• Güncelleme: 20:56:01 - 26 Aralık 2022
  • Yayınlama: 15:14:52 - 26 Aralık 2022

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Başkanlığı görevinden istifa eden ve geçmişte verdiği ‘aday olmayacağım’ sözünü hiçe sayan Bülent Nuri Çavuşoğlu, basın toplantısında bu konuya hiç değinmezken, “Milletvekili aday sıralamasının belirlenmesi konusunda ön seçim olması gerekiyor” talebinde bulundu. Bu arada, Çavuşoğlu’nun secimi kazandığı il kongresindeki konuşmasını yansıtan videosu ise sosyal medyada izlenme rekorları kırmaya başladı.

CHP’li Merkezefendi Belediye Başkanı şeniz Doğan, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ve Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi ile birlikte bir toplantı düzenleyen CHP İl Başkanı Çavuşoğlu, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

SOSYAL MEDYADA VİDEOLU VE SES KAYITLI TEPKİ OLUŞTU…

CHP İl Başkanlığından, bir basın açıklaması yayınlayarak istifasını kesin olarak duyuran Bülent Nuri Çavuşoğlu’na tepkiler, 16 Şubat 2020 tarihinde il başkanlığı seçimlerinde yaptığı konuşma öne sürülerek çığ gibi büyüdü.

Dönemin İl Başkanı Mahir Akbaba’yı 4 oyla geçerek il başkanlığı koltuğuna oturan Çavuşoğlu’nun, çok net bir şekilde kürsüden yaptığı “ …Bu kongreden, öbür kongreye kadar hiçbir yere ve hiçbir makama sadece şahsım değil, 24 yönetim kurulu üyesi arkadaşımla beraber talip ol-ma-ya-ca-ğız. Çünkü biz siyaseti çıkar için değil, biz siyaseti çocuklara olan borcumuzu, Denizlere olan borcumuzu ödemek için yapacağız…” cümlelerini içeren sözünü anımsatan partililer, bu konuşmanın videosunu ve ses kaydını yayınlayarak, yoğun bir şekilde “ Hani ol-ma-ya-cak-tın?” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

ÖN SEÇİM İSTEĞİNİ DİLE GETİRDİ…

Medyaya servis edilen ‘istifa açıklaması’nda, verdiği söze hiç değinmeyen Çavuşoğlu, ön seçim talebinde de bulunarak şöyle dedi:

 “16 Şubat 2020 günü yapılan Olağan İl Kongresinde partililerimizin teveccühü ile Denizli İl Başkanlığına yeniden seçildim. Son dönemde yaklaşık 3 yıl, toplam 6 yıl bu onurlu görevi, Yönetim Kurulunda görev alan arkadaşlarımla birlikte en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım. 12 Eylül’den sonra Denizli’de en uzun süre il başkanlığı yapmanın gururunu yaşıyorum. 6 yıl onurla ve gururla sürdürdüğüm İl başkanlığı görevimden bu gün itibariyle istifa ediyorum.

WhatsApp Image 2022 12 26 at 12.39.59
Söz Verdiği Halde Hem İstifa Etti, Hem de Ön Seçim İstedi… 4

İnanıyorum ki benden sonra bayrağı devralacak arkadaşımız, daha güzel çalışmalara imza atacaktır. Milletvekili aday sıralamasının belirlenmesi konusunda ön seçim olması gerektiğini her fırsatta söyledim. ‘Türkiye’de bir ilde ön seçim yapılacaksa, o il Denizli olacaktır’ dedim ve bu sözlerimin arkasındayım. Adaylık konusunda partililerimizin en doğru kararı vereceğine inanıyorum.”

WhatsApp Image 2022 12 26 at 12.40.00
Söz Verdiği Halde Hem İstifa Etti, Hem de Ön Seçim İstedi… 5

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir