• Güncelleme: 01:25:24 - 4 Ocak 2024
  • Yayınlama: 22:55:16 - 28 Aralık 2023

Denizli Ticaret Odası (DTO), Cumhuriyetimizin 100. yılında 40 yıldan fazla süredir sektörlerinde başarıyla faaliyet gösteren 167 üyesini “100 Yılda 100 Başarı Ödül Töreni” ile ödüllendirerek, girişimciliğine yönelik teşviklerini sürdürdü.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan’ın öncülüğünde duyurulan “100 Yılda 100 Başarı Ödül Töreni” geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Törende Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ticaret sicil kayıtları ile Denizli Ticaret Odası kayıtları baz alınarak 40-95 yıldır Denizli Ticaret Odası’na kaydı bulunan 167 firma temsilcisine plaketleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Cumhuriyetimizin 100. yılında, sektörlerinde 40 yılı aşkın bir süredir başarılı faaliyetlerini sürdüren üyeleri ödüllendirmeyi amaçlayan bu özel törenin, geçmişin birikimini geleceğe taşıyan girişimcilere hak ettikleri değeri sunma amacını taşıdığını vurguladı.

DTO, 100. Yılda 100 Başarı Ödül Töreni ile Üyelerine Unutulmaz Bir Mutluluk Yaşattı...
DTO CUMHURİYETİN 100. YILINDA 167 BAŞARI HİKAYESİNİ ÖDÜLLENDİRDİ ZANAAT, SANAYİ VE TİCARETTE 40 YILI AŞKIN SÜREDİR BAŞARILARA İMZA ATAN DTO ÜYESİ 167 GİRİŞİMCİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Geçmişin deneyimlerinden beslenen ve sektörlerine katkı sağlayan girişimcilere verdikleri değeri bir kez daha ortaya koyduklarını kaydeden Erdoğan, ödül alan tüm DTO üyelerini tebrik ederek; “Bu anlamlı etkinliğimiz, başarı hikayelerini paylaşma, birlikte kutlama ve girişimciliği teşvik etme amacını taşıdığı gibi, katılımcılara anlamlı bir deneyim yaşatma fırsatı sundu.

Denizli’mizin örnek başarı öyküsünün temelinde bugün bu salonda bulanan markalar oluşturmaktadır. Denizli’miz tarihi boyunca girişimcilik ruhu, üretim odaklı çalışma anlayışıyla her zaman öne çıkan bir şehir olmuştur. İş insanlarımızla, çalışanlarımız şehrimizin ticaret ve sanayisinde başarı hikayeleri yazarak Denizli’mizin ekonomisini büyük katkı sağlamışlardır.

DTO, 100. Yılda 100 Başarı Ödül Töreni ile Üyelerine Unutulmaz Bir Mutluluk Yaşattı...
.

Kalkınmanın temel unsurlarından biri olan üretim Denizli’mizin büyüyüp gelişmesinde lokomotifidir. İnsanımız çalışkandır. İşletmelerimiz yılda 365 günde de 24 saat çalışmaktalardır. Denizli’mizde şükürler olsun üretim çeşitliliğini attırdık. Gençlerimize yeni kuşaklara mücadeleci, üretken, ruhunu aşılayan, bilim ve teknoloji festivali Teknofesti de Denizli’mizde görmek istiyoruz. Bakanımız ve valimizle istişare ederek önümüzdeki günlere Teknofesti Denizli’de yapmayı planlarız” dedi.

Gecede ödüllendirilen DTO üyelerini kutlayarak başarılarının devamını dileyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da “Cumhuriyetimizin 100. yılında, Denizli Ticaret Odası’nın sektöründe 40 yılı aşkın süredir başarıyla faaliyet gösteren üyelerine yönelik ‘100 Yılda 100 Başarı’ adlı ödül törenine katıldığım için çok mutluyum. Şehrimize katma değer sağlayan tüm girişimcilerimizi yürekten kutluyorum. İnşallah nice güzel başarı dolu ödül törenlerimiz olur. Denizli’mize katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Türkiye ve dünyada yaşanan ekonomik gelişmeler konusunda katılımcılara bilgiler veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekçi ise şöyle konuştu:

DTO, 100. Yılda 100 Başarı Ödül Töreni ile Üyelerine Unutulmaz Bir Mutluluk Yaşattı...
.

“Bu topraklar, çok kıymetli topraklar. Yeryüzünde Türkiye’den daha güzel ülke yok. Yeryüzünde Türkiye’den daha önemli bir ülke yok. Birinci hedefimiz enflasyonu aşağı çekmek için talebi boğmak. Enflasyonla kalıcı mücadelenin, çoğu kişi biliyordur, asıl olması gereken üretimi artırmak. Üretimi devam ettirmek yani tezgahtaki malı çoğaltmak.

Böyle olursa enflasyonla kalıcı bir mücadeleye giriş oluruz. İnşallah torunlarımızın torunları da mesleklerimizi ya da işlerimizi birbirini devrederek katlanarak devam eder. İnanın bana Türkiye kadar Dünyada gelecek vadeden başka hiç bir ülke yok. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde kişi başına düşen milli gelir diyelim ki 40 bin dolar veya 50 bin dolar.

Yapsa yapsa en fazla önümüzdeki 10 yıl içinde yüzde on artar. Ama şuanda 12 dolarlı milli gelirli önümüzdeki on yıl boyunca 25 bin dolar veya 30 bin dolara çıkmaya vadeden ülkede yaşıyoruz. Türkiye bunu yapabilecek güce ve potansiyele sahip. İmkanları hep beraber gerçekleştireceğiz”

100 Yılda 100 Başarı Ödül Törenine Vali Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hıdır Ayçiçek, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, AK Parti İl Başkanı Yücek Güngör, MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, DESOB Başkanı Mehmet Ali Erbeği, Denizli Ticaret Odası Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri, sektör temsilcileri ve davetliler katıldı.

DTO, 100. Yılda 100 Başarı Ödül Töreni ile Üyelerine Unutulmaz Bir Mutluluk Yaşattı...
.

Törende, zanaat, sanayi ve ticaret alanlarında uzun yılların birikimine sahip olan girişimciler özel ödüllerle öne çıkarken, başarılarıyla dikkat çeken isimlere de teşekkür plaketleri takdim edildi.



Denizli’nin ‘Özel Dosya Haber Portalı’ olan Şifre Haber Aracılığıyla, Denizli’nin Değerlerini Tanımak İster Misiniz?
Denizli, zengin tarihe sahip bir şehirdir. Antik çağlardan beri yerleşim yeri olmuş, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Hierapolis antik kenti, Laodikeia antik kenti gibi önemli tarihi kalıntılar bulunmaktadır.
Anadolu’nun güneybatısında yer alan Denizli, Ege, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgelerini birbirine bağlayan bir geçit yoludur. Anadolu’yu kuzey ve batıdan bölen kervan yolları üzerinde bulunan Denizli, antik kentleri, höyükleri, tümülüsleri, kaplıcaları ve travertenleri ile Türkiye’nin görülmesi gereken yerlerinden biridir. Denizli horozuyla ünlüdür.
image 1
PAMUKKALE-ANTİK HAVUZ…
Denizli’nin Mutlaka Gezmeniz Ve Görmeniz Gereken Yerleri:
Travertenleri ile ünlü Pamukkale (Hierapolis), tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan hanlar ve kervansaraylar, antik kentler ve müzeler Denizli’yi turizm için çok cazip bir kent haline getirmiştir.
Pamukkale…
UNESCO’nun dünya kültür mirası listesinde adı geçen Pamukkale, Denizli’nin dünyaca ünlü sembollerinden biridir. Denizli’yi dünya ile buluşturan bu doğa harikası 700 m genişliğinde ve 160 m yüksekliğindedir.
image 2
PAMUKKALE’DE GÜN BATIMI…
Pamukkale’yi meydana getiren termal su aynı zamanda buradaki travertenlerin oluşumunu sağlar. Termal suda bulunan hidro karbonatın havayla teması sonucu karbon monoksit ve karbon dioksit havaya karışır. Bu tepkimede çöken kalsiyum karbonatın oluşturduğu dev sarkık kütleler her yıl binlerce turisti Pamukkale’de bir araya getiren travertenleri oluşturmaktadır.
Sahip olduğu şifalı termal havuzları ve tepeden sarkan kırmızı ve beyaz renkli travertenleriyle Pamukkale mutlaka görülmesi gereken doğa güzellikleri arasındadır.
Denizli’nin Antik Kentlerini Görmeden Ayrılmayın:
Denizli’ye gittiğinizde kentte bulunan 14 antik kenti de ziyaret etmelisiniz.
PAMUKKALE-HİERAPOLİS ANTİK KALINTILAR…
PAMUKKALE-HİERAPOLİS ANTİK KALINTILAR…
Hierapolis…
Şehir merkezinin güneyinden 18 km uzaklıktaki Hierapolis Antik Kenti içerisinde bulundurduğu çok sayıda tapınak ve dini mekanlar nedeniyle literatürde Kutsal Kent olarak anılmaktadır.
LAODİKYA ANTİK KENTİ…
LAODİKYA ANTİK KENTİ…
Laodikeia…
Aynı şekilde, şehrin 16 km güneyinde bulunan Laodikeia Antik Kenti tiyatroları, tarihi çeşmesi, stadyumu, Zeus Tapınağı, kilisesi ve tarihi meclis bankasıyla diğer bir önemli tarihi değerdir.
Denizli’nin Merkezindeki Zenginlikler:
Şehir merkezindeki Uçanbaşı mahallesinde yer alan Atatürk ve Etnografya Müzesi ile Hieropolis Arkeoloji Müzesi (1984 yılından bu yana müze olarak kullanılan eski Roma Hamamı), tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Ak Han Kervansaray ve Çardak Han, Kaklık ve Keloğlan Mağarası, Honaz Milli Park Alanı da kentten ayrılmadan önce gezmeniz gereken tarihi yapıtlar arasında yer alır.
Denizli’nin Yemekleri:
Denizli‘nin tüm geleneksel yemek çeşitlerini bünyesinde barındıran zengin bir mutfağı vardır.
Kuzu tandırı, keşkek, sırıklı kebap, çökelekli gözleme ve leblebi çorbası gibi lezzetler yöresel yemekler arasındadır.
Kentin yöresel mutfağında sebzenin apayrı bir yeri vardır. Patlıcan yemekleri oldukça yaygındır. Kuru patlıcan dolması, patlıcan gözleme, patlıcan kebabı ve ebe gümeci en ünlü patlıcan yemekleridir.
DENİZLİ’YE GELENLER, BU YEMEKLERDEN TADMADAN GİTMİYOR…
DENİZLİ’YE GELENLER, BU YEMEKLERDEN TADMADAN GİTMİYOR…
Tarhana çorbası, kedi börülce çorbası, kuru börülce çorbası ve ovmaç çorbası yöreye özgü başlıca çorbalar arasındadır.
Tas kapama, sirkeli et, bezelyeli et, kuzu kapama, et kapama, kol dolma, kumbar dolma ve arapaşı Denizli’nin başlıca et yemekleridir. Yufka, simit ve bazdırma yöresel ekmeklerdir.
Denizli’nin Ekonomisi:
Denizli ekonomisi, tarımtekstilturizm ve sanayi gibi sektörler üzerine kuruludur. Özellikle tekstil üretimi ülke genelinde önemli bir yer tutar. Ayrıca pamuk, kekik, üzüm üretimi de şehir ekonomisinde etkilidir.
Denizli’nin Tarım ve Sanayi Ürünleri:
Denizli, pamuk üretimiyle tanınırken aynı zamanda tekstil ve deri sektöründe de önemli bir konuma sahiptir. Tarımsal ürünler arasında pamuk, üzüm, kiraz, domates ve pamuklu tekstil ürünleri öne çıkar.
Denizli’nin Kültür Ve Eğlence Durumu:
Festivaller Denizli kültürünün ayrılmaz parçalarıdır. Her yıl kentte 50’den fazla festival düzenlenir.
Ulusal Amatör Tiyatro Festivali (Mayıs), Uluslararası Halk Dansları Festivali (Haziran), Uluslararası Satranç Turnuvası (Ağustos), Ekonomi ve Kültür Festivali (Ağustos), Kiraz Festivali (Haziran) ve Geleneksel Leblebicilik Festivali (Haziran), Çal Kınalı Kuzu (Koyun Atlatma) Festivali gibi çok sayıda kültürel etkinliğin düzenlendiği bir kenttesiniz.
ÇAL İLÇESİNDE HER YIL YAPILAN SUDAN KOYUN ATLATMA FESTİVALİNDEN BİR FOTOĞRAF…
ÇAL İLÇESİNDE HER YIL YAPILAN SUDAN KOYUN ATLATMA FESTİVALİNDEN BİR FOTOĞRAF…
Büyük şehirlerle karşılaştırıldığında eğlence yaşamının çok hareketli olmadığı Denizli’de, özellikle şehir merkezinde, barlar, kafeler ve canlı müzik mekanları mevcuttur.
Denizli Merkezde Alışveriş Durumu:
Denizli’nin dokumaları, özellikle Buldan’da dokunan yöreye özgü, desenli, renkli, simli, pamuklu, ipekli giysi ve mefruşatlar dünya çapında bir üne sahiptir ve şehrin çeşitli yerlerindeki mağazalarda meraklılarıyla buluşur.
Şehir merkezinde yer alan Kaleiçi ve Babadağlar alışveriş merkezleri tekstil ürünleri, yöresel el sanatları, modaya uygun giyim eşyaları ve daha fazlasını alışveriş severlere sunmaktadır.
Denizli’nin İklim Durumu:
Denizli, genellikle Akdeniz iklimi etkisi altında olup yazları sıcak ve kurak, kışları ılık geçer. Ancak iç kesimlerde bulunduğu için bazı noktalarda karasal iklim özellikleri de gözlemlenebilir.
Denizli’nin Çevre İllere Uzaklığı:
Muğla-Denizli 230 km/ Aydın-Denizli 170 km/  Manisa-Denizli 270 km/ Burdur-Denizli 120 km/ Uşak-Denizli 130 km/ Isparta-Denizli 230 km/ Afyonkarahisar-Denizli 180 km.
Denizli’nin Büyük İllere Uzaklığı:
İstanbul-Denizli 600-650 km/ Ankara-Denizli 450-500 km/ İzmir-Denizli 220-250 km/ Antalya-Denizli 210-250 km/Adana-Denizli 530-580 km/ Bursa-Denizli 550-600 km
DENİZLİ’NİN GENEL GÖRÜNTÜSÜ…
DENİZLİ’NİN GENEL GÖRÜNTÜSÜ…
Denizli’ye Gittiğinde Yemeden, Görmeden, Almadan, Girmeden Dönme!
Dünya harikası travertenleri ile ünlü Pamukkale’de güneşin batışını izlemeden
-Kırmızısu travertenlerini görmeden
Karahayıt ve Yenice kaplıcalarının şifalı sularına girmeden
-Bir çok uygarlıkların yerleştiği antik çağın büyük ve kutsal kentlerinden; Hierapolis,Laodikeia, Colossae, Tripolis ve Heraclia’yı görmeden
-Kaklık ve Keloğlan Mağaralarını gezmeden
-Ağlayankaya ve Güney şelalerini görmeden
-Tarihi Kaleiçi çarşısını ve Babadağlılar iş merkezini gezmeden
-El dokuma, tekstil ve konfeksiyon ürünlerinden almadan 
Serinhisar leblebisi, Tavas pidesi ve Bayramyeri’nde Denizli kebabı yemeden Denizli’den geri dönme…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir