun bağlı bulundukları Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’a iletildiği, buradan da rahatsızlığın YÖK Başkanı Erol Özvar’a ulaştırıldığı, gelen bilgiler arasında yer aldı.

ikili
MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI ALİ YALÇIN/ YÖK BAŞKANI EROL ÖZVAR VE SENDİKA BAŞKANI MEHMET BAYSAL

TALİMAT VERİLDİ VE…

Üniversite çevrelerinden gelen bilgilere göre, YÖK Başkanı Erol Özvar’ın vakit kaybetmeden PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ı aradığı, Rektör Kutluhan’ın ise zaman geçirmeden önce soruşturma başlatıp, ardından da Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Solmaz’ı görevden alarak, yerine de Edebiyat Fakültesi profesörlerinden Yasemin Beyazıt’ı atadığı belirtildi.

PAYLAŞIMINI REKOR HIZLA SİLDİ, AMA AYNI HIZLA DA GÖREVDEN ALINMAKTAN KURTULAMADI…

WhatsApp Image 2022 08 05 at 15.08.37

Öte yandan Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Solmaz’ın paylaşımını, gelen tepkiler üzerine çok hızlı bir şekilde silmesine rağmen, aynı hızla görevden alınmasının önüne geçemediği belirtilirken, yaşanan bu olayların perde arkasında AKP Destekli Eğitim-Bir-Sen ile MHP destekli Türk Eğitim Sen çatışmasının yattığını iddia edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir