• Güncelleme: 19:06:03 - 27 Mayıs 2023
  • Yayınlama: 18:54:07 - 27 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyen öğrenci toplulukları arasında adı geçen PAÜ Genç Liderler Topluluğu, açıklama yaparak “Genç Liderler Topluluğu olarak hiç bir siyasi kurum ve kişiyle alakamız bulunmamaktadır” dedi. Bu arada, tepki metninin yayınlandığı topluluk sitesinin sosyal medya adresine ulaşılamadığı görüldü.

Anadolu Ajansı, 209 üniversiteden 700 öğrenci topluluğunun Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini haberleştirerek, destek veren öğrenci topluluklarının listesini yayınladı. Pamukkale Üniversitesi’nden 13 öğrenci topluluğu bu listede yer aldı.

pau ogrenci topluluklari 1

Ulusal medyada “Üniversiteli gençlerden Erdoğan’a destek” başlığıyla yayınlanan haberlerde PAÜ’den ÜNİAK, ARTI GELİŞİM TOPLULUĞU, AVRUPA TIP TOPLULUĞU, KARDEŞ ÜLKELER TOPLULUĞU, KUBBE-İ FİKİR TOPLULUĞU, KUDÜS ARAŞTIRMA TOPLULUĞU, GENÇ İHH TOPLULUĞU, YENİLER TOPLULUĞU, KATRE-İ FİKİR TOPLULUĞU, GENÇ LİDERLER TOPLULUĞU, TÜRK DÜNYASI ARAŞTIRMA TOPLULUĞU, SAVUNMA SPOR KULÜBÜ ve BİLDEK destek veren topluluklar arasında yer aldı.

destek1

Söz konusu metinde; “Biz Üniversiteli Gençler olarak, 28 Mayıs seçimleri yaklaşırken, ülkemizin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmak ve geleceğe daha umutlu bakmak isteyen üniversiteli gençler olarak; Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan yanayız” denildi.

“İtibar etmeyin”

PAÜ Genç Liderler Topluluğu sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak böyle bir metne imza atmadıklarını söyledi. Paylaşımda “Bazı paylaşımlarda görünen 28 Mayıs seçimleri ile alakalı açıklamalarda Genç Liderler Topluluğumuz belirli bir adayı desteklediği ifade edilmiş. Genç Liderler Topluluğu olarak hiç bir siyasi kurum ve kişiyle alakamız bulunmamaktadır. Tek amacımız ve çalışmamız üniversite öğrencilerinin akademik ve sosyal hayat arasında sağlıklı bağlantı kurmalarını sağlamak, kişisel gelişimlerine destek olmak ve üniversite öğrencilerinin öğretim süreci boyunca yanında olmaktır. Bu ve benzeri paylaşımlara itibar etmeyiniz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

gencliderler

ŞİFRE HABER OLARAK DAHA ÖNCE UYARMIŞTIK…

Öte yandan, Şifre Haber olarak üniversitelerdeki öğrenci kulüp ve topluluklarına siyasetin bulaştırılmaması gerektiği konusunda dikkat edilmesi gerektiğini ve öğrenci seçimlerinde yaşanan çatışma haberlerini örnek göstererek “üniversite gençliğini aktif siyasete bulaştırmayın” uyarısında bulunmuştuk.

Bu arada, tepki metninin yayınlandığı topluluk sitesinin sosyal medya adresine ulaşılamadığı görüldü.

Üniversite Gençlik Topluluklarını Siyasete Alet Etme Girişimi PAÜ'de Ters Tepti...
Üniversite Gençlik Topluluklarını Siyasete Alet Etme Girişimi PAÜ’de Ters Tepti…

BU KONUYLA İLGİLİ HABER VE KÖŞEMİZİ AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN OKUYABİLİRSİNİZ…

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir