• Güncelleme: 13:13:49 - 29 Kasım 2020
  • Yayınlama: 13:13:49 - 29 Kasım 2020

Ak Parti Milletvekili Şahin Tin’in yeğeni Yasemin Tin Arslan’ın ataması, ‘hukuka ve hizmet gereklerine aykırı’ bulunarak mahkeme tarafından durduruldu.

4 1

Bilindiği gibi geçtiğimiz yılın Kasım ayı içinde, Pamukkale Üniversitesi’nde öğretim üyesi alımı ilanında, Ak Parti Milletvekili Şahin Tin’in yeğeni Yasemin Tin Arslan’ın, ‘kişiye özel’ ilanla atamasının yapıldığı tartışma konusu olmuş, konu medyada geniş yer bulmuştu.

VEKİL TİN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ…

Ekran Alintisi 5

Haberin, Oda TV Yazarı Hakan Erol tarafından gündeme getirilmesi sonrası konu medyada geniş yer bulunca, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin bir açıklama yapmış ve kendisinin PAÜ yönetimiyle bu konuda görüşmediğini ve baskı yapmadığını ileri sürerek “İddialar asılsız, çirkin ve iftira niteliğinde. Bu iddiaları yargıya taşıyacağım, hukuki süreci başlatacağım” demişti.

MAHKEMEYE İNTİKAL ETTİ…

6 1
TARTIŞMA YARATAN ‘YEĞEN ATAMASI’ MAHKEMEDEN DÖNDÜ… 7

Bu tartışmaların ışığında, Milletvekili Şahin Tin’in yeğeni Yasemin Tin Arslan’ın ataması, YÖK’e ve PAÜ Rektörlüğüne “Temel hemşirelik eğitimi görmemiş birinin, bu kadroya atanması mümkün değildir” denilerek yapılan tüm itirazlar cevap bulamayınca, bir hemşire tarafından atama mahkemeye taşındı ve Türk Hemşireler Derneği de meslektaşlarına tam destek verdi.

MAHKEME İPTAL ETTİ…

thdkupur
TARTIŞMA YARATAN ‘YEĞEN ATAMASI’ MAHKEMEDEN DÖNDÜ… 8

Yaklaşık bir yıl devam eden mahkeme süreci sonunda, mahkeme atamayı ‘Hukuka ve hizmet gereklerine aykırı’ bularak iptal etti.

Bu kararı Türk Hemşireler Derneği, kamuoyuna açıklaması yayınlayarak “Hemşirelik Akademik kadrosuna, yargı dışı atamaya yargı dur dedi” başlığıyla ilan etti.

İŞTE O AÇIKLAMA…

thdtam
TARTIŞMA YARATAN ‘YEĞEN ATAMASI’ MAHKEMEDEN DÖNDÜ… 9

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...