• Güncelleme: 11:16:14 - 1 Şubat 2024
  • Yayınlama: 10:18:44 - 1 Şubat 2024

Vatan Partisi Denizli adaylarını tanıttı. Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezinde basın toplantısı düzenleyen Vatan Partisi Denizli İl Başkan Vekili Güray Kubilay Gürsoy Büyükşehir Belediye Başkan adayı başta olmak üzere 15 ilçe başkan adayını tek tek tanıttı.

Vatan Partisi Denizli İl Başkan Vekili Güray Kubilay Gürsoy, aday tanıtım toplantısında şu görüşlere yer verdi:

“Değerli Hemşehrilerimiz, Türkiye’mizin yüz yüze geldiği ciddî güvenlik tehditleri var. ABD ve İsrail, bugüne kadar PKK, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütlerini destekleyerek üzerimize sürüyordu. Ülkemizi ve Mehmetçiğimizi artık öz güçleriyle doğrudan hedef alıyorlar. NATO’nun genişlemesine “evet” diyen iktidar ve muhalefet, bu tehdit karşısında eziktir. Dıştan dayatılan ekonomi programı iflas etti.

1980’den bu yana Türkiye’nin üretim yapısına ağır darbe indirildi. Devlet borçlu, millet borçlu, belediyeler borçlu. Washington ve Brüksel güdümlü sistem, çıkmaza girdi. Ne var ki, sorunlara çözüm üretmekle görevli olan devlet kurumları zaaf içindedir. İktidarın ve Atlantik güdümlü muhalefetin ABD ve NATO önünde boynu eğiktir.

Anayasa Mahkemesi, PKK’nın eli ve ayağı olan siyasal partileri kapatmıyor. PKK’nın partisine Mehmetçiğe kurşun atsın, yollara mayın döşesin diye, devlet bütçesinden milyarlarca lira para veriliyor. ABD dayatmaları sonucu, enerji güvenliğimizi sağladığımız Rusya ve İran ile ekonomik ilişkilere zincir vuruluyor.

Mevcut AK Parti Hükümeti çözümsüz ve çıkmazdadır. CHP merkezli ABD güdümlü sözde muhalifler ise ülke düşmanlarıyla birliktedir. Atlantik’ten yönetilen rantçı sistem içinde çözüm bitti. Sistemin bütün partileri çözümsüzdür. Halkımıza satacakları hayal bile kalmadı! Çünkü sistemin içindeki bütün çözümler tükendi.” dedi.

Gürsoy şöyle devam etti. “Türkiye büyük çözümün eşiğindedir. Vatan Partisi’nin Üretim Devrimi programı Türkiye’nin gündemindedir. Yerel Yönetim seçimlerinde şehrin kaldırımlarından önce, Türkiye’nin geleceğine uzanan yolu gündeme getiriyoruz. Kafalarımızı yerel seçim dedikodularından kurtaralım ve cepheye, Mehmetçiğin mevzisine taşıyalım.

Bugün Türkiye’nin güvenliği, yerel yönetimlerin güvenliğidir, kamu hizmetinin güvenliğidir. Vatan Partisi, yedi ateşten geçmiş, cesur ve dinamik kadrolarıyla zorlukları yenmede milletimize önderlik edecek yetenektedir. Vatan Partisi, bağımsız ve güvenli Türkiye’nin kuruluşunda, herkesin iş sahibi olmasında ve üretimde anahtar partidir. Çözüm, ellerimizdedir! Karar, sizdedir!”

Vatan Partisi Adayları: Üreten Belediye Ve Halkçı Kamu Hizmeti İçin Yola Çıktık…
Vatan Partisi Adayları: Üreten Belediye Ve Halkçı Kamu Hizmeti İçin Yola Çıktık…

MAAŞ ALMAYACAĞIZ! ZENGİNLEŞMEYE DEĞİL FAKİRLEŞMEYE GELİYORUZ…

Daha sonra adayları tek tek açıklayan İl Başkan Vekili Güray Kubilay Gürsoy bu adaylarla Denizli’de halkçı kamucu üreten belediyeleri yaratacaklarını ve göreve hazır olduklarını belirtti.

Daha sonra söz alan Eski İl Başkanı emekli Eğitimci Mehmet Çobanoğlu partimizin her bir üyesinin onayını alarak aday gösterildiğini, diğer partiler gibi ayak oyunları olmadığını belirterek ivedi olarak gerçekleştireceği projeleri 8 temel başlıkta sıraladı ve şunlar şunlardır dedi:

“Yıllardır tüm partilerin söz verip yapamadığı; Tekkeköy-Zorlu Organize sanayi ile Gürlek Organize Sanayi – Güveçlik hattında raylı sistemin hayata geçirilmesini sağlayacağız. Üreten belediyecilik anlayışıyla, jeotermal ve tarım organize bölgeleri oluşturacağız. Deprem bölgesi olan ilimize ait kentsel dönüşümü hızla hayata geçireceğiz.

Denizlimizin sağlığını tehdit eden Akkale ve altı tarım arazilerinde yetiştirilen sebzelerin kirli sularla sulanmasını önleyeceğiz. Ulaşımda ilk etapta öğrencilere ve asgari ücretle çalışan kadınlarımıza ücretsiz uygulamaya geçeceğiz. Başta organize sanayileri olmak üzere ihtiyaç olan tüm bölgelerde kreşleri kuracağız. 8 tona kadar içme suyunu ücretsiz, üstü tüketimleri kademeli olarak ücretlendireceğiz. Büyükşehir yasasından kaynaklı köylere ait arazi ve meraların satışlarını durduracağız. Seçilen hiçbir belediye başkanımız Belediye Başkan maaşı almayacaktır”

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Çobanoğlu Emekli Eğitimci

Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Sabri Kasapoğlu Emekli Eğitimci

Pamukkale Belediye Başkan Adayı Uğur Saçma Mühendis

Baklan Belediye Başkan Adayı Ramazan Öner Emekli Esnaf

Bekilli Belediye Başkan Adayı Halis Özkan Emekli İşçi

Beyağaç Belediye Başkan Adayı Mesut Yılan Emekli Eğitimci

Bozkurt Belediye Başkan Adayı Ahmet Atar Emekli İşçi

Çal Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Özhan Makine Mühendisi

Çameli Belediye Başkan Adayı Dündar Tosun İş İnsanı

Çivril Belediye Başkan Adayı Hüseyin Mercan Emekli Eğitimci

Güney Belediye Başkan Adayı Yalçın Varal

Honaz Belediye Başkan Ahmet Gündüz Emekli Memur

Kale Belediye Başkan Adayı Kadir Horzum Emekli İşçi

Sarayköy Belediye Başkan Adayı Ali Direnç Emekli Esnaf

Serinhisar Belediye Başkan Adayı Yaşar Kaya Emekli Memur

Tavas Belediye Başkan Adayı Remzi Payır Emekli Esnaf



DENİZLİ’Yİ TANIYALIM…

Denizli’nin ‘Özel Dosya Haber Portalı’ olan Şifre Haber Aracılığıyla, Denizli’nin Değerlerini Tanımak İster Misiniz?
Denizli, zengin tarihe sahip bir şehirdir. Antik çağlardan beri yerleşim yeri olmuş, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Hierapolis antik kenti, Laodikeia antik kenti gibi önemli tarihi kalıntılar bulunmaktadır.
Anadolu’nun güneybatısında yer alan Denizli, Ege, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgelerini birbirine bağlayan bir geçit yoludur. Anadolu’yu kuzey ve batıdan bölen kervan yolları üzerinde bulunan Denizli, antik kentleri, höyükleri, tümülüsleri, kaplıcaları ve travertenleri ile Türkiye’nin görülmesi gereken yerlerinden biridir. Denizli horozuyla ünlüdür.
image 1
PAMUKKALE-ANTİK HAVUZ…
Denizli’nin Mutlaka Gezmeniz Ve Görmeniz Gereken Yerleri:
Travertenleri ile ünlü Pamukkale (Hierapolis), tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan hanlar ve kervansaraylar, antik kentler ve müzeler Denizli’yi turizm için çok cazip bir kent haline getirmiştir.
Pamukkale…
UNESCO’nun dünya kültür mirası listesinde adı geçen Pamukkale, Denizli’nin dünyaca ünlü sembollerinden biridir. Denizli’yi dünya ile buluşturan bu doğa harikası 700 m genişliğinde ve 160 m yüksekliğindedir.
image 2
PAMUKKALE’DE GÜN BATIMI…
Pamukkale’yi meydana getiren termal su aynı zamanda buradaki travertenlerin oluşumunu sağlar. Termal suda bulunan hidro karbonatın havayla teması sonucu karbon monoksit ve karbon dioksit havaya karışır. Bu tepkimede çöken kalsiyum karbonatın oluşturduğu dev sarkık kütleler her yıl binlerce turisti Pamukkale’de bir araya getiren travertenleri oluşturmaktadır.
Sahip olduğu şifalı termal havuzları ve tepeden sarkan kırmızı ve beyaz renkli travertenleriyle Pamukkale mutlaka görülmesi gereken doğa güzellikleri arasındadır.
Denizli’nin Antik Kentlerini Görmeden Ayrılmayın:
Denizli’ye gittiğinizde kentte bulunan 14 antik kenti de ziyaret etmelisiniz.
PAMUKKALE-HİERAPOLİS ANTİK KALINTILAR…
PAMUKKALE-HİERAPOLİS ANTİK KALINTILAR…
Hierapolis…
Şehir merkezinin güneyinden 18 km uzaklıktaki Hierapolis Antik Kenti içerisinde bulundurduğu çok sayıda tapınak ve dini mekanlar nedeniyle literatürde Kutsal Kent olarak anılmaktadır.
LAODİKYA ANTİK KENTİ…
LAODİKYA ANTİK KENTİ…
Laodikeia…
Aynı şekilde, şehrin 16 km güneyinde bulunan Laodikeia Antik Kenti tiyatroları, tarihi çeşmesi, stadyumu, Zeus Tapınağı, kilisesi ve tarihi meclis bankasıyla diğer bir önemli tarihi değerdir.
Denizli’nin Merkezindeki Zenginlikler:
Şehir merkezindeki Uçanbaşı mahallesinde yer alan Atatürk ve Etnografya Müzesi ile Hieropolis Arkeoloji Müzesi (1984 yılından bu yana müze olarak kullanılan eski Roma Hamamı), tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Ak Han Kervansaray ve Çardak Han, Kaklık ve Keloğlan Mağarası, Honaz Milli Park Alanı da kentten ayrılmadan önce gezmeniz gereken tarihi yapıtlar arasında yer alır.
Denizli’nin Yemekleri:
Denizli‘nin tüm geleneksel yemek çeşitlerini bünyesinde barındıran zengin bir mutfağı vardır.
Kuzu tandırı, keşkek, sırıklı kebap, çökelekli gözleme ve leblebi çorbası gibi lezzetler yöresel yemekler arasındadır.
Kentin yöresel mutfağında sebzenin apayrı bir yeri vardır. Patlıcan yemekleri oldukça yaygındır. Kuru patlıcan dolması, patlıcan gözleme, patlıcan kebabı ve ebe gümeci en ünlü patlıcan yemekleridir.
DENİZLİ’YE GELENLER, BU YEMEKLERDEN TADMADAN GİTMİYOR…
DENİZLİ’YE GELENLER, BU YEMEKLERDEN TADMADAN GİTMİYOR…
Tarhana çorbası, kedi börülce çorbası, kuru börülce çorbası ve ovmaç çorbası yöreye özgü başlıca çorbalar arasındadır.
Tas kapama, sirkeli et, bezelyeli et, kuzu kapama, et kapama, kol dolma, kumbar dolma ve arapaşı Denizli’nin başlıca et yemekleridir. Yufka, simit ve bazdırma yöresel ekmeklerdir.
Denizli’nin Ekonomisi:
Denizli ekonomisi, tarımtekstilturizm ve sanayi gibi sektörler üzerine kuruludur. Özellikle tekstil üretimi ülke genelinde önemli bir yer tutar. Ayrıca pamuk, kekik, üzüm üretimi de şehir ekonomisinde etkilidir.
Denizli’nin Tarım ve Sanayi Ürünleri:
Denizli, pamuk üretimiyle tanınırken aynı zamanda tekstil ve deri sektöründe de önemli bir konuma sahiptir. Tarımsal ürünler arasında pamuk, üzüm, kiraz, domates ve pamuklu tekstil ürünleri öne çıkar.
Denizli’nin Kültür Ve Eğlence Durumu:
Festivaller Denizli kültürünün ayrılmaz parçalarıdır. Her yıl kentte 50’den fazla festival düzenlenir.
Ulusal Amatör Tiyatro Festivali (Mayıs), Uluslararası Halk Dansları Festivali (Haziran), Uluslararası Satranç Turnuvası (Ağustos), Ekonomi ve Kültür Festivali (Ağustos), Kiraz Festivali (Haziran) ve Geleneksel Leblebicilik Festivali (Haziran), Çal Kınalı Kuzu (Koyun Atlatma) Festivali gibi çok sayıda kültürel etkinliğin düzenlendiği bir kenttesiniz.
ÇAL İLÇESİNDE HER YIL YAPILAN SUDAN KOYUN ATLATMA FESTİVALİNDEN BİR FOTOĞRAF…
ÇAL İLÇESİNDE HER YIL YAPILAN SUDAN KOYUN ATLATMA FESTİVALİNDEN BİR FOTOĞRAF…
Büyük şehirlerle karşılaştırıldığında eğlence yaşamının çok hareketli olmadığı Denizli’de, özellikle şehir merkezinde, barlar, kafeler ve canlı müzik mekanları mevcuttur.
Denizli Merkezde Alışveriş Durumu:
Denizli’nin dokumaları, özellikle Buldan’da dokunan yöreye özgü, desenli, renkli, simli, pamuklu, ipekli giysi ve mefruşatlar dünya çapında bir üne sahiptir ve şehrin çeşitli yerlerindeki mağazalarda meraklılarıyla buluşur.
Şehir merkezinde yer alan Kaleiçi ve Babadağlar alışveriş merkezleri tekstil ürünleri, yöresel el sanatları, modaya uygun giyim eşyaları ve daha fazlasını alışveriş severlere sunmaktadır.
Denizli’nin İklim Durumu:
Denizli, genellikle Akdeniz iklimi etkisi altında olup yazları sıcak ve kurak, kışları ılık geçer. Ancak iç kesimlerde bulunduğu için bazı noktalarda karasal iklim özellikleri de gözlemlenebilir.
Denizli’nin Çevre İllere Uzaklığı:
Muğla-Denizli 230 km/ Aydın-Denizli 170 km/  Manisa-Denizli 270 km/ Burdur-Denizli 120 km/ Uşak-Denizli 130 km/ Isparta-Denizli 230 km/ Afyonkarahisar-Denizli 180 km.
Denizli’nin Büyük İllere Uzaklığı:
İstanbul-Denizli 600-650 km/ Ankara-Denizli 450-500 km/ İzmir-Denizli 220-250 km/ Antalya-Denizli 210-250 km/Adana-Denizli 530-580 km/ Bursa-Denizli 550-600 km
DENİZLİ’NİN GENEL GÖRÜNTÜSÜ…
DENİZLİ’NİN GENEL GÖRÜNTÜSÜ…
Denizli’ye Gittiğinde Yemeden, Görmeden, Almadan, Girmeden Dönme!
Dünya harikası travertenleri ile ünlü Pamukkale’de güneşin batışını izlemeden
-Kırmızısu travertenlerini görmeden
Karahayıt ve Yenice kaplıcalarının şifalı sularına girmeden
-Bir çok uygarlıkların yerleştiği antik çağın büyük ve kutsal kentlerinden; Hierapolis,Laodikeia, Colossae, Tripolis ve Heraclia’yı görmeden
-Kaklık ve Keloğlan Mağaralarını gezmeden
-Ağlayankaya ve Güney şelalerini görmeden
-Tarihi Kaleiçi çarşısını ve Babadağlılar iş merkezini gezmeden
-El dokuma, tekstil ve konfeksiyon ürünlerinden almadan 
Serinhisar leblebisi, Tavas pidesi ve Bayramyeri’nde Denizli kebabı yemeden Denizli’den geri dönme…

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir