• Güncelleme: 12:09:46 - 19 Ocak 2022
  • Yayınlama: 11:53:25 - 19 Ocak 2022

Seval UYSAL

Dün bildiğiniz gibi Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı vardı. Büyükşehir Belediye Meclis toplantılarının yapıldığı Nihat Zeybekci Kültür Merkezi’ndeki Fatma Yıldız Hanım Salonu’nda çok uzun yıllar sonra belki ilk kez bu kadar seyircili bir oturumla görüşüldü. Konuyu yakından takip eden Hüsamettin Ataman, CHP üyeleri, Memleket Partisi İl Başkanı Erhan Derici ve birkaç parti üyesi vardı.

meclis toplantisi1

Meclis gündeminde bir önceki toplantıda komisyona havale edilen 4. ve 8. Maddeler yer aldı. Bu maddeler kamuoyunda Denizlispor Koleji olarak bilinen eğitim alanının bulunduğu arsaya ait. Mülk sahibinin talebiyle arsanın konut ve ticari alana çevrilmesi Merkezefendi Belediye Meclisi tarafından kabul edilmiş, kat izni 2’den 5’e çıkarıldıktan sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne imar planı değişikliğinin onaylanması için gönderilmişti. Bütün gözler saat 16.00’da toplanacak Büyükşehir Meclisi’nden çıkacak kararı beklerken, Meclisin toplanmasına saatler kala arsa sahibi Uğurlular Tekstil talebini geri çektiğini açıkladı.

Şirketin bu konudaki gerekçesi “Haksız ithamlara maruz bırakılmak” haberi Şifre Haber’de okuduğunuz için detaylara girmeyeceğim.

KONUYLA İLGİLİ BU HABERİ OKUMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

Şu kadarını söyleyeyim; komisyon talebin geri çekilmesi üzerine, değişiklik isteminin oylamaya gerek kalmadığı görüşünün oylanmasını istedi ve oylama yapılarak konu meclis gündeminden düşürüldü.

Bundan sonra ne olacak?

Mülk sahibinin de söylediği gibi bir süre sonra isterse yeniden talepte bulunabilecek.

Buraya kadar tamam.

Bundan sonra anlatacaklarım siyaset sahnesini ilgilendiriyor.

CHP GENEL MERKEZİ DERVEYE GİRDİ…

Şöyle ki;

Kulisler var:

Kulislerden sızan bilgilere göre; eğer mülk sahibi değişiklik talebini geri çekmeseydi, eğitim alanını konut ve ticari alana çevirmek isteyen ve üzerindeki kat yüksekliğini 5’e çıkaran Merkezefendi Belediyesi’nin kararı CHP ve İYİ Parti grupları tarafından Büyükşehir’de reddedilecekti.

Peki bu nasıl oldu?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca konuyu genel merkeze yansıttı. Genel merkez devreye girdi.  Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun üyelerle tek tek görüştü.

İYİ Parti grubunda da İl Başkanı Raziye Akışık bastırdı.

14 üyesi olan CHP grubunun 10 üyesi, 11 üyeli İYİ Parti grubunun tamamı ret vermek üzere anlaştı.

Bunun sonunda Başkan Şeniz Doğan değişiklik onayını CHP ve İYİ Parti olmadan AKP ve MHP ile geçirmiş olacaktı.

Ve mülk sahibi Uğurlular Tekstil’in talebini geri çekmesiyle işin rengi değişti, konu meclis üyelerine kalmadan çözülmüş göründü.

Böylece Şeniz Doğan, tek başına kalmaktan kurtarılmış oldu.

BUNUN VEBALİNİ HERKES ÖDEYECEK…

6187048645d2a06698466c87
ŞENİZ DOĞAN/BAŞKAN

İş tamam, sular şimdilik duruldu derken, Şeniz Doğan suskunluğunu bozarak sert ifadelerle kendi partililerine yüklendi. Meclis salonundan siyasi rakiplerine, siyasi ikbal bekleyenlere seslenerek “Herkes bedelini ödeyecek “dedi.

İşte o konuşma: “İnanılmaz bir linçle karşılaştım. Sonuna kadar eleştiriye açığım; ama burada bir eleştiri yok. Ne rantçılığımız kaldı ne de haksız kazanç elde ettiğimiz kaldı. Bizim odamız açık, varsa bir yanlış gelsin anlatsınlar, dinleriz. Üç yılda rantçılığımız yoktu da bu dosyada mı rantçılık yaptık. Lütfen bunlara kulak asmayın, yok böyle bir şey. Siyasi ikbal bekleyenler bunlarla siyasi rant elde etmek istiyor. Sadece şahsımla ilgi olsa yine itibar etmeyeceğim; ama oy birliğiyle geçiren bütün arkadaşlarım linç edildi. Eğer gözü kör, kulakları sağır olursa ne anlatırsanız anlamazlar. Buradan bir malzeme çıkmaz. Buradan siyaset yapılmaz. Bunun vebali vardır. Herkeste bunu ödeyecek. “

meclis toplantisi
Şeniz Doğan Kimi Veya Kimleri Kastetti? 6

CHP’Li BAŞKANLAR SALONDAN AYRILDI…

Doğan’ın beklenmedik bu sözleri salonda soğuk rüzgarlar estirdi. Konuşmanın bitiminde CHP’li başkanlardan; Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı ve Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, diğer gündem maddelerinin görüşülmesini beklemeden salondan ayrıldı. 

Bütün bunlar da gösteriyor ki, CHP içinde kılıçlar çekildi. Olup biteni hep birlikte bekleyip göreceğiz…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

4

    • Agazez

      Memleket Patisinden il Başkanı ve Merkez İlçe Başkanları yanlarında bulunan ve konuyu yakinen takip eden yönetim kurulu üyeleri yaklaşık 15 kişi toplantiyi takip etti. Birkaç kişi olarak belirtilmiş duzeltmek istedim. Ayrıca bu önergeyi ilk olarak karsi çıkan Memleket Partisi Meclis Üyeleridir.
      Ertan Başkan ve Murat Çımık
      Teşekkürler

      Yanıtla
      • mehmet sönmez

        Zaten onlarda olmasa her istediklerini yapacaklar. memleket partisine ve yöneticilerine teşekkür

        Yanıtla
    • Agazez

      Memleket Partisinden il Başkanı ve Merkez İlçe Başkanları yanlarında bulunan ve konuyu yakinen takip eden yönetim kurulu üyeleri yaklaşık 15 kişi toplantiyi takip etti. Birkaç kişi olarak belirtilmiş duzeltmek istedim. Ayrıca bu önergeyi ilk olarak karsi çıkan Memleket Partisi Meclis Üyeleridir.
      Ertan Başkan ve Murat Çımık
      Teşekkürler

      Yanıtla
      • CEM SELÇUK

        İYİKİ MEMLEKET PARTİSİ VAR TOPLUMU BİLGİLENDİRİP YANLIŞIN ÖNÜNÜ KESMİŞLER

        Yanıtla
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir