• Güncelleme: 21:11:46 - 29 Mart 2023
  • Yayınlama: 20:52:31 - 29 Mart 2023

Şifre Haber olarak, seçim süresince siz çok değerli Denizli halkının tercihlerini ortaya koymak amacıyla başlattığımız anket çalışmamızın ilki için oy kullanma süreci tamamlandı ve kullanılan 2 bin 145 oyun adaylara göre paylaşımı kesinleşti.

15 Mart’ta başlattığımız oylama süresi, 25 Mart Cumartesi Akşamı sona erdi. Anketimize bir hesaptan ve bilgisayardan, ancak bir kez katılma fırsatı verilmesine rağmen, 2 bin 145 oyun kullanılmış olması bizleri hem memnun etti hem de şaşırttı.

ÖNE ÇIKAN İLK 3 ADAYA ÖNCELİK VERİLDİ…

Şifre Haber’in Anketinde 2 Bin 145 Oy Kullanıldı ve İlginç Sonuçlara Ulaşıldı…
Şifre Haber’in Anketinde 2 Bin 145 Oy Kullanıldı ve İlginç Sonuçlara Ulaşıldı…

Anketin devreye alındığı gün itibarıyla gayri resmi olarak adaylıkları netleşmiş olan mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile aday olma ihtimali çok yüksek görünen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ‘nin isimleri anket formumuzda yer almıştı.

TEŞEKKÜR EDİYORUZ…

ŞİFRE HABER’in yüz bini aşkın her düşünce yapısına sahip, nitelikli takipçi kitlesinden ankete katılarak, tercihlerini net bir şekilde ortaya koyan katılımcılarımıza çok teşekkür ediyoruz

İŞTE SONUÇLAR…

Anketimizde ‘Bugün seçim olsa, hangi adaya oy verirsiniz’ sorusunu yöneltmiş ve Ak Parti Genel Başkanı/Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin isimlerini sıralamış, 4. tercih olarak da ‘Diğer’ şıkkını eklemiştik.

Ankete katılan 2 bin 145 vatandaşımızın kullandığı oyların 1.043’ünü Kılıçdaroğlu, 860’ını Erdoğan, 127’sini İnce alırken, geri kalan 115 oysa ‘Diğer’ şıkkına dağıldı.

Bu sayıların yüzdelik değerlendirmesi ise şöyle:

Kılıçdaroğlu: 48.9 %

Erdoğan: 40.3 %

İnce: 6.0 %

Diğer: 4.8 %

Şifre Haber’in Anketinde 2 Bin 145 Oy Kullanıldı ve İlginç Sonuçlara Ulaşıldı…
Şifre Haber’in Anketinde 2 Bin 145 Oy Kullanıldı ve İlginç Sonuçlara Ulaşıldı…

İŞTE UZMAN DEĞERLENDİRMESİ…

Bu sonuçlar, Denizli’nin 2018 yılı Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre iyi okuma yapılmasını gerektiriyor. 2018 yılında Denizli’de Recep Tayyip Erdoğan’ın %47,8 aldığını, CHP adayı Muharrem İnce’ninse %35,4 aldığını görüyoruz. Ancak aynı seçimde İYİ Parti adayı Meral Akşener’in Denizli’de %13,8 aldığını da hesaba kattığımızda, Millet İttifakı’nın totalde Cumhur İttifakı’nı az farkla geçtiğine şahit oluyoruz.

Bu seçimde Millet İttifakı’nı oluşturan 6 siyasi partinin, Denizli’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını benimsemiş olduğunu söylememiz mümkün. Fakat burada ayırt edici olan ve anketimizin güvenirliliğini teyit eden önemli bir ayrıntıyı gözden kaçırmamak gerekiyor.

Son günlerde ulusal birçok anket şirketi, Muharrem İnce’nin % 5 ve artı oydan fazla alması ihtimalinde, seçiminin kesinlikle 2. tura kalacağını öngörüyor. Çünkü Muharrem İnce’nin Millet İttifakı’nın oylarını böleceği ve bu sebeple de oransal açıdan Kılıçdaroğlu’nun oylarını aşağı çekeceği tahmin ediliyor.

WhatsApp Image 2023 03 26 at 18.28.26
Şifre Haber’in Denizli Anketinde 2 Bin 145 Oy Kullanıldı ve İlginç Sonuçlara Ulaşıldı… 5

ERDOĞAN’IN OYLARI DÜŞÜYOR AMA…

Denizli’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oylarının ciddi anlamda düştüğünü görüyoruz. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye geneli yapılan anketlere göre Denizli’de %5-7 puan aralığında daha az oy aldığını söyleyebiliriz.

Geçmişte Denizli CHP’nin Muharrem İnce’nin genel başkanlık seçimlerini kazanması için çok çaba sarf ettiğini düşündüğümüzde, Muharrem İnce’ye karşı burada hala ciddi bir sempatinin olduğunu söylemek de yanlış olmaz…

Buradan yola çıkarak, Denizli’de yaptığımız ankete göre, Denizlililer kararını Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanırken, seçimin yine de 2. tura kalması yönünde bir oy kullanma davranışı sergileyecektir diyebiliriz.

Tabii bunu mevcut ankete göre yorumluyoruz. Seçime yakın birçok kararsızın da en nihayetinde bir tercih yapacağını düşündüğümüzde, seçim tarihine kadar anketlerde yüzdelik farklılıkların daha net ve keskin şekilde ortaya çıkacağını söylemek daha mümkün olacaktır.

ŞİFRE HABER DİYOR Kİ…

Yaptığımız anket çalışmasının temel amacı kesinlikle siyasi manipülasyona fırsat vermek değil, seçim öncesi merak edilen halkın tercih hakkıyla ilgili bir fikir edinilmesine katkı koymaktır.

Bundan sonraki süreçte 2 anket çalışması daha yapmayı planlıyoruz. Bunun birini Nisan ayının 2. Haftası, vekil adaylarının kesinleşmesinden sonra, sonuncusunu da Nisan’ın son haftasına devreye sokacağız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Yorumlar

    • Emin doğrusöz

      Kendi yalanınız a inanıp 14 mayıs gecesi muharremin adam kazandı lafına yine yeniden içerleyeceksiniz. O yüzden başkalarını Kanduracağım diye söylediğiniz yalana herkesten önce kendiniz inanmayın.

      Yanıtla
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir