• Güncelleme: 15:31:06 - 2 Ocak 2024
  • Yayınlama: 17:48:42 - 1 Ocak 2024

Bugün, 6 yıl sonra 50 binin üzerinde öğrencisine ve 7 bine yakın idari ve akademik personeline yeniden hizmet verecek olan PAÜ Yemekhanesi sessiz sedasız açılırken ,6 yıl önce yemekhanenin devre dışarı bırakılması nedeniyle ortaya çıkan 500 milyon liranın üstündeki bir kamu zararına neden olanlar hakkında da işlem yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

Pamukkale Üniversitesi’nin tam teşekküllü yemekhanesini 6 yıl önce ‘kadro sıkıntıları ile sağlığa aykırı yağ kullanıldı’ bahanesiyle kapatarak, hem mevcut personeli atıl duruma düşürüp, hem milyonlar harcanarak devreye alınan yemekhaneyi ortadan kaldırarak hem de yapılan yemek ihaleleriyle yemek maliyetini yükselterek üniversiteyi 500 milyon lirayı aşkın zarara uğrattığı iddia edilen önceki dönem Rektörü Hüseyin Bağ yönetimiyle ilgili yasal bir soruşturma sürecinin başlatılıp, başlatılmayacağı tartışılmaya başlandı.

YENİDEN İNŞA EDİLDİ VE HİZMETE SUNULDU…

6 Yıl önce kapatılan PAÜ Yemekhanesi, yaklaşık 5 milyon tl harcanarak yeniden inşa edildi. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın talimatıyla başlatılan yemek hane yapım işi, geçtiğimiz hafta içinde tamamlandı ve deneme üretimine geçildi.

PAÜ’yü 6 Yıldır 500 Milyon Liranın Üzerinde Zarara Uğratan Zihniyetten Kim Hesap Soracak…
.

Bugün itibariyle (2 ocak 2024) aktif hizmete yeniden başlayan Pamukkale Üniversitesi Yemekhanesi’nin yıldır sadece garsonluğa mahkum edilmiş profesyonel kadrosu ise yeniden işbaşı yaptı.

BU YEMEKHANE NEDEN KAPATILMIŞTI?

huseyin bag
PROF. DR. HÜSEYİN BAĞ/ÖNCEKİ DÖNEM PAÜ REKTÖRÜ

Dönemin Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve yönetimi, kendi denetimi ve sorumluluğunda bulunan bazı kadro sıkıntılarını ve gıda yönetmeliğine aykırı ürünlerin kullanımı gibi gerekçeleri ileri sürerek, büyük paralar harcanarak yapılmış PAÜ Yemekhanesini kapatmış, alt yapısını paramparça ettirilmiş, kullanılan bazı malzemeler depolarda çürümeye terkedilmiş ve çalışan kadroları ise atıl bir çok görevde değerlendirmeye çalışılmıştı.

TOPLAM KAMU ZARARI 500 MİLYON LİRAYI AŞMIŞ…

Pamukkale Üniversitesi 18 Mayıs 2018 tarihinde yemek hizmetinin dışarıdan alınmasına kadar merkez yemekhanesi %90 oranında öğrenci ve personele kendi personeli ile yemek üreterek yemek hizmeti sunan nadir kurumlardandı.

Ancak Pamukkale Üniversitesi kendi üretim hizmetinin sonlandırılması, yemek hizmetinin dışarıdan alınması bu faydalanma oranını %10’lara kadar düşürdü.

PAÜ’yü 6 Yıldır 500 Milyon Liranın Üzerinde Zarara Uğratan Zihniyetten Kim Hesap Soracak…
PAÜ’yü 6 Yıldır 500 Milyon Liranın Üzerinde Zarara Uğratan Zihniyetten Kim Hesap Soracak?…

Ülke genelindeki örnek üniversite yemekhanelerinden birine sahip olan Pamukkale Üniversitesi’nin mutfağı, değişik düzenlemeler yapılarak parçalara bölünmüş, davlumbazları sökülmüş, havalandırma sistemleri zarar görmüş, giderleri betonla kapatılmış, pişirme malzemeleri dağıtılmış, kalan malzemeler depolarda yıllar içinde çürümüş ve kullanılamaz hale getirilmişti.

100’ün üzerinde merkez yemekhane personeli atıl tutularak sadece yemek servisi yaptırılmış, geçen yaklaşık 6 yılda mevcut atıl personele maaş ödenmeye devam edilmiş, yetişmiş kalifiye iş gücüne sahip aşçısından mutfak destek personeline kadar profesyonel ekip, sadece hazır gelen yemeği servis etme hizmetiyle sınırlandırılmak zorunda kalınmıştır.

Geçen yaklaşık altı yıllık süre zarfında Pamukkale Üniversitesi aralık 2023 tarihi güncel tutarlarıyla yaklaşık 400 milyona yakın işçi gideri, dışarıdan sağlanan yemek hizmetinin üniversiteye fazladan getirdiği yaklaşık 150 milyon liralık  yük ve sürdürülmesi imkansız olan bu hizmetin geri döndürülmesi için ise 5 milyon lirayı bulan tadilatı ve bakımı giderleri de eklendiğinde 6 yıllık kaybın ve kamunun uğratıldığı zararın yaklaşık olarak 500 milyon lirayı aştığı iddia edildi.

—————-

1Pamukkale universitesi rektoru Ahmet kutluhan kimdir
PROF. DR. AHMET KUTLUHAN/PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ

ŞİFRE HABER DİYOR Kİ…

Sayın Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan…

PAÜ Rektörü olarak göreve geldiğinizden bu yana, belki de yaptığınız en iyi işlerden biri de skandallara konu olan PAÜ Yemekhane olayını çözmek konusunda gösterdiğiniz yoğun çabanızdır.

Bu çaba, kısa süre içerisinde adeta eski yönetim tarafından sabote edilen ve üniversitenin yemek olayının maliyetini artıran sürecin sonuna gelinmesine ve yeniden PAÜ’nün kendi yemeğini kendisi yapan bir üniversite haline dönüşmesine vesile olmuştur.

Öncelikle başta siz olmak üzere, emeği geçen tüm yöneticilerinize ve çalışanlarınıza kamu adına teşekkür ediyoruz.

PAÜ’yü 6 Yıldır 500 Milyon Liranın Üzerinde Zarara Uğratan Zihniyetten Kim Hesap Soracak…
.

Ama sizden bir ricamız var Sayın Rektör Kutluhan!  Bununla kalmayın lütfen! Bir an önce 6 yıl boyunca üniversitenin kendi yemekhanesini ortadan kaldıran ve personelinin yarı kapasiteyle çalışmasına neden olup da PAÜ’yü, dolayısıyla 500 milyon liranın üzerinde kamuyu zarara uğrattıkları iddia edilen Eski Rektör Hüseyin Bağ ve yönetimindeki sorumlulardan da kamu hakkı adına hesap sormanızı bekliyoruz…



image 1
PAMUKKALE-ANTİK HAVUZ…
Denizli’nin Mutlaka Gezmeniz Ve Görmeniz Gereken Yerleri:
Travertenleri ile ünlü Pamukkale (Hierapolis), tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan hanlar ve kervansaraylar, antik kentler ve müzeler Denizli’yi turizm için çok cazip bir kent haline getirmiştir.
Pamukkale…
UNESCO’nun dünya kültür mirası listesinde adı geçen Pamukkale, Denizli’nin dünyaca ünlü sembollerinden biridir. Denizli’yi dünya ile buluşturan bu doğa harikası 700 m genişliğinde ve 160 m yüksekliğindedir.
image 2
PAMUKKALE’DE GÜN BATIMI…
Pamukkale’yi meydana getiren termal su aynı zamanda buradaki travertenlerin oluşumunu sağlar. Termal suda bulunan hidro karbonatın havayla teması sonucu karbon monoksit ve karbon dioksit havaya karışır. Bu tepkimede çöken kalsiyum karbonatın oluşturduğu dev sarkık kütleler her yıl binlerce turisti Pamukkale’de bir araya getiren travertenleri oluşturmaktadır.
Sahip olduğu şifalı termal havuzları ve tepeden sarkan kırmızı ve beyaz renkli travertenleriyle Pamukkale mutlaka görülmesi gereken doğa güzellikleri arasındadır.
Denizli’nin Antik Kentlerini Görmeden Ayrılmayın:
Denizli’ye gittiğinizde kentte bulunan 14 antik kenti de ziyaret etmelisiniz.
PAMUKKALE-HİERAPOLİS ANTİK KALINTILAR…
PAMUKKALE-HİERAPOLİS ANTİK KALINTILAR…
Hierapolis…
Şehir merkezinin güneyinden 18 km uzaklıktaki Hierapolis Antik Kenti içerisinde bulundurduğu çok sayıda tapınak ve dini mekanlar nedeniyle literatürde Kutsal Kent olarak anılmaktadır.
LAODİKYA ANTİK KENTİ…
LAODİKYA ANTİK KENTİ…
Laodikeia…
Aynı şekilde, şehrin 16 km güneyinde bulunan Laodikeia Antik Kenti tiyatroları, tarihi çeşmesi, stadyumu, Zeus Tapınağı, kilisesi ve tarihi meclis bankasıyla diğer bir önemli tarihi değerdir.
Denizli’nin Merkezindeki Zenginlikler:
Şehir merkezindeki Uçanbaşı mahallesinde yer alan Atatürk ve Etnografya Müzesi ile Hieropolis Arkeoloji Müzesi (1984 yılından bu yana müze olarak kullanılan eski Roma Hamamı), tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Ak Han Kervansaray ve Çardak Han, Kaklık ve Keloğlan Mağarası, Honaz Milli Park Alanı da kentten ayrılmadan önce gezmeniz gereken tarihi yapıtlar arasında yer alır.
Denizli’nin Yemekleri:
Denizli‘nin tüm geleneksel yemek çeşitlerini bünyesinde barındıran zengin bir mutfağı vardır.
Kuzu tandırı, keşkek, sırıklı kebap, çökelekli gözleme ve leblebi çorbası gibi lezzetler yöresel yemekler arasındadır.
Kentin yöresel mutfağında sebzenin apayrı bir yeri vardır. Patlıcan yemekleri oldukça yaygındır. Kuru patlıcan dolması, patlıcan gözleme, patlıcan kebabı ve ebe gümeci en ünlü patlıcan yemekleridir.
DENİZLİ’YE GELENLER, BU YEMEKLERDEN TADMADAN GİTMİYOR…
DENİZLİ’YE GELENLER, BU YEMEKLERDEN TADMADAN GİTMİYOR…
Tarhana çorbası, kedi börülce çorbası, kuru börülce çorbası ve ovmaç çorbası yöreye özgü başlıca çorbalar arasındadır.
Tas kapama, sirkeli et, bezelyeli et, kuzu kapama, et kapama, kol dolma, kumbar dolma ve arapaşı Denizli’nin başlıca et yemekleridir. Yufka, simit ve bazdırma yöresel ekmeklerdir.
Denizli’nin Ekonomisi:
Denizli ekonomisi, tarımtekstilturizm ve sanayi gibi sektörler üzerine kuruludur. Özellikle tekstil üretimi ülke genelinde önemli bir yer tutar. Ayrıca pamuk, kekik, üzüm üretimi de şehir ekonomisinde etkilidir.
Denizli’nin Tarım ve Sanayi Ürünleri:
Denizli, pamuk üretimiyle tanınırken aynı zamanda tekstil ve deri sektöründe de önemli bir konuma sahiptir. Tarımsal ürünler arasında pamuk, üzüm, kiraz, domates ve pamuklu tekstil ürünleri öne çıkar.
Denizli’nin Kültür Ve Eğlence Durumu:
Festivaller Denizli kültürünün ayrılmaz parçalarıdır. Her yıl kentte 50’den fazla festival düzenlenir.
Ulusal Amatör Tiyatro Festivali (Mayıs), Uluslararası Halk Dansları Festivali (Haziran), Uluslararası Satranç Turnuvası (Ağustos), Ekonomi ve Kültür Festivali (Ağustos), Kiraz Festivali (Haziran) ve Geleneksel Leblebicilik Festivali (Haziran), Çal Kınalı Kuzu (Koyun Atlatma) Festivali gibi çok sayıda kültürel etkinliğin düzenlendiği bir kenttesiniz.
ÇAL İLÇESİNDE HER YIL YAPILAN SUDAN KOYUN ATLATMA FESTİVALİNDEN BİR FOTOĞRAF…
ÇAL İLÇESİNDE HER YIL YAPILAN SUDAN KOYUN ATLATMA FESTİVALİNDEN BİR FOTOĞRAF…
Büyük şehirlerle karşılaştırıldığında eğlence yaşamının çok hareketli olmadığı Denizli’de, özellikle şehir merkezinde, barlar, kafeler ve canlı müzik mekanları mevcuttur.
Denizli Merkezde Alışveriş Durumu:
Denizli’nin dokumaları, özellikle Buldan’da dokunan yöreye özgü, desenli, renkli, simli, pamuklu, ipekli giysi ve mefruşatlar dünya çapında bir üne sahiptir ve şehrin çeşitli yerlerindeki mağazalarda meraklılarıyla buluşur.
Şehir merkezinde yer alan Kaleiçi ve Babadağlar alışveriş merkezleri tekstil ürünleri, yöresel el sanatları, modaya uygun giyim eşyaları ve daha fazlasını alışveriş severlere sunmaktadır.
Denizli’nin İklim Durumu:
Denizli, genellikle Akdeniz iklimi etkisi altında olup yazları sıcak ve kurak, kışları ılık geçer. Ancak iç kesimlerde bulunduğu için bazı noktalarda karasal iklim özellikleri de gözlemlenebilir.
Denizli’nin Çevre İllere Uzaklığı:
Muğla-Denizli 230 km/ Aydın-Denizli 170 km/  Manisa-Denizli 270 km/ Burdur-Denizli 120 km/ Uşak-Denizli 130 km/ Isparta-Denizli 230 km/ Afyonkarahisar-Denizli 180 km.
Denizli’nin Büyük İllere Uzaklığı:
İstanbul-Denizli 600-650 km/ Ankara-Denizli 450-500 km/ İzmir-Denizli 220-250 km/ Antalya-Denizli 210-250 km/Adana-Denizli 530-580 km/ Bursa-Denizli 550-600 km
DENİZLİ’NİN GENEL GÖRÜNTÜSÜ…
DENİZLİ’NİN GENEL GÖRÜNTÜSÜ…
Denizli’ye Gittiğinde Yemeden, Görmeden, Almadan, Girmeden Dönme!
Dünya harikası travertenleri ile ünlü Pamukkale’de güneşin batışını izlemeden
-Kırmızısu travertenlerini görmeden
Karahayıt ve Yenice kaplıcalarının şifalı sularına girmeden
-Bir çok uygarlıkların yerleştiği antik çağın büyük ve kutsal kentlerinden; Hierapolis,Laodikeia, Colossae, Tripolis ve Heraclia’yı görmeden
-Kaklık ve Keloğlan Mağaralarını gezmeden
-Ağlayankaya ve Güney şelalerini görmeden
-Tarihi Kaleiçi çarşısını ve Babadağlılar iş merkezini gezmeden
-El dokuma, tekstil ve konfeksiyon ürünlerinden almadan 
Serinhisar leblebisi, Tavas pidesi ve Bayramyeri’nde Denizli kebabı yemeden Denizli’den geri dönme…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir