• Güncelleme: 17:58:24 - 21 Şubat 2024
  • Yayınlama: 17:44:26 - 21 Şubat 2024
SECIM OZEL4

Memleket Partisi Denizli’de yerel seçimde büyükşehir ve 4 ilçenin belediye başkan adayları kamuoyuna tanıtıldı.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Memleket Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Çağlayan, Denizli’nin 23 yıllık yorgun bir iktidarın 20 yıllık yorgun ve beceriksiz belediyecilik anlayışının tam karşılığı olduğunu söyledi.

Çağlayan, “20 yıldır çözülemeyen sorunlar, akıl ve bilimden yoksun bırakılmış, talan ve rant zihniyeti ile çarpık yapılaşmaya bırakılmış bir Denizli ile karşı karşıyayız.

Yaşanabilir bir kent olmaktan uzaklaşan şehrimiz, yerel yönetimin elinde birileri zengin olurken ortaya çıkan sorunlar, şehrimizde yaşayanların ve kamu bütçesinin sırtına yüklenmektedir. Kilometrelerce yeni yol açılıyor, asfalt rekorlarıyla övünülüyor ancak Denizli ulaşımında sorunlar artarak sürüyor.

Denizli birbirinden kopuk mevzi imar planları ile hatalı ulaşım yatırım kararlarıyla kentsel niteliğini kaybetmiş, çevresindeki tarlalarda gökdelenlerden ibaret beton ve saçaklanmış bir kent olmuştur. Toplu ulaşımda birçok kentin gerisinde olan Denizli’miz ranta dayalı mevcut sistemi değiştirmediği sürece ne kentsel dönüşümde ne de şehir merkezi toplu ulaşımda herhangi bir çözüme ulaşması mümkün görünmemektedir.

Yaya ulaşımında etkin bir planlama geliştiremeyen Büyükşehir Belediyesi, sürekli kaldırım çalışması yapmasına rağmen halkı bozuk kaldırım çilesinden kurtaramamaktadır. Otomobile bağlı ulaşım sistemi, otopark sorununu çözülemez boyuta getirmektedir. 2016 yılında Avrupa Birliği tarafından finanse edilen iklim değişikliği alanında kapasite oluşturma projesi kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde değişime güç ver projesi başlatılmıştır.

Memleket Partisi'nin Denizli Büyükşehir ve İlçe Adayları Tanıtıldı...
MUSTAFA ÇAĞLAYAN/MEMLEKET PARTİSİ DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BAŞKAN ADAYI

Sayın Zolan, geçen 8 yıla rağmen halen eylem planının hazırlanacağını söylemektedir. 8 yıldır plan hazırlayamayan zihniyet, kalan 6 yılda planı uygulayacağını söyleyecek ve yine Denizli halkını kandırmaya çalışacaktır. Denizli devasa bir nüfusun her gün çöp ürettiği fakat çöpün olduğu gibi bırakıldığı bir şehir durumundadır. Denizli mevcut yönetimi en basit yapması gereken hizmeti dahi düzensiz ve seyrek bir biçimde yapmaya çalışmaktadır. Kısacası yapamamaktadır.

Denizli, kuzeyden ve güneyden faylarla sınırlı olan Çürüksu Ovası’na yani bir çöküntü alan içerisine kurulmuştur. İlimizin kuzeybatısı afetler bakımından daha avantajlı olmakla birlikte nüfusun yaklaşık %60 kısmını oluşturan il merkezi ve güney kısmı dezavantajlı bir durumdadır. Yapı stoğu 2000 yılı öncesine aittir ve mevcut yerel yönetimin herhangi bir çözümü bulunmamaktadır.

Denizli’mizde afetlere hazırlık çalışmaları sözde başlamış olup, yapılan analizler ışığında imar planlarını yönlendirici veya kısıtlayıcı herhangi bir süreç başlamamıştır. Kısacası Denizlili vatandaşlarımız kandırılmıştır! Denizli’miz atıl ve karanlık bırakılan kamusal açık alanları, karanlık sokakları, artan sığınmacı nüfusu ile artık güvensiz bir kent olarak tanımlanmaktadır.

Maalesef Denizli’miz sığınmacı nüfusunu taşıyamaz hale gelmiştir. Yerel yönetimin hiçbir konuda olmadığı gibi, bu kaotik konuda da çözümü bulunmamaktadır. Denizli’mizde çok ciddi bir başıboş köpek sorunu mevcuttur. İnsanlarımıza günlük hayatlarında ciddi problem oluşturan başıboş köpek sorununa da yerel yönetimin reel hiçbir projesi yoktur” dedi.

Projelerinden bahseden Çağlayan’ın açıklamalarında şunları dile getirdi:

“Bütün bu olumsuzlukların, rant ve yalan üzerine kurulu mevcut yönetimin, derhal gönderilmesi gerekmektedir.

Denizli’mizi deprem ve doğal afetlere dirençli bir kent haline dönüştüreceğiz. Kentimizi sünger kent prensibi ile planlayacağız.

Büyükşehir Belediyesi bütçemizin %3’lük kısmını AR-GE için harcayacağız. Bunun için Pamukkale Üniversitemiz ile tam iş birliği içerisinde tam destekle yanında olacağız. Şehrimizin moda tasarım, tekstil ve enerji alanlarında dünyanın önde gelen şehirleri arasında olması için mücadele edeceğiz.

GES potansiyeli yüksek olan ilimizin kurulu gücünü ilk etapta 200 MW seviyesine çıkaracağız.

Sokaklardaki tüm başıboş köpekleri toplayacağız. Onlar için modern bir rehabilitasyon merkezi kurup bakımlarını sağlayacak ve onların sahiplendirilmesini teşvik edeceğiz.

Şehir içi ulaşım master planımızı derhal güncelleyerek karbon 0 hedefi ile kent içi ulaşımı entegre sistemlerle bütünleştireceğiz. (Monoray sistemler, tramvay ve elektrikli otobüsler.)

Kırsal kalkınma amacıyla her yıl 35 yaş altı 1000 çiftçimize 10’ar adet küçükbaş hayvan hibe edeceğiz.

0 atık hedefi kapsamında geri dönüştürülebilir atıkları yerinde toplayacağız. Toplanan atıkları etkin bir şekilde kendi tesislerimizde geri dönüştürerek ekonomiye kazandıracağız.

 Belediyemiz bünyesinde damlama sulama ekipmanları üreten tesisimizi kuracağız. Çiftçilerimize damlama sulama yöntemini teşvik edecek, kendi ürettiğimiz ekipmanları çiftçilerimize ücretsiz olarak dağıtacağız.

Büyük Menderes Havzası’nın çevre felaketine uğramaması için acil eylem planı hazırlayarak derhal yürürlüğe koyacağız. Evsel atıkların ve fabrika atıklarının havzayı kirletmemesi için reel tedbirler, gerekirse radikal tedbirler alacağız.

Önce eğitim! 19 ilçemize de kreş ve anaokulu açacağız. Sığınmacıları derhal göndereceğiz! Ulaşım master planında belirleyeceğimiz (Özellikle şehir merkezi) alanlara yer altı otoparkları yapacağız.

Ulaşım planımızda belirleyeceğimiz üzere şehir içi ulaşım ağımızın %100 elektrikli dönüşümünü sağladıktan sonra şehir içi ulaşımı ücretsiz yapacağız. Küresel ısınma ve iklim değişikliğine dayanıklı tohum geliştirmek üzere AR-GE merkezi kuracağız. Geliştirdiğimiz tohumları çiftçilerimize ücretsiz olarak ulaştıracağız.

Evde bakım ve destek hizmetleri kapsamını genişleterek tüm ihtiyaç sahiplerine ücretsiz destek olacağız. Tüm ilçelerimizde büyüklerimizin sosyal hayata katılacağı, hoşça vakit geçirebilecekleri mutlu hayat sosyal donatılarını faaliyete geçireceğiz. (Sağlık kabini, ahşap atölyeleri, spor salonu, taş oymacılığı, el işi atölyesi…)

İŞTE PARTİNİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI:

Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Çağlayan

Acıpayam Belediye Başkan Adayı Ali Sefa Tutmaz

Bekilli Belediye Başkan Adayı Mesut Gömceli

Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Haydar Volkan Haytaoğlu

Pamukkale Belediye Başkan Adayı Hüsnü Orhun İkiz


DENİZLİ’Yİ TANIYALIM…
Denizli’nin ‘Özel Dosya Haber Portalı’ olan Şifre Haber Aracılığıyla, Denizli’nin Değerlerini Tanımak İster Misiniz?
Denizli, zengin tarihe sahip bir şehirdir. Antik çağlardan beri yerleşim yeri olmuş, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Hierapolis antik kenti, Laodikeia antik kenti gibi önemli tarihi kalıntılar bulunmaktadır.
Anadolu’nun güneybatısında yer alan Denizli, Ege, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgelerini birbirine bağlayan bir geçit yoludur. Anadolu’yu kuzey ve batıdan bölen kervan yolları üzerinde bulunan Denizli, antik kentleri, höyükleri, tümülüsleri, kaplıcaları ve travertenleri ile Türkiye’nin görülmesi gereken yerlerinden biridir. Denizli horozuyla ünlüdür.
image 1
PAMUKKALE-ANTİK HAVUZ…
Denizli’nin Mutlaka Gezmeniz Ve Görmeniz Gereken Yerleri:
Travertenleri ile ünlü Pamukkale (Hierapolis), tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan hanlar ve kervansaraylar, antik kentler ve müzeler Denizli’yi turizm için çok cazip bir kent haline getirmiştir.
Pamukkale…
UNESCO’nun dünya kültür mirası listesinde adı geçen Pamukkale, Denizli’nin dünyaca ünlü sembollerinden biridir. Denizli’yi dünya ile buluşturan bu doğa harikası 700 m genişliğinde ve 160 m yüksekliğindedir.
image 2
PAMUKKALE’DE GÜN BATIMI…
Pamukkale’yi meydana getiren termal su aynı zamanda buradaki travertenlerin oluşumunu sağlar. Termal suda bulunan hidro karbonatın havayla teması sonucu karbon monoksit ve karbon dioksit havaya karışır. Bu tepkimede çöken kalsiyum karbonatın oluşturduğu dev sarkık kütleler her yıl binlerce turisti Pamukkale’de bir araya getiren travertenleri oluşturmaktadır.
Sahip olduğu şifalı termal havuzları ve tepeden sarkan kırmızı ve beyaz renkli travertenleriyle Pamukkale mutlaka görülmesi gereken doğa güzellikleri arasındadır.
Denizli’nin Antik Kentlerini Görmeden Ayrılmayın:
Denizli’ye gittiğinizde kentte bulunan 14 antik kenti de ziyaret etmelisiniz.
PAMUKKALE-HİERAPOLİS ANTİK KALINTILAR…
PAMUKKALE-HİERAPOLİS ANTİK KALINTILAR…
Hierapolis…
Şehir merkezinin güneyinden 18 km uzaklıktaki Hierapolis Antik Kenti içerisinde bulundurduğu çok sayıda tapınak ve dini mekanlar nedeniyle literatürde Kutsal Kent olarak anılmaktadır.
LAODİKYA ANTİK KENTİ…
LAODİKYA ANTİK KENTİ…
Laodikeia…
Aynı şekilde, şehrin 16 km güneyinde bulunan Laodikeia Antik Kenti tiyatroları, tarihi çeşmesi, stadyumu, Zeus Tapınağı, kilisesi ve tarihi meclis bankasıyla diğer bir önemli tarihi değerdir.
Denizli’nin Merkezindeki Zenginlikler:
Şehir merkezindeki Uçanbaşı mahallesinde yer alan Atatürk ve Etnografya Müzesi ile Hieropolis Arkeoloji Müzesi (1984 yılından bu yana müze olarak kullanılan eski Roma Hamamı), tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Ak Han Kervansaray ve Çardak Han, Kaklık ve Keloğlan Mağarası, Honaz Milli Park Alanı da kentten ayrılmadan önce gezmeniz gereken tarihi yapıtlar arasında yer alır.
Denizli’nin Yemekleri:
Denizli‘nin tüm geleneksel yemek çeşitlerini bünyesinde barındıran zengin bir mutfağı vardır.
Kuzu tandırı, keşkek, sırıklı kebap, çökelekli gözleme ve leblebi çorbası gibi lezzetler yöresel yemekler arasındadır.
Kentin yöresel mutfağında sebzenin apayrı bir yeri vardır. Patlıcan yemekleri oldukça yaygındır. Kuru patlıcan dolması, patlıcan gözleme, patlıcan kebabı ve ebe gümeci en ünlü patlıcan yemekleridir.
DENİZLİ’YE GELENLER, BU YEMEKLERDEN TADMADAN GİTMİYOR…
DENİZLİ’YE GELENLER, BU YEMEKLERDEN TADMADAN GİTMİYOR…
Tarhana çorbası, kedi börülce çorbası, kuru börülce çorbası ve ovmaç çorbası yöreye özgü başlıca çorbalar arasındadır.
Tas kapama, sirkeli et, bezelyeli et, kuzu kapama, et kapama, kol dolma, kumbar dolma ve arapaşı Denizli’nin başlıca et yemekleridir. Yufka, simit ve bazdırma yöresel ekmeklerdir.
Denizli’nin Ekonomisi:
Denizli ekonomisi, tarımtekstilturizm ve sanayi gibi sektörler üzerine kuruludur. Özellikle tekstil üretimi ülke genelinde önemli bir yer tutar. Ayrıca pamuk, kekik, üzüm üretimi de şehir ekonomisinde etkilidir.
Denizli’nin Tarım ve Sanayi Ürünleri:
Denizli, pamuk üretimiyle tanınırken aynı zamanda tekstil ve deri sektöründe de önemli bir konuma sahiptir. Tarımsal ürünler arasında pamuk, üzüm, kiraz, domates ve pamuklu tekstil ürünleri öne çıkar.
Denizli’nin Kültür Ve Eğlence Durumu:
Festivaller Denizli kültürünün ayrılmaz parçalarıdır. Her yıl kentte 50’den fazla festival düzenlenir.
Ulusal Amatör Tiyatro Festivali (Mayıs), Uluslararası Halk Dansları Festivali (Haziran), Uluslararası Satranç Turnuvası (Ağustos), Ekonomi ve Kültür Festivali (Ağustos), Kiraz Festivali (Haziran) ve Geleneksel Leblebicilik Festivali (Haziran), Çal Kınalı Kuzu (Koyun Atlatma) Festivali gibi çok sayıda kültürel etkinliğin düzenlendiği bir kenttesiniz.
ÇAL İLÇESİNDE HER YIL YAPILAN SUDAN KOYUN ATLATMA FESTİVALİNDEN BİR FOTOĞRAF…
ÇAL İLÇESİNDE HER YIL YAPILAN SUDAN KOYUN ATLATMA FESTİVALİNDEN BİR FOTOĞRAF…
Büyük şehirlerle karşılaştırıldığında eğlence yaşamının çok hareketli olmadığı Denizli’de, özellikle şehir merkezinde, barlar, kafeler ve canlı müzik mekanları mevcuttur.
Denizli Merkezde Alışveriş Durumu:
Denizli’nin dokumaları, özellikle Buldan’da dokunan yöreye özgü, desenli, renkli, simli, pamuklu, ipekli giysi ve mefruşatlar dünya çapında bir üne sahiptir ve şehrin çeşitli yerlerindeki mağazalarda meraklılarıyla buluşur.
Şehir merkezinde yer alan Kaleiçi ve Babadağlar alışveriş merkezleri tekstil ürünleri, yöresel el sanatları, modaya uygun giyim eşyaları ve daha fazlasını alışveriş severlere sunmaktadır.
Denizli’nin İklim Durumu:
Denizli, genellikle Akdeniz iklimi etkisi altında olup yazları sıcak ve kurak, kışları ılık geçer. Ancak iç kesimlerde bulunduğu için bazı noktalarda karasal iklim özellikleri de gözlemlenebilir.
Denizli’nin Çevre İllere Uzaklığı:
Muğla-Denizli 230 km/ Aydın-Denizli 170 km/  Manisa-Denizli 270 km/ Burdur-Denizli 120 km/ Uşak-Denizli 130 km/ Isparta-Denizli 230 km/ Afyonkarahisar-Denizli 180 km.
Denizli’nin Büyük İllere Uzaklığı:
İstanbul-Denizli 600-650 km/ Ankara-Denizli 450-500 km/ İzmir-Denizli 220-250 km/ Antalya-Denizli 210-250 km/Adana-Denizli 530-580 km/ Bursa-Denizli 550-600 km
DENİZLİ’NİN GENEL GÖRÜNTÜSÜ…
DENİZLİ’NİN GENEL GÖRÜNTÜSÜ…
Denizli’ye Gittiğinde Yemeden, Görmeden, Almadan, Girmeden Dönme!
Dünya harikası travertenleri ile ünlü Pamukkale’de güneşin batışını izlemeden
-Kırmızısu travertenlerini görmeden
Karahayıt ve Yenice kaplıcalarının şifalı sularına girmeden
-Bir çok uygarlıkların yerleştiği antik çağın büyük ve kutsal kentlerinden; Hierapolis,Laodikeia, Colossae, Tripolis ve Heraclia’yı görmeden
-Kaklık ve Keloğlan Mağaralarını gezmeden
-Ağlayankaya ve Güney şelalerini görmeden
-Tarihi Kaleiçi çarşısını ve Babadağlılar iş merkezini gezmeden
-El dokuma, tekstil ve konfeksiyon ürünlerinden almadan 
Serinhisar leblebisi, Tavas pidesi ve Bayramyeri’nde Denizli kebabı yemeden Denizli’den geri dönme…

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir