• Güncelleme: 17:31:49 - 6 Ocak 2023
  • Yayınlama: 17:29:00 - 6 Ocak 2023

Denizli’nin CHP’li Başkan Şeniz Doğan tarafından yönetilen Merkezefendi Belediyesi Denetim Komisyonu seçimlerinde, İYİ Parti’den, AK Parti’ye gerçekleşen sürpriz meclis üyesi transferi nedeniyle, komisyon üyesi çoğunluğu Cumhur İttifakı’na geçti.

Bu gelişmeyle birlikte, Başkan Doğan’ın geçmişe yönelik tüm icraatlarının detaylı bir şekilde mercek altına alınma ihtimali ortaya çıktı.

NE OLDU?

Meclis üyesi dengelerinin kritik sayılarla belirlendiği Denizli’nin CHP’li Merkezefendi Belediyesi’nin meclisinde, bugün yapılan Denetim Komisyonu seçimlerinde, İyi Parti’den Mustafa Bozkurt’un sürpriz bir şekilde Ak Parti’ye geçmesi nedeniyle dengeler değişti.

MECLİS GÜNDEMİNİN 1. MADDESİNE GÖRE SEÇİM YAPILDI…

5292395
Merkezefendi Belediyesi Denetim Komisyonu, Cumhur İttifakı’nın Eline Geçti… 5

Merkezefendi Belediye Meclisi’nin bugünkü gündeminin 1 maddesinde belirtilen ‘5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 25 inci maddesine istinaden, Belediyemizin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için Meclis üyeleri arasından gizli oyla ve üye sayısı üçten az, beşten çok olmamak ve her siyasi parti gurubunun Meclisteki üye sayısının Meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle olmak üzere, Denetim Komisyonu seçilmesine dair Yazı İşleri Müdürlüğünün yazısı.’ na dayanarak gerçekleşen seçimler sonucunda CHP’nin üye sayısı 11’de kalırken, İyi Parti’den gerçekleşen Mustafa Bozkurt transferi sonrası AK Parti’nin oy oranı 12’ye çıktı.

İŞTE PARTİLERİN SON MECLİS ÜYESİ DAĞILIMI…

Merkezefendi Belediyesi Meclis Üyesi dağılımına göre, şimdiye kadar komisyonlarda CHP 2, AK Parti 1, İYİ Parti 1, MHP 1 üye ile temsil ediliyordu.

Bugün itibarıyla meclis üye dağılımı AKP 12, CHP (başkanla birlikte)   10+1: 11, İYİ Parti 8, MHP 4 ve Bağımsızlar 3 olarak değişince, toplamda 5 üyeden oluşan Denetim Komisyonu dağılımı Cumhur İttifakı lehinde belirlendi ve AK Parti 2, CHP 1, İYİ Parti 1 ve MHP 1 olarak kesinleşti.

İŞTE YENİ DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ…

AKP(2 kişi). Yavuz Aki, Mustafa Bozkurt ,
CHP(1 kişi).Serkan Kaya ,
İYİ Parti(1kişi). Ayhan Çetin,
MHP(1 kişi). Fırat Dağdeviren
TOPLAM: 5 kişi

BAŞKAN DOĞAN’IN İŞİ ZOR…

SENIZ DOGAN 1
ŞENİZ DOĞAN/BAŞKAN

Toplam 38 meclis üyesi bulunan Merkezefendi Belediyesi’nde üye çoğunluğunun AK Parti’in eline geçmesiyle birlikte, sadece Denetim Komisyonu’nda değil, diğer komisyonlarda da Cumhur İttifakı’nın etkili olacağı, bu durumda Belediye Başkan’ı Şeniz Doğan’ı zor günlerin beklediği belirtilirken, özellikle geçmişe yönelik eleştirilen icraatların, ödemelerin ortaya dökülerek, seçimler öncesi hesap sorulması sürecinin başlayacağı ileri sürülüyor.

BOZKURT’UN İNTİKAMI!

137227328 3425659250890092 7295666583074122248 n 300x272 1
MUSTAFA BOZKURT/MECLİS ÜYESİ

Merkezefendi Belediyesi’nde dengeleri değiştiren kritik transferin başrol oyuncusu İYİ Partili Mustafa Bozkurt, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ve Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökçe ile sıkıntı yaşamış, bu nedenle disipline sevk edilmiş ve 1 yıl süreyle partiden uzaklaştırma almıştı.

Süresi dolduktan sonra, yeniden İYİ Parti bünyesinde üyeliğine devam eden Mustafa Bozkurt’un, ani bir kararla Ak Partiye transfer olmasını değerlendiren siyasi çevreler “Mustafa Bozkurt ciddi anlamda rencide edilmişti. Görünen o ki Bozkurt bir nevi misilleme yaptı ve vekil ile ilçe başkanından intikam aldı, bu da Millet İttifakı’na pahalıya patladı” şeklinde yorum yaptılar.

MECLİS ÜYESİ MUSTAFA BOZKURT’LA İLGİLİ YAYINLANAN İLK HABERİ OKUMAK İSTERSENİZ, AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir