• Güncelleme: 11:45:18 - 1 Şubat 2023
  • Yayınlama: 11:28:01 - 1 Şubat 2023

Pamukkale Üniversitesi yönetimi öğrenci yemeğine yaptığı %25’lik zammı geri çekti. Zamlı yemek tarifesi 2 gün uygulanabildi.

PAÜ Burada’nın gündeme getirdiği öğrenci yemeklerine yapılan zam ile ilgili PAÜ yönetimi geri adım attı. Hayat pahalılığı ve yaşanılan ekonomik sıkıntılardan dolayı eğitimini sürdürmekte zorluk çeken öğrenciler, Pamukkale Üniversitesi’nin yaptığı zam karşısında sessiz kalmadı.

pau yemek zammi.jpg 1
İLK ZAM HABERİNİ OKUMAK İSTERSENİZ, YUKARIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

Sosyal medyadan yorumlarıyla, imza kampanyaları ile seslerini duyurmaya çalışan öğrenciler, yapılan zammın geri çekilmesini istedi.

Zam kararının ardından daha 2 gün geçmeden PAÜ yönetimi %25’lik zammı geri çekmek zorunda kaldı. Öğrenci yemeği yine eski ücreti olan 8 liradan devam edecek.

Personel yemeklerine zamlı devam

Yemekhanede yapılan zamlar idari ve akademik personeli de olumsuz etkiledi. Personel yemek ücretleri en az 26 lira, en yüksek ise 38 lira oldu. Her gün düzenli yemek yiyen personelin sadece bir öğün yemeğe ayda 572 lira ile 836 lira arasında bütçe ayırması gerekecek. Turuncu salonda yemek yiyen bir personelin ise ayda aylık bin 210 lira ile bin 430 lira arasında bütçe ayırması gerekecek. Personel yemek ücretleri zamlı tarifeden devam edecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir