• Güncelleme: 16:21:22 - 20 Nisan 2024
  • Yayınlama: 13:04:00 - 5 Aralık 2021

Şifre Haber tarafından kamu çıkarı gözetilerek yapılan onlarca haber, köşe yazısı ve video içerikli haber programlarını, ‘kişilik haklarına saldırı’ gerekçesiyle dava konusu yapan Başkan Zolan’ın, Denizli Büyükşehir Belediyesi avukatlarını devreye sokarak Şifre Haber aleyhine açtığı 50 bin liralık tazminat davası, Denizli 6. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi. Ret kararı sonrası bir açıklama yapan Şifre Haber Genel Yayın Yönetmeni Bülent Öztürk “Yılmadan, Sinmeden Tarafsız Gazeteciliğimizi Sürdüreceğiz”dedi.

Önce Haberi Yasaklatmış, Ardından Dava açmıştı…

Kurulduğu günden itibaren kamu çıkarını ön planda tutan ve her türle haksızlığın, hukuksuzluğun karşısına dikilen Şifre Haber, en çok da Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ı rahatsız etti.

YASAK KARARI..
OKUMAK İÇİN GÖRSELE TIKLAYINIZ!

Şifre Haber, gazeteciliğin en temel sorumluluklarından biri olan ‘kamu hakkını koruma’ ilkesi gereği, vatandaşın oyu ile makama oturan ve vatandaşın parasını harcama yetkisini elinde bulunduran bir kamu kuruluşu olan Denizli Büyükşehir Belediyesi ve doğal olarak onun seçilmiş başkanı Osman Zolan’ın, tüm icraatlarını yakından takip etmeyi görev bilmiştir.

Bu görevini hakkıyla yerine getirmek için çaba gösteren Şifre Haber’in, tamamen bilgi, belge ve tanıklara dayalı haberlerinden rahatsızlık duyan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Belediye’nin parasıyla kendisine mahkum ettiği medya kuruluşlarıyla Şifre Haber, ve peşinen kalemini satmış gazetecilerle (mecburiyetten belediyelere boyun bükenler hariç) Şifre Haber Genel Yayın Yönetmeni Bülent Öztürk arasındaki farkı çok geçmeden anlamış, örnek bir yayıncılık ve gazetecilik hizmeti veren Şifre Haber’i engellemek için haberlere yayın yasağı getirmekle kalmamış, son olarak ise bu yılın başlarında 50 bin liralık tazminat davası açmıştı.

Mahkeme 2. Duruşmada Kararını Verdi…SONUC FOTO KAPALI

Başkan Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi avukatları aracılığıyla, Geçtiğimiz şubat ayı içerisinde, Şifre Haber’in Denizli Büyükşehir Belediyesi, kendisi ve danışmanı Mehmet Çağrı Sebzeci ile ilgili neredeyse tüm haber, köşe ve haber programlarını yalanlama çabasını, 50 bin liralık tazminat davası açarak mahkemeye taşımıştı.

İşte açılan bu davanın ilk duruşması, geçtiğimiz ay içerisinde Denizli 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde gerçekleşmiş, taraflar dinlendikten sonra duruşma 2 Aralık tarihine ertelenmişti.

Belediye Avukatlarının da hazır bulunduğu 2. duruşmada, Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi ‘tahkikatı gerektiren araştırılacak delil ve vakıa kalmadığından, tahkikatın bittiğini, ayrı bir sözlü yargılama duruşmasına gerek olmadığı anlaşıldığından” dedi ve ‘Gerekçesi, gerekçeli kararda açıklanacağı üzere, davanın reddine’ hükmetti.

245207386 10159721902280859 7471327534816902664 n
AV. BAYRAM CAN ÇAPAR/ŞİFRE HABER’İN AVUKATI

SONUC FOTO KAPALI

Avukat Çapar: Kamu Gücü ve Yetkisi Kullanılarak, Bağımsız Basın Susturulmak İstendi…

Öte yandan, davayla ilgili başarılı bir savunma yapan Şifre Haber’in avukatı Av. Bayram Can Çapar ise “Kararı veren mahkemece, müvekkilimiz haklı görüldüğü ortaya çıkmış ve basın faaliyeti nedeniyle müvekkil aleyhine manevi tazminata hükmedilemeyeceği, bu sebeple de Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığının açmış olduğu tazminat davasının haksız olduğu kanaatine varılarak, reddine karar verilmiştir” diyerek şöyle konuştu:

“Davacı Belediye her ne kadar davalı müvekkilimizin basın faaliyetlerini sansürlemek ve engellemek maksatlı iş bu davayı açmış ise de davalı müvekkilimiz, gazetecilik mesleğinin kurallarına ve etik değerlerine uygun olarak mesleğini icra etmeye on yıllardır dikkat etmekte ve kişilik haklarına zarar vermemektedir.

Davalı müvekkilimiz 40 yılı aşan bir gazetecilik tecrübesine sahip olup, dava konusu edilen haberlerle ilişkin olarak da tüm özen ve titizliği ziyadesiyle göstermiştir.

Ancak iş bu dava ile birlikte gördük ki Müvekkilimiz mesleğini icradan men edilmeye ve basın özgürlüğüne karşı manevi taciz uygulanmaya çalışılmıştır.

Bir başka deyişle özgür basın susturulmaya, kamu gücü ve yetkisi de kullanılarak sansür uygulanmaya ve tazminat davası bahanesiyle, davacı tarafından aba altından müvekkilimize sopa gösterilmek istenmiştir.

Müvekkilim Gazeteci Bülent Öztürk’ü yıldırmak maksatlı açılan bu davanın, haksız ve kötü niyetli olduğuna ilişkin tüm detayları ilettiğimiz savunmamızı ve delilerimizi inceleyen mahkeme de bizi haklı bularak, tazminat talebinin reddine karar vermiştir.”

Öztürk: Yılmadan, Sinmeden Tarafsız Gazeteciliğimizi Sürdüreceğiz…

ŞifBUeLENT OeZTUeRK FOTOre Haber Genel Yayın Yönetmeni Bülent Öztürk ise, 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği ‘ret’ kararını memnuniyetle karşıladığını belirterek “Bu karar, basının Anayasa ile güvence altına alınan özgür iradesinin tescili anlamına gelmektedir” diyerek şöyle konuştu:

“Şifre Haber, tamamen gazetecilik mesleğinin evrensel kuralları çerçevesinde, kamu yararını gözeterek habercilik yapmaktadır. Bunu tüm Denizli halkı çok iyi bilmektedir. Bu nedenle de, Şifre Haber’i, 2,5 yıl gibi kısa bir süre içerisinde baş tacı yapmış, tüm sosyal medya ve dijital platformlarda, toplamda 70 bini bulan nitelikli takipçi sayısına ulaşmasını sağlamıştır.

İşine gelmediği için Şifre Haber’i dışlayan, haberlerine yasak kararları aldırtan, itibarsızlaştırmaya çalışan ve makamların gücünü, kendi hesapları doğrultusunda kullanarak özgür medyayı susturmak isteyenler, bağımsız yargıçlar sayesinde duvara toslamıştır. Şifre Haber, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sinmeden, yılmadan, haktan, hukuktan ve kamu çıkarından yana yayıncılığını sürdürmeye devam edecektir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Yorumlar

    • Hülya Lengerlioğlu (eski soyadım Ulaştir )

      Değerli gazeteci beyefendi Bülent Öztürk..Beni hatırlarsınız şu an 70 yaşındayım çok çektim bu Denizli piyasasından.. 99 çekildim köseme.. Özellikle bir kadın olarak daima engelle karsilastim.. Gün geldi devran döndü..Başarılarınız ve mucadelenizde başarılar diliyorum..

      Yanıtla
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir