• Güncelleme: 15:19:28 - 19 Şubat 2024
  • Yayınlama: 15:53:51 - 18 Şubat 2024

CHP Denizli’de Ocak ayında düzenlenen program ile Çivril Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Kamal Aslan’ın, 37 gün sonra hiç bir gerekçe öne sürülmeden değiştirilerek yerine Meclis Üyesi Semih Dere’nin getirilmesi ortalığı karıştırdı.

Denizli CHP İl Başkanlığının düzenlediği aday tanıtım toplantısında Çivril CHP Belediye Başkan adayı olarak tanıtılan Kemal Aslan’ın genel Merkez kararı ile adaylıktan geri çekildiği belirtildi.

chpkarar
.

Edinilen bilgiye göre adaylıktan alındığına dair karar, CHP Denizli İl Sekreteri Melike Solmaz Coşkun imzasıyla, 38 günlük CHP Çivril Adayı Kemal Aslan’a Karar, 17 Şubat itibarıyla “ Genel Merkezimizin aldığı karar gereğince Çivril Belediye Başkan Adayımız Semih Dere olarak belirlenmiş olup, daha önce belirlenmiş olan Kemal Aslan’ın adaylığı geri çekilmiştir” denilerek ulaştırıldı.

ORTADA  GEREKÇE YOK, KASIT VAR…

Öte yandan telefonda Şifre Haber Genel Yayın Yönetmeni Bülent Öztürk’ün sorularını yanıtlayan Aslan “Başından beri örgüt yanımda yer almadı. Arkadaşların niyeti de ortadaydı. Ama benim anketlerden büyük farkla önde çıkmam nedeniyle başlangıçtan sessiz kaldılar, beni yok saydılar. Şimdi ise ne yapıp edip kasıtlı ve art niyetli hesaplaşma planlarını gerekçesiz olarak devreye soktular. Kendi adıma değil, ama ata dededen mensubu olmanın gururunu yaşadığım partim CHP adına üzülüyor ve kahroluyorum” dedi.

ÇİVRİL HALKININ ÖNÜNE, TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN ADAY OLARAK ÇIKACAĞIM…

Siyaset adına ve CHP adına tam anlamıyla tarihi bir utanç duyulacak bir hatanın, kendi kişisel hedeflerine odaklanmış bazı güç odakları tarafından hayata geçirildiğini de dile getiren adaylığı elinden alınan Kemal Aslan konuşmasına şöyle devam etti:

CHP’nin Çivril’de Aday Değişikliği Yapması Ortalığı Karıştırdı…
CHP’nin Çivril’de Aday Değişikliği Yapması Ortalığı Karıştırdı…

“Haklı mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Büyük hatadan dönülmesi için gerekli yerlere başvurduk. Ama henüz ses çıkmadı. 19 Şubat akşamına kadar bekleyeceğim. Ve yapılan tekliflerden birini değerlendirerek, olmazsa bağımsız aday olarak Çivril’in değerli halkının karşısına çıkacağım. Hesabı da beni destekleyen dostlarımla birlikte sandıkta göreceğim”

KEMAL ASLAN’I SEVENLER, İL BİNASI ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATTI…

Diğer taraftan Kemal Aslan’a yapılan haksızlık karşısında büyük şaşkınlık yaşayan taraftar gençler ve partililer ise tepkilerini CHP Denizli İl Binası önünde pankart açarak oturma eylemi başlatarak gösterdiler.

CHP’nin Çivril’de Aday Değişikliği Yapması Ortalığı Karıştırdı…
.

Aslan’a büyük haksızlık yapıldığını ve CHP’nin Çivril’de seçimi alabilecek adayla değil de ‘ahbap siyaseti’ ile belirledikleri bir isimle girmeyi tercih ettiğini öne sürerek “Büyük bir hata yapılıyor. Geç olmadan bu karardan dönülmesinden yana umudumuzu koruyoruz. Eğer dönülmezse kaybeden CHP olacaktır. Bunun vebalini ödemesi gerekenler ise seçim sonrası ortalıkta görülmeyecektir. Biz sonuna kadar Kemal Aslan’ın yanındayız. Yapılan haksızlığı da kınıyoruz”diye konuştular.

CHP’nin Çivril’de Aday Değişikliği Yapması Ortalığı Karıştırdı…
.

TEPKİ GÖSTEREN PARTİLİLİLER VE KEMAL ASLAN’IN SEVENLERİ İL BİNASI ÖNÜNDE AÇIKLAMADA BULUNDULAR…

Öte yandan CHP İl Başkanlığından konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, CHP Çivril İlçe başkanı Bedri Ataş, Çivril CHP Belediye Başkan adayının Semih Dere olduğunu doğruladı.

Yaşanan gelişmelerden sonra CHP İl Başkanlığı ve CHP Çivril İlçe Başkanlığı tarafından kamuoyuna bilgilendirme yapılması bekleniyor.

KEMAL ASLAN’IN TEPKİ AÇIKLAMASINI, AŞAĞIDAKİ LİNE TIKLAYARAK İZLEYEBİLİRSİNİZ…

https://www.facebook.com/100007529143077/videos/926797282315628


DENİZLİ’Yİ TANIYALIM…
Denizli’nin ‘Özel Dosya Haber Portalı’ olan Şifre Haber Aracılığıyla, Denizli’nin Değerlerini Tanımak İster Misiniz?
Denizli, zengin tarihe sahip bir şehirdir. Antik çağlardan beri yerleşim yeri olmuş, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Hierapolis antik kenti, Laodikeia antik kenti gibi önemli tarihi kalıntılar bulunmaktadır.
Anadolu’nun güneybatısında yer alan Denizli, Ege, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgelerini birbirine bağlayan bir geçit yoludur. Anadolu’yu kuzey ve batıdan bölen kervan yolları üzerinde bulunan Denizli, antik kentleri, höyükleri, tümülüsleri, kaplıcaları ve travertenleri ile Türkiye’nin görülmesi gereken yerlerinden biridir. Denizli horozuyla ünlüdür.
image 1
PAMUKKALE-ANTİK HAVUZ…
Denizli’nin Mutlaka Gezmeniz Ve Görmeniz Gereken Yerleri:
Travertenleri ile ünlü Pamukkale (Hierapolis), tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan hanlar ve kervansaraylar, antik kentler ve müzeler Denizli’yi turizm için çok cazip bir kent haline getirmiştir.
Pamukkale…
UNESCO’nun dünya kültür mirası listesinde adı geçen Pamukkale, Denizli’nin dünyaca ünlü sembollerinden biridir. Denizli’yi dünya ile buluşturan bu doğa harikası 700 m genişliğinde ve 160 m yüksekliğindedir.
image 2
PAMUKKALE’DE GÜN BATIMI…
Pamukkale’yi meydana getiren termal su aynı zamanda buradaki travertenlerin oluşumunu sağlar. Termal suda bulunan hidro karbonatın havayla teması sonucu karbon monoksit ve karbon dioksit havaya karışır. Bu tepkimede çöken kalsiyum karbonatın oluşturduğu dev sarkık kütleler her yıl binlerce turisti Pamukkale’de bir araya getiren travertenleri oluşturmaktadır.
Sahip olduğu şifalı termal havuzları ve tepeden sarkan kırmızı ve beyaz renkli travertenleriyle Pamukkale mutlaka görülmesi gereken doğa güzellikleri arasındadır.
Denizli’nin Antik Kentlerini Görmeden Ayrılmayın:
Denizli’ye gittiğinizde kentte bulunan 14 antik kenti de ziyaret etmelisiniz.
PAMUKKALE-HİERAPOLİS ANTİK KALINTILAR…
PAMUKKALE-HİERAPOLİS ANTİK KALINTILAR…
Hierapolis…
Şehir merkezinin güneyinden 18 km uzaklıktaki Hierapolis Antik Kenti içerisinde bulundurduğu çok sayıda tapınak ve dini mekanlar nedeniyle literatürde Kutsal Kent olarak anılmaktadır.
LAODİKYA ANTİK KENTİ…
LAODİKYA ANTİK KENTİ…
Laodikeia…
Aynı şekilde, şehrin 16 km güneyinde bulunan Laodikeia Antik Kenti tiyatroları, tarihi çeşmesi, stadyumu, Zeus Tapınağı, kilisesi ve tarihi meclis bankasıyla diğer bir önemli tarihi değerdir.
Denizli’nin Merkezindeki Zenginlikler:
Şehir merkezindeki Uçanbaşı mahallesinde yer alan Atatürk ve Etnografya Müzesi ile Hieropolis Arkeoloji Müzesi (1984 yılından bu yana müze olarak kullanılan eski Roma Hamamı), tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Ak Han Kervansaray ve Çardak Han, Kaklık ve Keloğlan Mağarası, Honaz Milli Park Alanı da kentten ayrılmadan önce gezmeniz gereken tarihi yapıtlar arasında yer alır.
Denizli’nin Yemekleri:
Denizli‘nin tüm geleneksel yemek çeşitlerini bünyesinde barındıran zengin bir mutfağı vardır.
Kuzu tandırı, keşkek, sırıklı kebap, çökelekli gözleme ve leblebi çorbası gibi lezzetler yöresel yemekler arasındadır.
Kentin yöresel mutfağında sebzenin apayrı bir yeri vardır. Patlıcan yemekleri oldukça yaygındır. Kuru patlıcan dolması, patlıcan gözleme, patlıcan kebabı ve ebe gümeci en ünlü patlıcan yemekleridir.
DENİZLİ’YE GELENLER, BU YEMEKLERDEN TADMADAN GİTMİYOR…
DENİZLİ’YE GELENLER, BU YEMEKLERDEN TADMADAN GİTMİYOR…
Tarhana çorbası, kedi börülce çorbası, kuru börülce çorbası ve ovmaç çorbası yöreye özgü başlıca çorbalar arasındadır.
Tas kapama, sirkeli et, bezelyeli et, kuzu kapama, et kapama, kol dolma, kumbar dolma ve arapaşı Denizli’nin başlıca et yemekleridir. Yufka, simit ve bazdırma yöresel ekmeklerdir.
Denizli’nin Ekonomisi:
Denizli ekonomisi, tarımtekstilturizm ve sanayi gibi sektörler üzerine kuruludur. Özellikle tekstil üretimi ülke genelinde önemli bir yer tutar. Ayrıca pamuk, kekik, üzüm üretimi de şehir ekonomisinde etkilidir.
Denizli’nin Tarım ve Sanayi Ürünleri:
Denizli, pamuk üretimiyle tanınırken aynı zamanda tekstil ve deri sektöründe de önemli bir konuma sahiptir. Tarımsal ürünler arasında pamuk, üzüm, kiraz, domates ve pamuklu tekstil ürünleri öne çıkar.
Denizli’nin Kültür Ve Eğlence Durumu:
Festivaller Denizli kültürünün ayrılmaz parçalarıdır. Her yıl kentte 50’den fazla festival düzenlenir.
Ulusal Amatör Tiyatro Festivali (Mayıs), Uluslararası Halk Dansları Festivali (Haziran), Uluslararası Satranç Turnuvası (Ağustos), Ekonomi ve Kültür Festivali (Ağustos), Kiraz Festivali (Haziran) ve Geleneksel Leblebicilik Festivali (Haziran), Çal Kınalı Kuzu (Koyun Atlatma) Festivali gibi çok sayıda kültürel etkinliğin düzenlendiği bir kenttesiniz.
ÇAL İLÇESİNDE HER YIL YAPILAN SUDAN KOYUN ATLATMA FESTİVALİNDEN BİR FOTOĞRAF…
ÇAL İLÇESİNDE HER YIL YAPILAN SUDAN KOYUN ATLATMA FESTİVALİNDEN BİR FOTOĞRAF…
Büyük şehirlerle karşılaştırıldığında eğlence yaşamının çok hareketli olmadığı Denizli’de, özellikle şehir merkezinde, barlar, kafeler ve canlı müzik mekanları mevcuttur.
Denizli Merkezde Alışveriş Durumu:
Denizli’nin dokumaları, özellikle Buldan’da dokunan yöreye özgü, desenli, renkli, simli, pamuklu, ipekli giysi ve mefruşatlar dünya çapında bir üne sahiptir ve şehrin çeşitli yerlerindeki mağazalarda meraklılarıyla buluşur.
Şehir merkezinde yer alan Kaleiçi ve Babadağlar alışveriş merkezleri tekstil ürünleri, yöresel el sanatları, modaya uygun giyim eşyaları ve daha fazlasını alışveriş severlere sunmaktadır.
Denizli’nin İklim Durumu:
Denizli, genellikle Akdeniz iklimi etkisi altında olup yazları sıcak ve kurak, kışları ılık geçer. Ancak iç kesimlerde bulunduğu için bazı noktalarda karasal iklim özellikleri de gözlemlenebilir.
Denizli’nin Çevre İllere Uzaklığı:
Muğla-Denizli 230 km/ Aydın-Denizli 170 km/  Manisa-Denizli 270 km/ Burdur-Denizli 120 km/ Uşak-Denizli 130 km/ Isparta-Denizli 230 km/ Afyonkarahisar-Denizli 180 km.
Denizli’nin Büyük İllere Uzaklığı:
İstanbul-Denizli 600-650 km/ Ankara-Denizli 450-500 km/ İzmir-Denizli 220-250 km/ Antalya-Denizli 210-250 km/Adana-Denizli 530-580 km/ Bursa-Denizli 550-600 km
DENİZLİ’NİN GENEL GÖRÜNTÜSÜ…
DENİZLİ’NİN GENEL GÖRÜNTÜSÜ…
Denizli’ye Gittiğinde Yemeden, Görmeden, Almadan, Girmeden Dönme!
Dünya harikası travertenleri ile ünlü Pamukkale’de güneşin batışını izlemeden
-Kırmızısu travertenlerini görmeden
Karahayıt ve Yenice kaplıcalarının şifalı sularına girmeden
-Bir çok uygarlıkların yerleştiği antik çağın büyük ve kutsal kentlerinden; Hierapolis,Laodikeia, Colossae, Tripolis ve Heraclia’yı görmeden
-Kaklık ve Keloğlan Mağaralarını gezmeden
-Ağlayankaya ve Güney şelalerini görmeden
-Tarihi Kaleiçi çarşısını ve Babadağlılar iş merkezini gezmeden
-El dokuma, tekstil ve konfeksiyon ürünlerinden almadan 
Serinhisar leblebisi, Tavas pidesi ve Bayramyeri’nde Denizli kebabı yemeden Denizli’den geri dönme…

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir