• Güncelleme: 11:23:24 - 16 Ocak 2023
  • Yayınlama: 11:23:22 - 16 Ocak 2023

Denizli Eğitim-İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, birçok ilde eğitim emekçilerinin ve öğretmenlerin promosyon sözleşmelerinin revize edilmesine veya yenilenmesine rağmen, Denizli’deki 11.000 eğitim emekçisinin mağduriyetinin devam ettiğini belirterek “Denizli eğitim çalışanları üvey evlat mı?” diyerek tepki gösterdi.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iki kez toplantı yapılmasına rağmen, bugüne kadar bir ilerleme kaydedilmediğini de belirten Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında beklentilerini şu şekilde dile getirdi:

MAAŞ PROMOSYON SÖZLEŞMESİ EN AZ 40.000 LİRA OLMALIDIR…

Eğitim emekçilerinin maaşlarını bankalardan almaları sonucunda bankalar bunun karşılığında maaş müşterilerine kar payından promosyon adı verilen bir ödeme yapmaktadır.

İl / İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri başkanlığında oluşturulan komisyonunun ihaleye çıkarak bankalardan teklif almasıyla resmiyet kazanan bu ödeme yaklaşık bir yıl önce, 2022 Aralık ayında gerçekleşti. 3 yıl için 7760 lira + üzerine 500 TL değerinde puan ödemesi içeriyordu sözleşme.

O günün koşullarında bile sayısal değeriyle çok düşük olan promosyon bedeli bugün için anlamını yitiren bir parasal değerdir. İhalenin yapıldığı dönemde eşdeğeri bütün illerin en alt düzeyinde olan promosyon sözleşmesi ivedilikle yenilenmelidir.

Birçok il promosyon sözleşmelerini revize etmiş ya da yeni ihale yöntemleriyle güncel değerlere yükseltmiştir. Ancak Denizli’de henüz resmi bir adım atılmış değil bu konuda. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde sendika şube başkanlarımızın katılımıyla iki kez toplantı yaparak bu konuda üyelerimizin ve eğitim emekçilerimizin istemlerini ilettik. Madde madde ayrıntıları konuştuk. Bugüne kadar mağduriyetin giderilmesi konusunda bir ilerleme kaydedemedik. Denizli’nin Öğretmen ve Eğitim Emekçileri Üvey Evlat mı?

NKA yeni
NAMIK KEMAL AYDOĞAN/EĞİTİM-İŞ DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI

Artık somut adım atılmalı ve yaklaşık 11.000 eğitim emekçisinin mağduriyeti çözülmelidir.

Bizim paralarımızla milyonlarca lira paralar kazanan banka(lar) bunu adaletli bir şekilde paylaşmamıştır eğitim emekçileriyle.

OKUL İDARELERİNİN ANGARYA İŞ YÜKÜ VE RİSKİ ORTADAN KALDIRILMALIDIR…

Okul müdür ve müdür yardımcısı arkadaşlarımız gereksiz yere iş yükü altına girmiş ve üzerlerindeki riskler artmıştır. Ek ders ödemelerinde yaşanan gecikmeler ve sorunlar da göz önüne alındığında şartnamenin 6/9 maddesi çiğnenmektedir.

Bu madde, Muhasebe ve Mal Müdürlüklerinden gönderilen maaş ve ek derslerin şahıs hesaplarına aktarılması için SAY 2000i sistemiyle bankanın sisteminin uyumlu olması. ‘nı zorunlu kılmaktaydı.

Bu uyumsuzluk nedeniyle okul idareleri ücretleri öğretmenlere havale etmek; aktarmak zorunda kalmaktadır. Bu işlem angarya niteliği taşımaktadır. Okul idarelerinin böyle bir görevi yoktur. Yaşanacak herhangi bir aksaklığın sorumlusu kim olacaktır?

İlimizde de bu sözleşmenin bir an önce güncellenmesini İl Milli Eğitim Müdürlüğünden talep ediyoruz. Sözleşmede 40 bin lira taban fiyat olmalıdır. Bunun üzerine çıkılacak tekliflerle pazarlık sürdürülmelidir.

Eğitim-iş olarak yaklaşık 11.000 eğitim emekçimizin hukuki ve ekonomik haklarını korumak, enflasyona ezdirmemek için konuyu takip edeceğiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir