• Güncelleme: 08:57:38 - 18 Şubat 2024
  • Yayınlama: 19:52:12 - 17 Şubat 2024
HABER SECIM OZEL ATASLI

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, seçim koordinasyon merkezini (SKM) açtı. İstiklal caddesinde gerçekleşen açılışa binlerce Pamukkaleli katıldı. Seçim Koordinasyon Merkezi alanını hınca hınç dolduran vatandaşın coşkusu görülmeye değerdi.

CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, İstiklal Caddesi’nde bulunan seçim koordinasyon merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, CHP Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun, CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, ilçe belediye başkan adayları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

CHP Pamukkale Adayı Ertemur’un SKM Açılışı, Coşku Seline Dönüştü…
.

Açılışta, Pamukkale’de değişim isteyen vatandaşlara seslenen Ertemur; “Kaderine terkedilmiş bir Pamukkale var… Ama artık yeter diyoruz! Bu sorumsuzluğa vurdumduymazlığa bir son vermek için yola çıkıyoruz. Pamukkale’yi hak ettiği hizmetle tanıştırmak için kolları sıvadık! Biz hazırız!” dedi.

Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur’un açılış konuşmasında öne çıkan noktalar şu şekilde;

“ARTIK YETER DİYORUZ”

“Bugün burada emeği bir şirketin insafına bırakılmış Uzunpınar’ın kekik kokusu var! Asmalıevler’in Hürriyet’in çamurlu ayakları var! Adı besici olup da hayvanı kalmamış; Gözler’den Kurtluca’dan gelen büyükbaş hayvan üreticilerimiz var! Deliktaş’tan, Fatih’ten gelen nasırlı eller var! Siteler’den Kınıklı’dan gelen yüreği sancılı emeklilerimiz var!

CHP Pamukkale Adayı Ertemur’un SKM Açılışı, Coşku Seline Dönüştü…
.

Bağbaşın’dan Kervansaray’dan gelen Yörüklerin dastarı var! Yunusemre’den gelen, ülkesinden umudunu kesmiş, yurtdışında yaşamanın yollarını arayan üniversitelilerimiz var! Karahayıt’tan, Pamukkale’den gelen dertli turizm esnafımız var! Pınarkent’ten, Güzelköy’den gelen canlar var. Kısacası bugün burada kaderine terkedilmiş bir Pamukkale var… Ama artık yeter diyoruz! Bu sorumsuzluğa vurdumduymazlığa bir son vermek için yola çıkıyoruz.

MERKEZEFENDİ, HONAZ, BOZKURT’U ÖRNEK GÖSTERDİ…

Pamukkale’yi bütün renkleri ile birlikte yaşayan hemşerilerimize vermek için yola çıkıyoruz! Belediyecilik hizmet işidir, vicdan işidir, aşk işidir. Bunun çok güzel örnekleri var. Bakın bir cadde, bir meydan, bu şehri ikiye böldü. Bir taraf yeşilin, konforun ve sosyal belediyeciliğin rengine bürünürken diğer taraf çamurda, karanlıkta kaldı.

CHP Pamukkale Adayı Ertemur’un SKM Açılışı, Coşku Seline Dönüştü…
CHP Pamukkale Adayı Ertemur’un SKM Açılışı, Coşku Seline Dönüştü…

Merkezefendi ve Pamukkale’yi anlatıyorum sizlere. Biz bugün karanlıktaki Pamukkale’yi aydınlatmaya geliyoruz! Karşıyaka’daki, Dokuzkavaklar’daki hemşerim ekmeği 5 liradan almak için Sevindik’e gidiyor! Pamukkale’mizi Halk Ekmeğe kavuşturacağımızın sözünü vermeye geldim! Bakın her yıl belediye bütçesini, alacağını vereceğini, çarşaf çarşaf belediye binasına asarak vatandaşı ile paylaşan bir belediye var. Honaz Belediyesi! Ben de bugün size adil, şeffaf ve hesap verebilen bir belediye başkanı olacağımın sözünü vermeye geldim!

 Kendi küçük ama üreten belediyecilik anlamında kocaman işlere imza atan bir belediyecilik örneği var önümüzde! Bozkurt Belediyesi! Bugün üreten bir Pamukkale için projeler hayata geçireceğimizin sözünü vermeye geldim!

CHP Pamukkale Adayı Ertemur’un SKM Açılışı, Coşku Seline Dönüştü…
ERTEMUR, KONUŞMASINDAN SONRA EŞİ VE 3 KIZINI PLATFORMA DAVET EDEREK KATILIMCILARI BİRLİKTE ALKIŞLADI…

“PAMUKKALE’MİZİ SOSYAL BELEDİYECİLİKLE TANIŞTIRACAĞIMIZIN SÖZÜNÜ VERMEYE GELDİM”

Pamukkale’mizin 61 mahallesinde kendimizi anlatmak, projelerimizi duyurmak için sahadayız. Geçen gün bir hanım kardeşimiz yanıma geldi ve “Benim çocuğum 2 aydır okula giderken benden süt istiyor alamıyorum” dedi! Boğazım düğümlendi.

Memleketimdeki çocuklarımızı Halk Süt ile buluşturacağımızın sözünü vermeye geldim! Bir başka amcamızla olan sohbetimizde bana elektrik faturasını ödeyemediğini söyledi. Kışın ortasındayız; kömürünü alıp da sobasını yakamayan evler var memleketimde. Pamukkale’mizi sosyal belediyecilikle tanıştıracağımızın sözünü vermeye geldim! Kısacası rant odaklarına değil, Pamukkale halkına hizmet edecek bir belediyeciliğin sözünü vermeye geldim!

CHP Pamukkale Adayı Ertemur’un SKM Açılışı, Coşku Seline Dönüştü…
.

“RANT MERKEZİ HALİNE GELMİŞ PAMUKKALEMİZİN KADERİNİN DEĞİŞMESİ GEREK”

Milletvekilliği yaptım. Ankara’da memleketim için bir dizi çalışmalarda bulundum. Ancak içimde her daim daha fazlası vardı. Daha çok hemşerime hizmet edebilme hayalim vardı. İnşallah bu dönem de hepimizin hayalindeki Pamukkale’ye hizmet etme şansına sahip olacağım. Aday olarak açıklandığım günden bugüne Ali Rıza abi neden Pamukkale’ye belediye başkanı olmak istiyorsun? Görmüyor musun Pamukkale Belediyesi’nin halini? diyenler oldu… Ben de onlara şu cevabı verdim: Adeta bir rant merkezi haline gelmiş Pamukkalemizin kaderinin değişmesi gerek! Pamukkalenin talan edilmesine izin vermeyeceğim dedim. Ama bunu birlikte başaracağız.

“SENE OLMUŞ 2024, HALA YOL SORUNU YAŞIYORUZ”

Bugün adını dünyaya duyuran Pamukkale’mizde, sene olmuş 2024, hala yol sorunu yaşıyoruz. Ayvası ile narı ile kekiği ile nam salan memleketimde yağmurları bereket olarak karşılayacakken, her damla yürek sızımız haline geldi. Acaba bugün Asmalıevler’de su baskını olur mu? Acaba bugün Akköy’de sel yaşanır mı? Bugün Halk Caddesi’ni su basar da esnaf kardeşim mağdur olur mu diye düşünür olduk. Şimdi soruyorum size, benimle birlikte yolları açmaya var mısınız?

CHP Pamukkale Adayı Ertemur’un SKM Açılışı, Coşku Seline Dönüştü…
.

“EĞER SİZ DE HAZIRSANIZ, BUYRUN BAŞLAYALIM”

Benim söylemekten hicap duyduğum bir konu daha var! Bakın çöpler! Daha doğru düzgün çöpleri bile toplayamayan bir belediye ile yönetiliyoruz. Şimdi seçim önü diye alelacele yollara tampon çözümler bulmaya çalışıyor. Ama o yamalar tutmuyor. Tutmaz. Pamukkaleli hemşerim de bu numaraları yutmaz! Peki yaşanılır bir Pamukkale’yi nasıl inşa edeceğiz? Paranın sahibi sizsiniz. Sizlerden alınan vergilerle hizmetler yapılıyor.

Sizlere sormadan, tek başımıza “ben yaptım oldu’ anlayışına son vermek için bu yola çıktık! Bütçemizi hazırlarken sizlere soracağız. Mahalle mahalle dolaşıp, muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, hemşerilerimizle bir araya geleceğiz. Birlikte gönüllerimizi birleştireceğiz! Kadınlara, çocuklarımıza, gençlerimize, özel insanlarımıza, işsizlerimize, emeklilerimize, çiftçilerimize, üreticilerimize, sokaktaki canlarımıza huzurlu ve mutlu yaşayabilecekleri bir Pamukkale’yi birlikte inşa edeceğiz! Sizlerle birlikte biz Pamukkale’yi hak ettiği hizmetle tanıştırmak için kolları sıvadık! Biz hazırız! Eğer siz de hazırsanız, buyrun başlayalım.


DENİZLİ’Yİ TANIYALIM…
Denizli’nin ‘Özel Dosya Haber Portalı’ olan Şifre Haber Aracılığıyla, Denizli’nin Değerlerini Tanımak İster Misiniz?
Denizli, zengin tarihe sahip bir şehirdir. Antik çağlardan beri yerleşim yeri olmuş, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Hierapolis antik kenti, Laodikeia antik kenti gibi önemli tarihi kalıntılar bulunmaktadır.
Anadolu’nun güneybatısında yer alan Denizli, Ege, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgelerini birbirine bağlayan bir geçit yoludur. Anadolu’yu kuzey ve batıdan bölen kervan yolları üzerinde bulunan Denizli, antik kentleri, höyükleri, tümülüsleri, kaplıcaları ve travertenleri ile Türkiye’nin görülmesi gereken yerlerinden biridir. Denizli horozuyla ünlüdür.
image 1
PAMUKKALE-ANTİK HAVUZ…
Denizli’nin Mutlaka Gezmeniz Ve Görmeniz Gereken Yerleri:
Travertenleri ile ünlü Pamukkale (Hierapolis), tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan hanlar ve kervansaraylar, antik kentler ve müzeler Denizli’yi turizm için çok cazip bir kent haline getirmiştir.
Pamukkale…
UNESCO’nun dünya kültür mirası listesinde adı geçen Pamukkale, Denizli’nin dünyaca ünlü sembollerinden biridir. Denizli’yi dünya ile buluşturan bu doğa harikası 700 m genişliğinde ve 160 m yüksekliğindedir.
image 2
PAMUKKALE’DE GÜN BATIMI…
Pamukkale’yi meydana getiren termal su aynı zamanda buradaki travertenlerin oluşumunu sağlar. Termal suda bulunan hidro karbonatın havayla teması sonucu karbon monoksit ve karbon dioksit havaya karışır. Bu tepkimede çöken kalsiyum karbonatın oluşturduğu dev sarkık kütleler her yıl binlerce turisti Pamukkale’de bir araya getiren travertenleri oluşturmaktadır.
Sahip olduğu şifalı termal havuzları ve tepeden sarkan kırmızı ve beyaz renkli travertenleriyle Pamukkale mutlaka görülmesi gereken doğa güzellikleri arasındadır.
Denizli’nin Antik Kentlerini Görmeden Ayrılmayın:
Denizli’ye gittiğinizde kentte bulunan 14 antik kenti de ziyaret etmelisiniz.
PAMUKKALE-HİERAPOLİS ANTİK KALINTILAR…
PAMUKKALE-HİERAPOLİS ANTİK KALINTILAR…
Hierapolis…
Şehir merkezinin güneyinden 18 km uzaklıktaki Hierapolis Antik Kenti içerisinde bulundurduğu çok sayıda tapınak ve dini mekanlar nedeniyle literatürde Kutsal Kent olarak anılmaktadır.
LAODİKYA ANTİK KENTİ…
LAODİKYA ANTİK KENTİ…
Laodikeia…
Aynı şekilde, şehrin 16 km güneyinde bulunan Laodikeia Antik Kenti tiyatroları, tarihi çeşmesi, stadyumu, Zeus Tapınağı, kilisesi ve tarihi meclis bankasıyla diğer bir önemli tarihi değerdir.
Denizli’nin Merkezindeki Zenginlikler:
Şehir merkezindeki Uçanbaşı mahallesinde yer alan Atatürk ve Etnografya Müzesi ile Hieropolis Arkeoloji Müzesi (1984 yılından bu yana müze olarak kullanılan eski Roma Hamamı), tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Ak Han Kervansaray ve Çardak Han, Kaklık ve Keloğlan Mağarası, Honaz Milli Park Alanı da kentten ayrılmadan önce gezmeniz gereken tarihi yapıtlar arasında yer alır.
Denizli’nin Yemekleri:
Denizli‘nin tüm geleneksel yemek çeşitlerini bünyesinde barındıran zengin bir mutfağı vardır.
Kuzu tandırı, keşkek, sırıklı kebap, çökelekli gözleme ve leblebi çorbası gibi lezzetler yöresel yemekler arasındadır.
Kentin yöresel mutfağında sebzenin apayrı bir yeri vardır. Patlıcan yemekleri oldukça yaygındır. Kuru patlıcan dolması, patlıcan gözleme, patlıcan kebabı ve ebe gümeci en ünlü patlıcan yemekleridir.
DENİZLİ’YE GELENLER, BU YEMEKLERDEN TADMADAN GİTMİYOR…
DENİZLİ’YE GELENLER, BU YEMEKLERDEN TADMADAN GİTMİYOR…
Tarhana çorbası, kedi börülce çorbası, kuru börülce çorbası ve ovmaç çorbası yöreye özgü başlıca çorbalar arasındadır.
Tas kapama, sirkeli et, bezelyeli et, kuzu kapama, et kapama, kol dolma, kumbar dolma ve arapaşı Denizli’nin başlıca et yemekleridir. Yufka, simit ve bazdırma yöresel ekmeklerdir.
Denizli’nin Ekonomisi:
Denizli ekonomisi, tarımtekstilturizm ve sanayi gibi sektörler üzerine kuruludur. Özellikle tekstil üretimi ülke genelinde önemli bir yer tutar. Ayrıca pamuk, kekik, üzüm üretimi de şehir ekonomisinde etkilidir.
Denizli’nin Tarım ve Sanayi Ürünleri:
Denizli, pamuk üretimiyle tanınırken aynı zamanda tekstil ve deri sektöründe de önemli bir konuma sahiptir. Tarımsal ürünler arasında pamuk, üzüm, kiraz, domates ve pamuklu tekstil ürünleri öne çıkar.
Denizli’nin Kültür Ve Eğlence Durumu:
Festivaller Denizli kültürünün ayrılmaz parçalarıdır. Her yıl kentte 50’den fazla festival düzenlenir.
Ulusal Amatör Tiyatro Festivali (Mayıs), Uluslararası Halk Dansları Festivali (Haziran), Uluslararası Satranç Turnuvası (Ağustos), Ekonomi ve Kültür Festivali (Ağustos), Kiraz Festivali (Haziran) ve Geleneksel Leblebicilik Festivali (Haziran), Çal Kınalı Kuzu (Koyun Atlatma) Festivali gibi çok sayıda kültürel etkinliğin düzenlendiği bir kenttesiniz.
ÇAL İLÇESİNDE HER YIL YAPILAN SUDAN KOYUN ATLATMA FESTİVALİNDEN BİR FOTOĞRAF…
ÇAL İLÇESİNDE HER YIL YAPILAN SUDAN KOYUN ATLATMA FESTİVALİNDEN BİR FOTOĞRAF…
Büyük şehirlerle karşılaştırıldığında eğlence yaşamının çok hareketli olmadığı Denizli’de, özellikle şehir merkezinde, barlar, kafeler ve canlı müzik mekanları mevcuttur.
Denizli Merkezde Alışveriş Durumu:
Denizli’nin dokumaları, özellikle Buldan’da dokunan yöreye özgü, desenli, renkli, simli, pamuklu, ipekli giysi ve mefruşatlar dünya çapında bir üne sahiptir ve şehrin çeşitli yerlerindeki mağazalarda meraklılarıyla buluşur.
Şehir merkezinde yer alan Kaleiçi ve Babadağlar alışveriş merkezleri tekstil ürünleri, yöresel el sanatları, modaya uygun giyim eşyaları ve daha fazlasını alışveriş severlere sunmaktadır.
Denizli’nin İklim Durumu:
Denizli, genellikle Akdeniz iklimi etkisi altında olup yazları sıcak ve kurak, kışları ılık geçer. Ancak iç kesimlerde bulunduğu için bazı noktalarda karasal iklim özellikleri de gözlemlenebilir.
Denizli’nin Çevre İllere Uzaklığı:
Muğla-Denizli 230 km/ Aydın-Denizli 170 km/  Manisa-Denizli 270 km/ Burdur-Denizli 120 km/ Uşak-Denizli 130 km/ Isparta-Denizli 230 km/ Afyonkarahisar-Denizli 180 km.
Denizli’nin Büyük İllere Uzaklığı:
İstanbul-Denizli 600-650 km/ Ankara-Denizli 450-500 km/ İzmir-Denizli 220-250 km/ Antalya-Denizli 210-250 km/Adana-Denizli 530-580 km/ Bursa-Denizli 550-600 km
DENİZLİ’NİN GENEL GÖRÜNTÜSÜ…
DENİZLİ’NİN GENEL GÖRÜNTÜSÜ…
Denizli’ye Gittiğinde Yemeden, Görmeden, Almadan, Girmeden Dönme!
Dünya harikası travertenleri ile ünlü Pamukkale’de güneşin batışını izlemeden
-Kırmızısu travertenlerini görmeden
Karahayıt ve Yenice kaplıcalarının şifalı sularına girmeden
-Bir çok uygarlıkların yerleştiği antik çağın büyük ve kutsal kentlerinden; Hierapolis,Laodikeia, Colossae, Tripolis ve Heraclia’yı görmeden
-Kaklık ve Keloğlan Mağaralarını gezmeden
-Ağlayankaya ve Güney şelalerini görmeden
-Tarihi Kaleiçi çarşısını ve Babadağlılar iş merkezini gezmeden
-El dokuma, tekstil ve konfeksiyon ürünlerinden almadan 
Serinhisar leblebisi, Tavas pidesi ve Bayramyeri’nde Denizli kebabı yemeden Denizli’den geri dönme…

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir