• Güncelleme: 14:47:45 - 25 Şubat 2024
  • Yayınlama: 14:06:37 - 25 Şubat 2024

İyi Parti’nin Merkezefendi Belediyesi Başkan Adayı Fatih Coşkun, İnşaat Mühendisleri, Makine Mühendisleri ve Mimarlar Odası Denizli Şubesi yöneticileriyle bir araya geldi.

Denizli’nin depremselliğine dikkat çeken Coşkun, kendisinin de mühendis olduğunu belirterek, “Merkezefendi’de deprem izolatörü üreteceğiz. Deprem izolatörü benim olmazsa olmazım” dedi.

İyi Parti Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Fatih Coşkun, seçim çalışmalarına hız verdi. Mimar ve mühendis odalarını tek tek ziyaret eden İyi Parti Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Fatih Coşkun, Denizli’nin birinci derece deprem kuşağında olduğunu belirterek yapı güvenliğinin önemine dikkat çekti.

İYİ Parti’nin Mühendis Adayından, Cana Can Katan Anlamlı Proje…
İYİ Parti’nin Mühendis Adayı Fatih Coşkun, TMMOB’a Bağlı Odaları Tek Tek Ziyaret Ederek Cana Can Katan ‘ Deprem İzolatörü’ Projesi’ni gündeme Getirdi ve Meslektaşlarının Düşüncelerini Aldı…

Kendisinin de mühendis olduğunu belirten Coşkun, “5 yıl boyunca Merkezefendi için çalıştık. Şimdi de hayırlı bir iş için yola çıktık. Odalara proje denetimini geri kazandırmak istiyoruz. Ben de makine mühendisiyim. Kendi odamız dahil olmak üzere bütün proje kontrollerinin odadan geçmesi, teknik elemanın daha nitelikli iş üretebilmesi ve burada eksikliklerinin tamamlanması, belediyedeki iş yükünün biraz daha hafiflemesi anlamında çok faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

Projelerde elektronik imzanın hızlandırılmasının çok önemli olduğunu söyleyen Coşkun; “Şehrimiz, çok kalabalık. Zaten park edecek yer yok. O konuda büyük problem yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

MERKEZEFENDİ’DE DEPREM İZOLATÖRÜ ÜRETECEĞİZ…

Merkezefendi’de deprem izolatörü üreteceklerini belirten Coşkun, birinci derece deprem kuşağında olan Denizli için hayati önemi olan çok önemli bir projyi gündeme getirerek şöyle konuştu:

fatih coskun1 1
FATİH COŞKUN/ İYİ PARTİ MERKEZEFENDİ BAŞKAN ADAYI

“Deprem izolatörü üretmek zor değil. Bunu paydaşlarımızla yapacağız. Özel sektör desteği de alabiliriz, hiç problem yok. En kısa zamanda, göreve başladığımız andan itibaren bununla ilgili çalışma yapacağız.

Devamında TMMOB’a bağlı odalarımızdan zemin sınıfına veya yapının sınıfına göre statik proje yapan sizlerin takdir edeceği ölçüde deprem izolatörü kullanılmasını zorunlu hale getireceğiz.

Bir teknik eleman olarak bir yerden başlamamız gerekiyor. Şehrimiz dere yatağında.  Çok ciddi imalat problemi, fazlasıyla eski yapı var. Yüzde 40’a yakın eski yapı var. En önemli konunun deprem olduğuna inanıyorum. Buradan yola çıkarak size deprem izolatörünün üretilmesi ve uygulanmasını zorunlu hale getireceğimi beyan ediyorum.”

DEPREM İZOLATÖRÜ İNDİRİMLİ OLACAK…

Deprem izolatörünün kendisi için ‘olmazsa olmaz’ projelerinden biri olduğuna dikkat çeken Coşkun “İlçemizde kullanılan bu izolatör, müteahhitlere ve inşaat yapanlara ciddi oranda indirimli olarak verilecek.  Deprem bölgesinde yaşıyoruz ve deprem hayatımızın gerçeği. Olası bir afete hazırlıklı olmalıyız” dedi.

“BUNU YAP YETER!”

Öte yandan deprem izolatörü projesini Merkezefendili hemşerileriyle de paylaştığını ve çok büyük bir sahipleniş yaşadığını da sözlerine ekleyen Merkezefendi’nin İYİ Parti’li Makine Mühendisi Başkan Adayı Fatih Coşkun “Bu projemi ziyaretlerimizde vatandaşımıza ilettiğimde, beklentimin çok üzerinde bir sahip çıkış ve destek gördüm.

İYİ Parti’nin Mühendis Adayından, Cana Can Katan Anlamlı Proje…
.

Hatta bazı vatandaşlarımız ‘Fatih bey, rutin belediye hizmetlerinin yanı sıra sadece bu projeyi yaparak Denizli’mize büyük katkı koymuş olursunuz. Hatta yasal olarak mümkünse, başkanlık nasip olduğunda kendi bölgenizdeki inşaatlarda kriterlerini belirleyerek kullanımını zorunlu hale getirmeniz bile çok iyi olur’ şeklinde önerilerde bile bulunuyorlar. Bu proje benim olmazsa, olmazım.  Kazanır kazanmaz gündemimize alacağım” dedi.

DANIŞMA MECLİSİ OLUŞTURACAĞIZ…

Başkan seçilmesi halinde ilk iş olarak Danışma Meclisi oluşturacaklarını söyleyen Coşkun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “1 Nisan’dan itibaren Danışma Meclisi oluşturacağız. Sanayi Odası’ndan, Ticaret Odası’ndan ve Esnaf Odası’ndan birer temsilcimiz olacak. Odaların teknik birimlerinden birer temsilci olacak. Bu temsilciler ayda 1-2 kez toplanacaklar.

Burada kamu-sivil toplum kuruluşu iş birliği anlamında neler yapılabileceği, nelerin eksik kaldığı değerlendirilecek. Bununla ilgili bir arkadaşımız raportör olacak ve her ay toplandığımız meclis neticesinde bize bir şey sunacak. Meclise alınması gereken bir dosya varsa, memnuniyetle meclise alınacak. Özellikle sanayicinin güneş enerji santrali (GES) yaparken; GES uygunluk belgesinde, trafo yerlerinde, esnafın ruhsatla ilgili sorunlarında, Ticaret Odası’ndaki kapasite raporlarında ve yetişmesi gereken raporlarında prosedüre takılmamaları için de böyle bir meclis kurmak istiyoruz. Geliştirilecek her türlü projede varız.”


DENİZLİ’Yİ TANIYALIM…
Denizli’nin ‘Özel Dosya Haber Portalı’ olan Şifre Haber Aracılığıyla, Denizli’nin Değerlerini Tanımak İster Misiniz?
Denizli, zengin tarihe sahip bir şehirdir. Antik çağlardan beri yerleşim yeri olmuş, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Hierapolis antik kenti, Laodikeia antik kenti gibi önemli tarihi kalıntılar bulunmaktadır.
Anadolu’nun güneybatısında yer alan Denizli, Ege, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgelerini birbirine bağlayan bir geçit yoludur. Anadolu’yu kuzey ve batıdan bölen kervan yolları üzerinde bulunan Denizli, antik kentleri, höyükleri, tümülüsleri, kaplıcaları ve travertenleri ile Türkiye’nin görülmesi gereken yerlerinden biridir. Denizli horozuyla ünlüdür.
image 1
PAMUKKALE-ANTİK HAVUZ…
Denizli’nin Mutlaka Gezmeniz Ve Görmeniz Gereken Yerleri:
Travertenleri ile ünlü Pamukkale (Hierapolis), tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan hanlar ve kervansaraylar, antik kentler ve müzeler Denizli’yi turizm için çok cazip bir kent haline getirmiştir.
Pamukkale…
UNESCO’nun dünya kültür mirası listesinde adı geçen Pamukkale, Denizli’nin dünyaca ünlü sembollerinden biridir. Denizli’yi dünya ile buluşturan bu doğa harikası 700 m genişliğinde ve 160 m yüksekliğindedir.
image 2
PAMUKKALE’DE GÜN BATIMI…
Pamukkale’yi meydana getiren termal su aynı zamanda buradaki travertenlerin oluşumunu sağlar. Termal suda bulunan hidro karbonatın havayla teması sonucu karbon monoksit ve karbon dioksit havaya karışır. Bu tepkimede çöken kalsiyum karbonatın oluşturduğu dev sarkık kütleler her yıl binlerce turisti Pamukkale’de bir araya getiren travertenleri oluşturmaktadır.
Sahip olduğu şifalı termal havuzları ve tepeden sarkan kırmızı ve beyaz renkli travertenleriyle Pamukkale mutlaka görülmesi gereken doğa güzellikleri arasındadır.
Denizli’nin Antik Kentlerini Görmeden Ayrılmayın:
Denizli’ye gittiğinizde kentte bulunan 14 antik kenti de ziyaret etmelisiniz.
PAMUKKALE-HİERAPOLİS ANTİK KALINTILAR…
PAMUKKALE-HİERAPOLİS ANTİK KALINTILAR…
Hierapolis…
Şehir merkezinin güneyinden 18 km uzaklıktaki Hierapolis Antik Kenti içerisinde bulundurduğu çok sayıda tapınak ve dini mekanlar nedeniyle literatürde Kutsal Kent olarak anılmaktadır.
LAODİKYA ANTİK KENTİ…
LAODİKYA ANTİK KENTİ…
Laodikeia…
Aynı şekilde, şehrin 16 km güneyinde bulunan Laodikeia Antik Kenti tiyatroları, tarihi çeşmesi, stadyumu, Zeus Tapınağı, kilisesi ve tarihi meclis bankasıyla diğer bir önemli tarihi değerdir.
Denizli’nin Merkezindeki Zenginlikler:
Şehir merkezindeki Uçanbaşı mahallesinde yer alan Atatürk ve Etnografya Müzesi ile Hieropolis Arkeoloji Müzesi (1984 yılından bu yana müze olarak kullanılan eski Roma Hamamı), tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Ak Han Kervansaray ve Çardak Han, Kaklık ve Keloğlan Mağarası, Honaz Milli Park Alanı da kentten ayrılmadan önce gezmeniz gereken tarihi yapıtlar arasında yer alır.
Denizli’nin Yemekleri:
Denizli‘nin tüm geleneksel yemek çeşitlerini bünyesinde barındıran zengin bir mutfağı vardır.
Kuzu tandırı, keşkek, sırıklı kebap, çökelekli gözleme ve leblebi çorbası gibi lezzetler yöresel yemekler arasındadır.
Kentin yöresel mutfağında sebzenin apayrı bir yeri vardır. Patlıcan yemekleri oldukça yaygındır. Kuru patlıcan dolması, patlıcan gözleme, patlıcan kebabı ve ebe gümeci en ünlü patlıcan yemekleridir.
DENİZLİ’YE GELENLER, BU YEMEKLERDEN TADMADAN GİTMİYOR…
DENİZLİ’YE GELENLER, BU YEMEKLERDEN TADMADAN GİTMİYOR…
Tarhana çorbası, kedi börülce çorbası, kuru börülce çorbası ve ovmaç çorbası yöreye özgü başlıca çorbalar arasındadır.
Tas kapama, sirkeli et, bezelyeli et, kuzu kapama, et kapama, kol dolma, kumbar dolma ve arapaşı Denizli’nin başlıca et yemekleridir. Yufka, simit ve bazdırma yöresel ekmeklerdir.
Denizli’nin Ekonomisi:
Denizli ekonomisi, tarımtekstilturizm ve sanayi gibi sektörler üzerine kuruludur. Özellikle tekstil üretimi ülke genelinde önemli bir yer tutar. Ayrıca pamuk, kekik, üzüm üretimi de şehir ekonomisinde etkilidir.
Denizli’nin Tarım ve Sanayi Ürünleri:
Denizli, pamuk üretimiyle tanınırken aynı zamanda tekstil ve deri sektöründe de önemli bir konuma sahiptir. Tarımsal ürünler arasında pamuk, üzüm, kiraz, domates ve pamuklu tekstil ürünleri öne çıkar.
Denizli’nin Kültür Ve Eğlence Durumu:
Festivaller Denizli kültürünün ayrılmaz parçalarıdır. Her yıl kentte 50’den fazla festival düzenlenir.
Ulusal Amatör Tiyatro Festivali (Mayıs), Uluslararası Halk Dansları Festivali (Haziran), Uluslararası Satranç Turnuvası (Ağustos), Ekonomi ve Kültür Festivali (Ağustos), Kiraz Festivali (Haziran) ve Geleneksel Leblebicilik Festivali (Haziran), Çal Kınalı Kuzu (Koyun Atlatma) Festivali gibi çok sayıda kültürel etkinliğin düzenlendiği bir kenttesiniz.
ÇAL İLÇESİNDE HER YIL YAPILAN SUDAN KOYUN ATLATMA FESTİVALİNDEN BİR FOTOĞRAF…
ÇAL İLÇESİNDE HER YIL YAPILAN SUDAN KOYUN ATLATMA FESTİVALİNDEN BİR FOTOĞRAF…
Büyük şehirlerle karşılaştırıldığında eğlence yaşamının çok hareketli olmadığı Denizli’de, özellikle şehir merkezinde, barlar, kafeler ve canlı müzik mekanları mevcuttur.
Denizli Merkezde Alışveriş Durumu:
Denizli’nin dokumaları, özellikle Buldan’da dokunan yöreye özgü, desenli, renkli, simli, pamuklu, ipekli giysi ve mefruşatlar dünya çapında bir üne sahiptir ve şehrin çeşitli yerlerindeki mağazalarda meraklılarıyla buluşur.
Şehir merkezinde yer alan Kaleiçi ve Babadağlar alışveriş merkezleri tekstil ürünleri, yöresel el sanatları, modaya uygun giyim eşyaları ve daha fazlasını alışveriş severlere sunmaktadır.
Denizli’nin İklim Durumu:
Denizli, genellikle Akdeniz iklimi etkisi altında olup yazları sıcak ve kurak, kışları ılık geçer. Ancak iç kesimlerde bulunduğu için bazı noktalarda karasal iklim özellikleri de gözlemlenebilir.
Denizli’nin Çevre İllere Uzaklığı:
Muğla-Denizli 230 km/ Aydın-Denizli 170 km/  Manisa-Denizli 270 km/ Burdur-Denizli 120 km/ Uşak-Denizli 130 km/ Isparta-Denizli 230 km/ Afyonkarahisar-Denizli 180 km.
Denizli’nin Büyük İllere Uzaklığı:
İstanbul-Denizli 600-650 km/ Ankara-Denizli 450-500 km/ İzmir-Denizli 220-250 km/ Antalya-Denizli 210-250 km/Adana-Denizli 530-580 km/ Bursa-Denizli 550-600 km
DENİZLİ’NİN GENEL GÖRÜNTÜSÜ…
DENİZLİ’NİN GENEL GÖRÜNTÜSÜ…
Denizli’ye Gittiğinde Yemeden, Görmeden, Almadan, Girmeden Dönme!
Dünya harikası travertenleri ile ünlü Pamukkale’de güneşin batışını izlemeden
-Kırmızısu travertenlerini görmeden
Karahayıt ve Yenice kaplıcalarının şifalı sularına girmeden
-Bir çok uygarlıkların yerleştiği antik çağın büyük ve kutsal kentlerinden; Hierapolis,Laodikeia, Colossae, Tripolis ve Heraclia’yı görmeden
-Kaklık ve Keloğlan Mağaralarını gezmeden
-Ağlayankaya ve Güney şelalerini görmeden
-Tarihi Kaleiçi çarşısını ve Babadağlılar iş merkezini gezmeden
-El dokuma, tekstil ve konfeksiyon ürünlerinden almadan 
Serinhisar leblebisi, Tavas pidesi ve Bayramyeri’nde Denizli kebabı yemeden Denizli’den geri dönme…

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir