• Güncelleme: 16:59:19 - 10 Nisan 2023
  • Yayınlama: 16:33:53 - 10 Nisan 2023

PAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ersin Zümrütbaş, twitterdan maaş bordrosunu paylaşarak akademisyenlerin içerisinde bulunduğu tabloyu sitem ve ironi karışımı bir tepkiyle dile getirdi ve “Profesör maaşımla İstanbul’da yaşayamıyorum. Emeği geçen herkese bravo” dedi.

Son zamanlarda yaşanan hayat pahalılığı akademisyenleri de derinden etkiledi. Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ersin Zümrütbaştwitter hesabından ücret bordrosunu paylaştı.

İlk paylaşımında bordrosu ile birlikte “İstanbul’da yaşayan 4 kişilik bir ailenin aylık “YAŞAM” maliyeti 31.788 TL olmuş. Eşim çalışmasa, “Profesör” maaşımla İstanbul’da yaşayamıyorum. Emeği geçen herkese bravo” ifadelerine yer verdi.  

profesor maasi.jpg
PAÜ'lü Öğretim Üyesi Profesör Maaşına İsyan Etti ve Bakın Neyi Paylaştı... 7

Ek ödemeyle birlikte maaşlarının çok daha yüksek olduğunu söyleyen bir takipçisine ek ödemesinin ekran görüntüsünü paylaşarak yanıt verdi. Bu paylaşımda ise “Yahu banka hesabımın ekran görüntüsü bu, yalan borcum mu var size. Profesör maaşım bu. Ha, bir de ek ödeme var, onu da şuraya bıraktım, içiniz rahat edecekse…” yazdı.

profesor maasi1.jpg

Bu parayla araştırma yapılacak, kongreye gidilecek, akademisyeniz ya

İkili diyaloglarda profesör aldığı paraya kimsenin inanmadığını belirten Prof. Dr. Ali Ersin Zümrütbaş, takipçisine “Yok estağfurullah zaten ikili diyaloglarda da kimse inanmıyor. İnsanların yüz ifadesi de böyle, hayret dolu. Ama gerçek bu maalesef. Daha bu parayla araştırma yapılacak, yurtdışı kongreye falan gidilecek, akademisyeniz ya…

profesor maasi2.jpg

Bordromu alnıma dövme yaptıracağım

Prof. Dr. Zümrütbaş, bordroyu paylaşmasının doğru olmadığını yazan takipçisine ise “Ben de aksine bordroyu alnıma dövme yaptıracağım neredeyse…” sözleriyle karşılık verdi.

profesor maasi3.jpg

Ek ödemeyle plan yapılmaz

Bir takipçisinin, “Hocam peki 70-80.000 alanlar nasıl beceriyor. Kardeşim aile hekimi, ek ödemelerle 70.000 TL kazanıyor aylık” sorusuna Prof. Dr. Zümrütbaş, “Bizde de çok hasta bakıp bolca ameliyat yaparsanız o dediğiniz ücret mümkün. Kardeşinize “çıplak ücret ne kadar?” diye sorun… O ek ödemelerin bir sonraki ay ödeneceğinin garantisi yoktur, emekliliğe yansımaz, ona güvenip plan yapılmaz, kredi çekilmez, borca girilmez…” cevabını verdi.

profesor maasi4.jpg

kaynak: www.pauburada.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir