• Güncelleme: 19:12:49 - 15 Ağustos 2022
  • Yayınlama: 19:12:48 - 15 Ağustos 2022

PAÜ TEKNOKENT’i 800 bin lirayı aşkın zarara uğrattığı gerekçesiyle PAÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile yönetime atadığı arkadaşlarıyla ilgili Sayıştay ve bakanlık müfettişlerinin raporları hakkında, oda başkanlarının taleplerine rağmen TEKNOKENT Yönetimini uzun zamandır toplamayan ve bir türlü işlem yapmayan PAÜ Rektörü Ahmet Kutluhan’ın, yarın (16.08.2022-Saat 16.00) yapılacak toplantıda, nasıl bir tavır sergileyeceği merak konusu oldu.

NE OLMUŞTU?

pau teknokent yuzbinlerce lira zarara ugratilmis 146
BU KONUYLA İLGİLİ İLK HABERİ OKUMAK İSTERSENİZ, YUKARIDAKİ GÖRSELE TIKLAYINIZ…

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Sayıştay müfettişlerinin  PAÜ TEKNOKENT’te yaptıkları teftiş sonucunda, PAÜ eski Rektörü Hüseyin Bağ’ın hem kendisine hem de danışmanı olarak atadığı kişiye yasal olmayan bir şekilde maaşa bağlaması nedeniyle, 800 bin lirayı aşkın zarara uğrattığı belirtilmiş, bu zararın tahsili için Pamukkale TEKNOKENT Yönetim Kurulu adres gösterilmişti.

ODA BAŞKANLARI YARGIYA GİDİLMESİ İÇİN ISRARCI OLMUŞTU…

01/03/2021 tarihli, E.2358578 sayılı bakanlık görev yazılarına dayanarak, PAÜ TEKNOKENT’de incelemeler yapan müfettişlerin 11.03.2021 tarihi itibariyle tamamlayarak oluşturdukları rapordan sonra PAÜ TEKNOKENT Yönetiminin ne yapacağı merak konusu olmuş, yönetimde bulunan oda başkanlarının zaman geçirilmeden şirketin uğratıldığı tüm zararların tespit edilerek, yargıya başvurunun yapılıp, hesap sorulması konusunda ısrarcı olmasına rağmen şimdiye kadar bir girişimde bulunulmadığı görülmüştü.

ORTAK OLMAYIN
BÜLENT ÖZTÜRK’ÜN KONUYLA İLGİLİ KÖŞESİNİ OKUMAK İSTERSENİZ, YUKARIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

ŞİFRE HABER İŞİN PEŞİNİ BIRAKMADI…

Bütün bu gelişmelerden sonra Şifre Haber ve Şifre Haber Genel Yayın Yönetmeni Bülent Öztürk, konuyu defalarca gündeme getirmiş ve “Sayıştay ve son olarak bakanlık müfettişlerinin tespitleri sonucu, eski rektör ve ekibinin yasal olmayan bir şekilde kendilerini maaşa bağlayarak ve bazı usulsüz harcamalar yaparak PAÜ TEKNOKENT’i ciddi bir zarara uğrattıkları anlaşılmaktadır. Bundan sonraki sorumluluk, Başta Rektör Kutluhan Olmak üzere, TEKNOKENT Yönetim Kurulu’nundur. Yani zaman geçirmeden kesin tespitler yapılarak, konu yargıya intikal ettirilmeli ve birilerinin ‘yargı yoluna sonra başvururuz, şimdilik YÖK’e bildirelim yeter’ gibi, bilinçli savsaklama çabalarına kesinlikle prim verilmemelidir” uyarısında bulunulmuştu.

NEREDEYSE ZAMAN AŞIMINA GİRECEK…

Bütün bu gelişmelerden sonra, aynı zamanda PAÜ TEKNOKENT Yönetim Kurulu Başkanı olan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, TEKNOKENT Yönetim Kurulu’nu nihayet yarın (16.08.2022) Saat 16.00 itibarıyla toplantıya çağırdı.

Raporun hazırlandığı günden bugüne bir yılı aşkın zaman geçmesi, bu tür soruşturmalarda (kurumuna göre) belirli bir süre sınırlandırması olması dikkate alındığında, neredeyse ‘zaman aşımı’ tehlikesinin ortaya çıkacağı belirtilirken, yarınki toplantının sonunda, yönetimdeki oda başkanlarının da basınç oluşturmasıyla, 800 bin liralık kamu zararı dosyasının yargıya intikal ettirileceği beklentisi ağırlık kazandı.

REKTORLER
Sayın Rektör Bir Yılı Geçti; Artık Sallama… 5

ŞİFRE HABER DİYOR Kİ…

Kamuyu zarara uğratmanın hesabını sormak, kimsenin keyfiyetine göre bertaraf edilemez. Müfettiş raporlarıyla sabit kamu zararının hesabını, yine kamu adına bu devletin yargısı görmek durumundadır. Yargıya intikal ettirilmemesi durumunda, bunun sorumlusu TEKNOKENT Yönetim Kurulu Başkanı Rektör Ahmet Kutluhan Başta olmak üzere, yönetim kurulunda bulunan herkese ait olacaktır. Temennimiz, geç de olsa kamu zararı dosyalarının yargıya intikal ettirilmesi yönündedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir