• Güncelleme: 22:30:51 - 25 Şubat 2024
  • Yayınlama: 21:56:57 - 25 Şubat 2024
SECIM OZEL4

Cumhur İttifakı Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Ekrem Başer’in Belediye Başkanlığı döneminde Merkezefendi ilçesine tiyatro binası, e-spor oyunları merkezi, spor salonu, kapalı yüzme havuzu, 3.500 kişilik kapalı spor salonu, festival alanı, genç mucitler atölyesi, semt pazarları, kütüphaneler kazandırılacak. Merkez Kadın projesi, çocuk köyü, sanayi müzesi, eğitim, kültür-sanat ve turizm projeleri ile Merkezefendi bölgenin en önemli cazibe merkezlerinden biri olacak.

Cumhur İttifakı’nın Merkezfendi Belediye Başkan Adayı Ekrem Başer’in projeleri ve vaadleri medya kuruluşlarıyla paylaşıldı. Ak Partili Başer, ilçenin çehresini tamamen değiştirecek ve çok konuşulacak projelerle göreve tam anlamıyla hazır oldukları mesajını verdi.

Merkezfendi, birbirinden önemli onlarca proje ile Başer’in belediye başkanlığı döneminde bölgenin en önemli cazibe merkezlerinden biri haline gelecek. Çocuklar, gençler ve kadınlara yönelik ayrı ayrı birinden önemli yatırımların hayata geçireceği Başer döneminde, toplumun bütün ekonomik kesimlerini kapsayan ve yalnız ilçe değil ülke ekonomisine de önemli kazanımlar sağlıyacak projeler de uygulamaya konacak.

EN ÖNEMLİ PROJE…

Adaylığının ilk gününden bu yana toplumun her kesiminden  ciddi dönüşler alan ve Merkezefendi Belediye Başkanlığı’na adım adım yürüyen Başer’in projelerinin başında Türkiye ve Denizli’nin gerçeği ‘deprem’ yer alıyor. Başer göreve gelir gelmez, ilçede  depreme karşı her türlü hazırlık hayata geçirilecek.

BU VİZYON PROJELERE DİKKAT!

İşte Ekrem Başer’in Merkezefendi'yi Birbirinden Değerli Projeleri…
İşte Ekrem Başer’in Merkezefendi'yi Uçuracak Birbirinden Değerli Projeleri… 73

Ak Parti Belediyeciliği’nin en önemli artılarından biri olan fiziki yatırımlar Vizyon Projeler’in başını çekiyor. Merkezefendi Cumhur İttifakı iktidarı döneminde bir TİYATRO BİNASI kazanacak. Spor salonu ve dev organizasyonlara sahne olacak FESTİVAL ALANI gibi önemli yatırımlar da vizyon projelerinin içinde

SPORA DEV YATIRIM DEV DESTEK!

Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Ekrem Başer’in Vizyon Projeleri’nin arasında spor tutkunlarını sevindirecek çok önemli projeler de yer alıyor. Ekrem Başer’in ilk 5 ylıllık döneminde Merkezefendi, GO-KART ve DRAG PİSTİ, KAPALI YÜZME HAVUZU, gençler için E-SPOR OYUNLARI MERKEZİ, 3500 kişilik SPOR SALONU, 10 bin çocuk ve 10 bin kadına ÜCRETSİZ SPOR KURSLARI  ve ilçenin pek çok farklı noktasına yapılacak SPOR SAHALARI ile tanışacak.

SOSYAL MARKETLER GELİYOR!

İşte Ekrem Başer’in Merkezefendi'yi Birbirinden Değerli Projeleri…
İşte Ekrem Başer’in Merkezefendi'yi Uçuracak Birbirinden Değerli Projeleri… 74

Başer döneminde dar gelirli vatandaşların temel ihtiyaçlarını uygun rakamlara alabilecekleri SOSYAL MARKETLER açılacak. Çalışan kadınlar için kreşler, gençler için kitap kafeler, emekliler için sosyal aktivite merkezlerinin hizmete sunulacağı Başer döneminde, Halk Ekmek satış noktaları 2 katına çıkarılacak, her eve süt dağıtımına devam edilecek. Bağımlılıkla Mücadele Merkezi, Merkez Mutfak, Taziye Evleri gibi projelerde Ekrem Başer’in Belediye Başkanlığı döneminde ilçeye kazandırılacak.

BU PROJELER EKONOMİYE İLAÇ OLACAK!

Ekrem Başer’in projeleri arasında yalnız Merkezefendi’ye değil ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacak başlıklar da yer alıyor. Pek çok genç ve kadın Başer döneminde Merkezefendi Belediyesi ile kurslardan geçirilecek, aile ekonomisine katkı sağlayacak. 20 farklı branşta sürekli olarak iş garantili meslek edindirme kursları verilecek.

Tarım sektöründe üreticilere tam destek verilecek, Tarım Danışma Ofisleri açılacak. Tohum Bankaları, Bölgesel İstihdam Ofisleri, Kadınlar Pazarı, Organik Ürenler Pazarı, Yöresel Ürünler Satış Pazarı gibi önemli yatırımların uygulamaya konacağı Başer döneminde, yerel ürünlerin marka ve arge çalışmaları yapılacak.

KÜLTÜR SANAT VE TURİZMİN MERKEZİ OLACAK!

Ekrem Başer’in göreve gelmesiyle birlikte Merkezefendi kültür sanat ve turizm alanlarında da merkez olacak. Vizyon projeler arasında yer alan tiyatro binası ve festival alanı kadar önemli pek çok projenin hayata geçirileceği Ekrem Başer’in belediye başkanlığında, Merkezefendi Konser Salonu da projeler arasında.

İşte Ekrem Başer’in Merkezefendi'yi Birbirinden Değerli Projeleri…
İşte Ekrem Başer’in Merkezefendi'yi Uçuracak Birbirinden Değerli Projeleri… 75

Her yıl düzenli olarak Gençlik Festivali ve Gastronomi Festivali gibi ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak Merkezefendi, açık hava sinemaları ile de tanışacak. Başer Merkezöfendi’ye Denizli evlerinden oluşan bir Gastronomi Sokağı ile Göktepe ATV ve SAFARİ Parkuru da kazandıracak. Başer’in önemli projelerinin arasında Sanayi Müzesi de yer alıyor

DOĞA VE HAYVANSEVERLERE MÜJDE!

Sokak hayvanları için doğal yaşam alanının inşa edileceği Merkezefendi’de, 50 mahalleye 50 park kazandırılacak. Zindan ve Karaçay Dereleri, peyzaj çalışmalarıyla yeni yaşam alanlarına dönüştürülecek. İsrafil Deresi ile Altındere Karaaslan Deresi yürüyüş yoluna kavuşacak. Hayvanseverler için can dostu pati parklar gelecek, koşu ve bisiklet yolları yapılacak.

İşte Ekrem Başer’in Merkezefendi'yi Birbirinden Değerli Projeleri…
İşte Ekrem Başer’in Merkezefendi'yi Uçuracak Birbirinden Değerli Projeleri… 76

EKREM BAŞER DÖNEMİNDE
MERKEZEFENDİ’DE
HAYATA GEÇİRİLECEK PROJELER!

İlçemizi depreme hazırlayacağız

VİZYON PROJELER

Tiyatro Binası

Gençler için E-spor oyunları merkezi

3.500 kişilik spor salonu

Merkezefendi Festival Alanı

Bozburun bölgesine yeni sanayi sitesi

Go kart pisti

Drag pisti

Kapalı yüzme havuzu ve spor kompleksi

Dar gelirli vatandaşlarımız için sosyal market

Karahasanlı kapalı pazar yeri

Çakmak kapalı pazar yeri

Semt kütüphaneleri

Çocuk Köyü

Sanayi müzesi

Genç Mucitler Atölyesi – Yazılım olacak – uçak yapacaklar

Kodlama ve Robotik eğitim merkezi

Merkez Kadın Projesi

KÜLTÜR – SANAT

Merkezefendi Konser Salonu

Merkezefendi  Gençlik Festivali

Gastronomi Festivali

Açık hava sinemaları

EĞİTİM

Etüt merkezleri

İhtiyaç sahibi Öğrencilere kırtasiye desteği

Ücretsiz eğitim gezileri

20 farklı branşta meslek edindirme kursları

10 bin çocuğa ücretsiz spor kursu

10 bin bayana ücretsiz spor kursu

TURİZM

Denizli evlerinden oluşan Gastronomi Sokağı

Göktepe ATV güzergahları ve safari turları

Tarihi ve turistik sokak planlamaları – cadde düzenlemeleri

YEŞİL ALAN 

Sokak hayvanları doğal yaşam alanı

50 mahalleye 50 park

Zindan ve Karaçay Dereleri peyzaj düzenlemesi

İsrafil Deresi yürüyüş yolu düzenlemesi

Altındere Karaaslan çayı yürüyüş yolu düzenlemesi

Can dostu park – pati park

Engelsiz çocuk parkları

Spor sahaları

Koşu ve bisiklet yolları

ULAŞIM

Yeni otoparklar

Tüm yollarımız dünya standartlarında olacak

SOSYAL PROJELER

Çalışan bayanlarımız için kreşler

Gençler için mahallelerimize kitap kafeler

Emeklilerimiz için sosyal aktivite merkezi

Glutensiz kafeler

Kadın – Aile Sağlık Yaşam Merkezleri

Merkez Mutfak

Bağımlılıkla Mücadele Merkezi

Taziye evleri

Kalifiye eleman yetiştirme için iş garantili meslek edindirme kursları

SOSYAL BELEDİYECİLİK

Her eve çöp poşeti dağıtıma devam

Halk ekmek satış noktası 2 katına çıkacak

Her eve süt dağıtımına devam edilecek

KIRSAL KALKINMA

Tarım sektöründe üreticilere tam destek – Tarım danışma ofisleri

Tohum bankaları

Bölgesel istihdam ofisleri

Kadınlar pazarı

Organik Ürünler Pazarı

Yöresel ürünler satış pazarı

Yerel ürünler marka ve arge çalışmaları


DENİZLİ’Yİ TANIYALIM…
Denizli’nin ‘Özel Dosya Haber Portalı’ olan Şifre Haber Aracılığıyla, Denizli’nin Değerlerini Tanımak İster Misiniz?
Denizli, zengin tarihe sahip bir şehirdir. Antik çağlardan beri yerleşim yeri olmuş, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Hierapolis antik kenti, Laodikeia antik kenti gibi önemli tarihi kalıntılar bulunmaktadır.
Anadolu’nun güneybatısında yer alan Denizli, Ege, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgelerini birbirine bağlayan bir geçit yoludur. Anadolu’yu kuzey ve batıdan bölen kervan yolları üzerinde bulunan Denizli, antik kentleri, höyükleri, tümülüsleri, kaplıcaları ve travertenleri ile Türkiye’nin görülmesi gereken yerlerinden biridir. Denizli horozuyla ünlüdür.
image 1
PAMUKKALE-ANTİK HAVUZ…
Denizli’nin Mutlaka Gezmeniz Ve Görmeniz Gereken Yerleri:
Travertenleri ile ünlü Pamukkale (Hierapolis), tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan hanlar ve kervansaraylar, antik kentler ve müzeler Denizli’yi turizm için çok cazip bir kent haline getirmiştir.
Pamukkale…
UNESCO’nun dünya kültür mirası listesinde adı geçen Pamukkale, Denizli’nin dünyaca ünlü sembollerinden biridir. Denizli’yi dünya ile buluşturan bu doğa harikası 700 m genişliğinde ve 160 m yüksekliğindedir.
image 2
PAMUKKALE’DE GÜN BATIMI…
Pamukkale’yi meydana getiren termal su aynı zamanda buradaki travertenlerin oluşumunu sağlar. Termal suda bulunan hidro karbonatın havayla teması sonucu karbon monoksit ve karbon dioksit havaya karışır. Bu tepkimede çöken kalsiyum karbonatın oluşturduğu dev sarkık kütleler her yıl binlerce turisti Pamukkale’de bir araya getiren travertenleri oluşturmaktadır.
Sahip olduğu şifalı termal havuzları ve tepeden sarkan kırmızı ve beyaz renkli travertenleriyle Pamukkale mutlaka görülmesi gereken doğa güzellikleri arasındadır.
Denizli’nin Antik Kentlerini Görmeden Ayrılmayın:
Denizli’ye gittiğinizde kentte bulunan 14 antik kenti de ziyaret etmelisiniz.
PAMUKKALE-HİERAPOLİS ANTİK KALINTILAR…
PAMUKKALE-HİERAPOLİS ANTİK KALINTILAR…
Hierapolis…
Şehir merkezinin güneyinden 18 km uzaklıktaki Hierapolis Antik Kenti içerisinde bulundurduğu çok sayıda tapınak ve dini mekanlar nedeniyle literatürde Kutsal Kent olarak anılmaktadır.
LAODİKYA ANTİK KENTİ…
LAODİKYA ANTİK KENTİ…
Laodikeia…
Aynı şekilde, şehrin 16 km güneyinde bulunan Laodikeia Antik Kenti tiyatroları, tarihi çeşmesi, stadyumu, Zeus Tapınağı, kilisesi ve tarihi meclis bankasıyla diğer bir önemli tarihi değerdir.
Denizli’nin Merkezindeki Zenginlikler:
Şehir merkezindeki Uçanbaşı mahallesinde yer alan Atatürk ve Etnografya Müzesi ile Hieropolis Arkeoloji Müzesi (1984 yılından bu yana müze olarak kullanılan eski Roma Hamamı), tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Ak Han Kervansaray ve Çardak Han, Kaklık ve Keloğlan Mağarası, Honaz Milli Park Alanı da kentten ayrılmadan önce gezmeniz gereken tarihi yapıtlar arasında yer alır.
Denizli’nin Yemekleri:
Denizli‘nin tüm geleneksel yemek çeşitlerini bünyesinde barındıran zengin bir mutfağı vardır.
Kuzu tandırı, keşkek, sırıklı kebap, çökelekli gözleme ve leblebi çorbası gibi lezzetler yöresel yemekler arasındadır.
Kentin yöresel mutfağında sebzenin apayrı bir yeri vardır. Patlıcan yemekleri oldukça yaygındır. Kuru patlıcan dolması, patlıcan gözleme, patlıcan kebabı ve ebe gümeci en ünlü patlıcan yemekleridir.
DENİZLİ’YE GELENLER, BU YEMEKLERDEN TADMADAN GİTMİYOR…
DENİZLİ’YE GELENLER, BU YEMEKLERDEN TADMADAN GİTMİYOR…
Tarhana çorbası, kedi börülce çorbası, kuru börülce çorbası ve ovmaç çorbası yöreye özgü başlıca çorbalar arasındadır.
Tas kapama, sirkeli et, bezelyeli et, kuzu kapama, et kapama, kol dolma, kumbar dolma ve arapaşı Denizli’nin başlıca et yemekleridir. Yufka, simit ve bazdırma yöresel ekmeklerdir.
Denizli’nin Ekonomisi:
Denizli ekonomisi, tarımtekstilturizm ve sanayi gibi sektörler üzerine kuruludur. Özellikle tekstil üretimi ülke genelinde önemli bir yer tutar. Ayrıca pamuk, kekik, üzüm üretimi de şehir ekonomisinde etkilidir.
Denizli’nin Tarım ve Sanayi Ürünleri:
Denizli, pamuk üretimiyle tanınırken aynı zamanda tekstil ve deri sektöründe de önemli bir konuma sahiptir. Tarımsal ürünler arasında pamuk, üzüm, kiraz, domates ve pamuklu tekstil ürünleri öne çıkar.
Denizli’nin Kültür Ve Eğlence Durumu:
Festivaller Denizli kültürünün ayrılmaz parçalarıdır. Her yıl kentte 50’den fazla festival düzenlenir.
Ulusal Amatör Tiyatro Festivali (Mayıs), Uluslararası Halk Dansları Festivali (Haziran), Uluslararası Satranç Turnuvası (Ağustos), Ekonomi ve Kültür Festivali (Ağustos), Kiraz Festivali (Haziran) ve Geleneksel Leblebicilik Festivali (Haziran), Çal Kınalı Kuzu (Koyun Atlatma) Festivali gibi çok sayıda kültürel etkinliğin düzenlendiği bir kenttesiniz.
ÇAL İLÇESİNDE HER YIL YAPILAN SUDAN KOYUN ATLATMA FESTİVALİNDEN BİR FOTOĞRAF…
ÇAL İLÇESİNDE HER YIL YAPILAN SUDAN KOYUN ATLATMA FESTİVALİNDEN BİR FOTOĞRAF…
Büyük şehirlerle karşılaştırıldığında eğlence yaşamının çok hareketli olmadığı Denizli’de, özellikle şehir merkezinde, barlar, kafeler ve canlı müzik mekanları mevcuttur.
Denizli Merkezde Alışveriş Durumu:
Denizli’nin dokumaları, özellikle Buldan’da dokunan yöreye özgü, desenli, renkli, simli, pamuklu, ipekli giysi ve mefruşatlar dünya çapında bir üne sahiptir ve şehrin çeşitli yerlerindeki mağazalarda meraklılarıyla buluşur.
Şehir merkezinde yer alan Kaleiçi ve Babadağlar alışveriş merkezleri tekstil ürünleri, yöresel el sanatları, modaya uygun giyim eşyaları ve daha fazlasını alışveriş severlere sunmaktadır.
Denizli’nin İklim Durumu:
Denizli, genellikle Akdeniz iklimi etkisi altında olup yazları sıcak ve kurak, kışları ılık geçer. Ancak iç kesimlerde bulunduğu için bazı noktalarda karasal iklim özellikleri de gözlemlenebilir.
Denizli’nin Çevre İllere Uzaklığı:
Muğla-Denizli 230 km/ Aydın-Denizli 170 km/  Manisa-Denizli 270 km/ Burdur-Denizli 120 km/ Uşak-Denizli 130 km/ Isparta-Denizli 230 km/ Afyonkarahisar-Denizli 180 km.
Denizli’nin Büyük İllere Uzaklığı:
İstanbul-Denizli 600-650 km/ Ankara-Denizli 450-500 km/ İzmir-Denizli 220-250 km/ Antalya-Denizli 210-250 km/Adana-Denizli 530-580 km/ Bursa-Denizli 550-600 km
DENİZLİ’NİN GENEL GÖRÜNTÜSÜ…
DENİZLİ’NİN GENEL GÖRÜNTÜSÜ…
Denizli’ye Gittiğinde Yemeden, Görmeden, Almadan, Girmeden Dönme!
Dünya harikası travertenleri ile ünlü Pamukkale’de güneşin batışını izlemeden
-Kırmızısu travertenlerini görmeden
Karahayıt ve Yenice kaplıcalarının şifalı sularına girmeden
-Bir çok uygarlıkların yerleştiği antik çağın büyük ve kutsal kentlerinden; Hierapolis,Laodikeia, Colossae, Tripolis ve Heraclia’yı görmeden
-Kaklık ve Keloğlan Mağaralarını gezmeden
-Ağlayankaya ve Güney şelalerini görmeden
-Tarihi Kaleiçi çarşısını ve Babadağlılar iş merkezini gezmeden
-El dokuma, tekstil ve konfeksiyon ürünlerinden almadan 
Serinhisar leblebisi, Tavas pidesi ve Bayramyeri’nde Denizli kebabı yemeden Denizli’den geri dönme…

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir