• Güncelleme: 18:10:26 - 28 Aralık 2023
  • Yayınlama: 18:01:31 - 28 Aralık 2023

2023 yılının ilk çeyreğinden itibaren Çivril ilçesine karma nitelikli bir Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasına dair hızlanan süreç, Çivril OSB’nin kuruluş işlemlerinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescil edilmesiyle yeni bir evreye giriyor.

28 Aralık tarihinde TOBB İkiz Kuleleri/Ankara’da düzenlenen, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır’ın ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Alparslan Bayraktar’ın da katılım gösterdiği Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Genişletilmiş Yönetim Kurulu toplantısında, Türkiye’nin farklı illerinden 7 yeni OSB’nin kurulması kararının imzalandığı açıklandı.

Kararı kurulması tescil edilen yeni OSB’leri ayrı ayrı dile getirerek duyuran ve sürecin hayırlara vesile olmasını dileyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, sözlerini “OSB’lerimizde çarklarımızın hiç durmadan işlemesi, OSB’lerimizde sanayicilerimizin yaşadıkları sorunları çözmek en temel gayemizdir.” şeklinde tamamladı.

SELİM KASAPOĞLU/DENİZLİ SANAYİ ODASI BAŞKANI
SELİM KASAPOĞLU/DENİZLİ SANAYİ ODASI BAŞKANI

Toplantıya katılan DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu ise, tescil işleminin Denizli’ye ve Çivril ilçemize hayırlı olmasını temenni ettiğini açıkladı. Bu bağlamda yeni OSB’lerin ilimize kazandırılmasına ve Denizli’nin ekonomisine katkı koymasına verdikleri önemin bir kez daha altını çizen Kasapoğlu, 2024 yılı içinde çalışmalara aynı hızda devam edileceğini ifade etti. OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü de, Türkiye’nin farklı illerinde kurulan organize sanayi bölgelerinin ülke ekonomisi ile sanayisine büyük güç vereceğini söyleyerek, OSB’lerin hayırlı olmasını diledi.

Bilindiği üzere Çivril Belediyesi ile ortak yürütülen proje çerçevesinde, Aralık ayının ilk haftasına değin alınan ön taleplerin sayısı 40’ı aşmıştı. Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, DSO Aralık Ayı Olağan Meclis toplantısında, başlatılan çalışmaların büyük bir hızla ilerlediğini açıklamış ve 1 milyon 240 bin metrekarelik bir alanda başlayan projenin yaklaşık 600 bin metrekarelik alanında şimdiden ön talebin oluştuğunu beyan etmişti.

Oluşturulan Müteşebbis Heyeti, ilk toplantısını 21 Aralık tarihinde Denizli Sanayi Odasında gerçekleştirmiş; yapılan oylama sonucunda müteşebbis heyet başkanlığına Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ve başkanvekilliğine Mehmet Serter oy birliği ile seçilmişti.

Ardından Çivril OSB Yönetim Kurulu asil ve yedek üyeleriyle Denetim Kurulu asil ve yedek üyeleri belirlenmişti. Yapılan oylama sonucu Yönetim Kurulu asıl üyeliklerine Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural ve Odamız üyeleri Emin Şen, Ali Fuat Özel, Erkan Tıkıroğlu ve Vehbi Demir seçilmişti. Denetim kurulu asıl üyeliklerine ise yine Odamız üyelerinden Tolga Varlıker ve Mehmet Yılmaz seçilmişti.



Denizli’nin ‘Özel Dosya Haber Portalı’ olan Şifre Haber Aracılığıyla, Denizli’nin Değerlerini Tanımak İster Misiniz?
Denizli, zengin tarihe sahip bir şehirdir. Antik çağlardan beri yerleşim yeri olmuş, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Hierapolis antik kenti, Laodikeia antik kenti gibi önemli tarihi kalıntılar bulunmaktadır.
Anadolu’nun güneybatısında yer alan Denizli, Ege, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgelerini birbirine bağlayan bir geçit yoludur. Anadolu’yu kuzey ve batıdan bölen kervan yolları üzerinde bulunan Denizli, antik kentleri, höyükleri, tümülüsleri, kaplıcaları ve travertenleri ile Türkiye’nin görülmesi gereken yerlerinden biridir. Denizli horozuyla ünlüdür.
PAMUKKALE ANTİK HAVUZ...
PAMUKKALE-ANTİK HAVUZ…
Denizli’nin Mutlaka Gezmeniz Ve Görmeniz Gereken Yerleri:
Travertenleri ile ünlü Pamukkale (Hierapolis), tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan hanlar ve kervansaraylar, antik kentler ve müzeler Denizli’yi turizm için çok cazip bir kent haline getirmiştir.
Pamukkale…
UNESCO’nun dünya kültür mirası listesinde adı geçen Pamukkale, Denizli’nin dünyaca ünlü sembollerinden biridir. Denizli’yi dünya ile buluşturan bu doğa harikası 700 m genişliğinde ve 160 m yüksekliğindedir.
pamukkale tanitim PAMUKKALE’DE GÜN BATIMI…
Pamukkale’yi meydana getiren termal su aynı zamanda buradaki travertenlerin oluşumunu sağlar. Termal suda bulunan hidro karbonatın havayla teması sonucu karbon monoksit ve karbon dioksit havaya karışır. Bu tepkimede çöken kalsiyum karbonatın oluşturduğu dev sarkık kütleler her yıl binlerce turisti Pamukkale’de bir araya getiren travertenleri oluşturmaktadır.
Sahip olduğu şifalı termal havuzları ve tepeden sarkan kırmızı ve beyaz renkli travertenleriyle Pamukkale mutlaka görülmesi gereken doğa güzellikleri arasındadır.
Denizli’nin Antik Kentlerini Görmeden Ayrılmayın:
Denizli’ye gittiğinizde kentte bulunan 14 antik kenti de ziyaret etmelisiniz.
hierapolis111 PAMUKKALE-HİERAPOLİS ANTİK KALINTILAR…
Hierapolis
Şehir merkezinin güneyinden 18 km uzaklıktaki Hierapolis Antik Kenti içerisinde bulundurduğu çok sayıda tapınak ve dini mekanlar nedeniyle literatürde Kutsal Kent olarak anılmaktadır.
laodikya21 LAODİKYA ANTİK KENTİ…
Laodikeia…
Aynı şekilde, şehrin 16 km güneyinde bulunan Laodikeia Antik Kenti tiyatroları, tarihi çeşmesi, stadyumu, Zeus Tapınağı, kilisesi ve tarihi meclis bankasıyla diğer bir önemli tarihi değerdir.
Denizli’nin Merkezindeki Zenginlikler:
Şehir merkezindeki Uçanbaşı mahallesinde yer alan Atatürk ve Etnografya Müzesi ile Hieropolis Arkeoloji Müzesi (1984 yılından bu yana müze olarak kullanılan eski Roma Hamamı), tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Ak Han Kervansaray ve Çardak Han, Kaklık ve Keloğlan Mağarası, Honaz Milli Park Alanı da kentten ayrılmadan önce gezmeniz gereken tarihi yapıtlar arasında yer alır.
Denizli’nin Yemekleri:
Denizli‘nin tüm geleneksel yemek çeşitlerini bünyesinde barındıran zengin bir mutfağı vardır.
Kuzu tandırı, keşkek, sırıklı kebap, çökelekli gözleme ve leblebi çorbası gibi lezzetler yöresel yemekler arasındadır.
Kentin yöresel mutfağında sebzenin apayrı bir yeri vardır. Patlıcan yemekleri oldukça yaygındır. Kuru patlıcan dolması, patlıcan gözleme, patlıcan kebabı ve ebe gümeci en ünlü patlıcan yemekleridir.
denizlinin yemekleri 3 DENİZLİ’YE GELENLER, BU YEMEKLERDEN TADMADAN GİTMİYOR…
Tarhana çorbası, kedi börülce çorbası, kuru börülce çorbası ve ovmaç çorbası yöreye özgü başlıca çorbalar arasındadır.
Tas kapama, sirkeli et, bezelyeli et, kuzu kapama, et kapama, kol dolma, kumbar dolma ve arapaşı Denizli’nin başlıca et yemekleridir. Yufka, simit ve bazdırma yöresel ekmeklerdir.
Denizli’nin Ekonomisi:
Denizli ekonomisi, tarım, tekstil, turizm ve sanayi gibi sektörler üzerine kuruludur. Özellikle tekstil üretimi ülke genelinde önemli bir yer tutar. Ayrıca pamuk, kekik, üzüm üretimi de şehir ekonomisinde etkilidir.
Denizli’nin Tarım ve Sanayi Ürünleri:
Denizli, pamuk üretimiyle tanınırken aynı zamanda tekstil ve deri sektöründe de önemli bir konuma sahiptir. Tarımsal ürünler arasında pamuk, üzüm, kiraz, domates ve pamuklu tekstil ürünleri öne çıkar.
Denizli’nin Kültür Ve Eğlence Durumu:
Festivaller Denizli kültürünün ayrılmaz parçalarıdır. Her yıl kentte 50’den fazla festival düzenlenir.
Ulusal Amatör Tiyatro Festivali (Mayıs), Uluslararası Halk Dansları Festivali (Haziran), Uluslararası Satranç Turnuvası (Ağustos), Ekonomi ve Kültür Festivali (Ağustos), Kiraz Festivali (Haziran) ve Geleneksel Leblebicilik Festivali (Haziran), Çal Kınalı Kuzu (Koyun Atlatma) Festivali gibi çok sayıda kültürel etkinliğin düzenlendiği bir kenttesiniz.
koyun atlatma festivali ÇAL İLÇESİNDE HER YIL YAPILAN SUDAN KOYUN ATLATMA FESTİVALİNDEN BİR FOTOĞRAF…
Büyük şehirlerle karşılaştırıldığında eğlence yaşamının çok hareketli olmadığı Denizli’de, özellikle şehir merkezinde, barlar, kafeler ve canlı müzik mekanları mevcuttur.
Denizli Merkezde Alışveriş Durumu:
Denizli’nin dokumaları, özellikle Buldan’da dokunan yöreye özgü, desenli, renkli, simli, pamuklu, ipekli giysi ve mefruşatlar dünya çapında bir üne sahiptir ve şehrin çeşitli yerlerindeki mağazalarda meraklılarıyla buluşur.
Şehir merkezinde yer alan Kaleiçi ve Babadağlar alışveriş merkezleri tekstil ürünleri, yöresel el sanatları, modaya uygun giyim eşyaları ve daha fazlasını alışveriş severlere sunmaktadır.
Denizli’nin İklim Durumu:
Denizli, genellikle Akdeniz iklimi etkisi altında olup yazları sıcak ve kurak, kışları ılık geçer. Ancak iç kesimlerde bulunduğu için bazı noktalarda karasal iklim özellikleri de gözlemlenebilir.
Denizli’nin Çevre İllere Uzaklığı:
Muğla-Denizli 230 km/ Aydın-Denizli 170 km/  Manisa-Denizli 270 km/ Burdur-Denizli 120 km/ Uşak-Denizli 130 km/ Isparta-Denizli 230 km/ Afyonkarahisar-Denizli 180 km.
Denizli’nin Büyük İllere Uzaklığı:
İstanbul-Denizli 600-650 km/ Ankara-Denizli 450-500 km/ İzmir-Denizli 220-250 km/ Antalya-Denizli 210-250 km/Adana-Denizli 530-580 km/ Bursa-Denizli 550-600 km
denizlifoto DENİZLİ’NİN GENEL GÖRÜNTÜSÜ…
Denizli’ye Gittiğinde Yemeden, Görmeden, Almadan, Girmeden Dönme!
Dünya harikası travertenleri ile ünlü Pamukkale’de güneşin batışını izlemeden
-Kırmızısu travertenlerini görmeden
Karahayıt ve Yenice kaplıcalarının şifalı sularına girmeden
-Bir çok uygarlıkların yerleştiği antik çağın büyük ve kutsal kentlerinden; Hierapolis,Laodikeia, Colossae, Tripolis ve Heraclia’yı görmeden
-Kaklık ve Keloğlan Mağaralarını gezmeden
-Ağlayankaya ve Güney şelalerini görmeden
-Tarihi Kaleiçi çarşısını ve Babadağlılar iş merkezini gezmeden
-El dokuma, tekstil ve konfeksiyon ürünlerinden almadan 
Serinhisar leblebisi, Tavas pidesi ve Bayramyeri’nde Denizli kebabı yemeden Denizli’den geri dönme…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir