• Güncelleme: 17:29:57 - 25 Mart 2020
  • Yayınlama: 17:29:57 - 25 Mart 2020

Pamukkale Üniversitesi Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (BİYOM) bilimsel bitki üretimi yaptığı alanda yapılmak istenen atık kanalizasyon hattı çalışması nedeniyle yaşanan kargaşadan sonra, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ yazılı bir basın açıklaması yaptı ve kazının üretim yapılmayan bölümde gerçekleştiğini belirtti.

ŞİFRE HABER OLARAK SORUYORUZ:

SAYIN HOCAM…

BU ÇİZGİLERİN ANLAMI NE?

Rektör Bağ, açıklamasında her ne kadar basında yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulasa da, BİYOM’a ait arazi üzerinde, neredeyse tamamını kapsayan bir alanda kazıkların çakılması ve arazinin beyaz kireçle çizilerek işaretlenmesi ne anlama geliyor?

ZGİLER
ŞİFRE HABER OLARAK SORUYORUZ... 4

NEDEN BOŞALTIN, YAZISI GÖNDERDİNİZ?

Ayrıca, bu araziye dokunulmayacağı iddia edilse de, kısa bir süre önce BİYOM yöneticilerine yazılan bir yazıda, Nisan sonuna kadar tüm merkezin, neden Çal ilçesine taşınılmasının istendiği sorusunun da açıklığa kavuşturulması gerekiyor.

BU BİNALARI NEREYE YAPACAKSINIZ?

Açıklamanızda sıraladığınız kreş, bilim müzesi, yapay zeka merkezi, çocuk üniversitesi ile öğrenci destek merkezi projelerini, hangi alanlara ve hangi ihale yöntemiyle yapmayı düşündüğünüzü de kamuoyuna, projeleriyle birlikte açıklamak durumunda değil misiniz?

xl 1621430e 9d64 4b9a 99d1 b0ff859d2ffe
ŞİFRE HABER OLARAK SORUYORUZ... 5

(Not: Her ne kadar, Rektör Bağ’a ait, PAÜ İletişim merkezi tarafından, tüm basın kuruluşlarına atılan açıklama maili elimize ulaşmasa da, başka yerlerden temin ederek, ‘cevap hakkının kullanılması’ hassasiyetimiz nedeniyle Rektör Bağ’ın basın bültenini, noktasına bile dokunmadan yayınlıyoruz.)

İŞTE REKTÖR BAĞ’IN AÇIKLAMASI…
Dün basına yansıyan olay kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Arazinin boş, ekilmemiş, yerinden botanik bahçesinin ve planladığımız başka projelerimizin pis su tahliye borusunu geçirmek için 80-100 cm derinliğinde kanal açtık ve boruyu yerleştirip geri kapatacağız. Daha sonra o alan üzerine hocalarımız istedikleri her şeyi ekip dikebilirler. Görüntüdeki bitkileri kepçe söktü. Onları da saksıya aldık. İstenildiği an tekrar dikilebilir. Bu çalışmada kesinlikle bahsedilen tohum projesini aksatacak bir durum olmamıştır. Arazinin bu kısmında yapılacak çalışmayı hocamıza bizzat ben izah ettim. Hocamız arazilerine girmemize izin vermeyeceklerini direneceklerini söyledi. Günlerdir de çalışma yapılmasını engellediler. Çalışmalar sırasında hocalara zor kullanılması gibi bir şey kesinlikle olmamıştır.

Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİYOM) binası ve sera binası kısmı ile uygulama arazisi arasında bir kanal vardır. Bu çalışma uygulama arazisi kısmında yapılmıştır. Merkez binası ve sera kısmında hiç bir çalışma yapılmamıştır. Merkez binası ve seranın atık suları (yani tuvalet, lavabo, duş vb. atıklar) için kanalizasyon bağlantısı yapılmamış, öylece dışa akmaktadır. Bu da toplum sağlığı açısından uygun değildir. BİYOM Merkez binası ve seranın atık suları da hocalarımızın yapılmasına karşı direnç gösterdikleri hatta bağlanacaktır.

Yerleşkemiz dar bir alanda ve yeni projeler için yere ihtiyacı var. Üniversitemizin dağın yamacında olan ve yıllardır atıl kalan bir alanı var. Bu alanda yeni projelerimizi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Söz konusu projelerimiz şunlar: Botanik Bahçesi,  Bu projeye geçtiğimiz Kasım ayında başladık. Nisan ayında ilk etabı tamamlanacak. İkinci etabı bu yıl Ekim ayında tamamlanacak. Kreş Projesi: proje ve ödeneği hazır ihale sürecinde. Bu projelerin yanında ayrıca; Bilim Müzesi, Yapay Zeka Uygulamaları Mükemmeliyet Merkezi, Çocuk Üniversitesi ve Kütüphanesi, Teknofest vb. yarışmalar için Öğrenci Projeleri Geliştirme ve Destek Merkezi projelerimiz için de gerekli hazırlık ve altyapı çalışmaları başlatılmıştır. Bu projeler gündem olan araziyi çevreleyen bölümdedir. Söz konusu atık su hattı tüm bu projeler için bir alt yapı çalışmasıdır.

BU KONUYLA İLGİLİ DAHA ÖNCE YAYINLADIĞIMIZ HABERLERE ULAŞMAK İSTERSENİZ, AŞAĞIDAKİ LİNKLERİ TIKLAYABİLİRSİNİZ…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...