• Güncelleme: 19:31:39 - 26 Nisan 2023
  • Yayınlama: 19:01:01 - 26 Nisan 2023

Şifre Haber’in ilk kez gündeme taşıdığı ‘Sandık Listesi Skandalı’ haberi, dün akşam saatlerinde gündeme bomba gibi düştü. Bugün ise Denizli İl Seçim Kurulu ise CHP’nin Pamukkale İlçesi’ndeki sandıkların tamamında görevli bulunduramayacağı yönünde karar verdi.

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı’nın, 1. Ve 2 seçim bölgesine ait 712 sandık görevlisinin isim listelerini 5 dakika gecikmeyle ilçe seçim kurullarına ulaştırmış,1 Nolu Pamukkale İlçe Seçim Kurulu gecikmeyi sorun etmeyip, listeleri kabul etmesine rağmen, 2 Nolu Pamukkale İlçe Seçim Kurulu’nun reddetmesi nedeniyle 274 sandıkta CHP’li sandık görevlilerinin bulunmama riski ortaya çıkmıştı.

Listeleri Geciktiren CHP Pamukkale İlçe Başkanı, Kuzenine de ‘Kıyak’ Geçmiş…
Liste skandalıyla ilgili haberi ve diğer detayları okumak için üsteki görsele tıklayabilirsiniz…

Yaşanan bu olay, AK Parti’li yetkililerin itirazları üzerini Denizli İl Seçim Kurulu’na intikal etmiş ve İl Seçim Kurulu’nun konuyla ilgili itirazı bugün içinde karara bağlayacağı bildirilmişti.

AK PARTİ YETKİLİLERİ İTİRAZ ETMİŞTİ…

Bu gelişmelerin ardından, AK Parti yetkililer bugün seçim kurulu önünde konuyla ilgili basın açıklaması yapmış ve “Her şey ortada. Listeler teslim alınırken gecikme de net bir şekilde kayıt alına alınarak imzalanmış. Bu durumda 1 Nolu Pamukkale İlçe Seçim Kurulu’nun da, 2 Nolu Pamukkale İlçe Seçim Kurulu gibi itirazımızı kabul etmesi gerekiyor” şeklinde itirazda bulunmuştu.

KARAR VERİLDİ…

Bütün bu gelişmelerin ardından, gözler Denizli İl Seçim Kurulu’na çevrilmişti.

İl Seçim Kurulu, saatinde listelerin teslim edilmemesi nedeniyle, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Pamukkale İlçesi yer alan 712 sandığın tamamında, sandık görevlisi bulunduramayacağı yönünde karar verdi.

İŞTE İL SEÇİM KURULU’NUN GEREKÇELİ KARARI…

IL SECIM KURULU KARARI
Listeleri Geciktiren CHP Pamukkale, Denizli’deki 712 Sandıkta Görevli Bulunduramayacak... 4

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir